null USKOT-foorumi otti mormonit ja buddhalaiset uusiksi jäsenikseen

USKOT-foorumin rauhankävely lokakuussa 2019 kokosi eri uskontoja yhteen.

USKOT-foorumin rauhankävely lokakuussa 2019 kokosi eri uskontoja yhteen.

USKOT-foorumi otti mormonit ja buddhalaiset uusiksi jäsenikseen

Presidentti Tarja Halosen aloitteesta syntynyttä USKOT-foorumia pidetään maailmalla ainutlaatuisena uskontojen yhteistyöelimenä.

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi on eilen hyväksynyt jäsenikseen mormonikirkon eli Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon sekä Suomen Buddhalaisen Unionin.

– Olemme seuranneet kiinnostuneena USKOT-foorumin toimintaa, ja nyt olemme iloisia, kun voimme olla mukana edistämässä suvaitsevuutta ja rauhaa, sanoo Suomen Buddhalaisen Unionin varapuheenjohtaja Emilia Raunio.

Alkuvaiheessa mormonikirkko ja buddhalaiset ovat USKOT-foorumin hallituksen tarkkailujäseniä, joilla on puhe- mutta ei äänioikeutta.

– Mormoneja on Suomessa vain viitisen tuhatta, ja olemme vähemmistöuskonto. Suomen mormoneilla on sekä resursseja että halukkuutta auttaa myös humanitäärisiä kohteita, ja meitä kiinnostaisi myös tällainen toiminta jatkossa, sanoo mormonikirkon tiedottaja Timo Koponen.

Keskitymme siihen, miten uskonnot Suomessa kykenevät edistämään keskinäistä luottamusta ja rauhaa.
– Pia Jardi

USKOT-foorumi perustettiin vuonna 2011. Alkuvuosina sen jäseninä olivat kolmen monoteistisen uskonnon eli juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin edustajat. Alun perin USKOT-foorumi syntyi silloisen tasavallan presidentti Tarja Halosen aloitteesta vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen, kun hän kutsui juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin edustajat keskustelemaan terrorismista.

– USKOT-foorumi ei ota kantaa poliittisiin kysymyksiin, vaan keskitymme siihen, miten uskonnot Suomessa kykenevät edistämään keskinäistä luottamusta ja rauhaa, sanoo USKOT-foorumin varapuheenjohtaja Pia Jardi.

– On maailmanlaajasti ainutlaatuista, että meillä on järjestö, jossa ovat mukana demokraattisesti valitut eri uskontojen edustajat, joilla on mandaatti edustaa omaa uskontoaan, sanoo USKOT-foorumin puheenjohtaja Yaron Nadbornik.

USKOT-foorumi on nykyään asiantuntijataho, joka antaa ministeriöille lausuntoja uskontoja koskevissa asioissa. Foorumi pyrkii tuomaan rauhan sanoman myös katukuvaan järjestämällä erilaisten tilaisuuksien lisäksi rauhankävely-tapahtumaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi