null Uudistunut Via Crucis valtaa Helsingin keskustan pääsiäislauantaina

Tänä vuonna Jeesuksen roolissa nähdään näyttelijä Miiko Toiviainen.

Tänä vuonna Jeesuksen roolissa nähdään näyttelijä Miiko Toiviainen.

Ajankohtaista

Uudistunut Via Crucis valtaa Helsingin keskustan pääsiäislauantaina

Katuspektaakkelista on tullut 25 vuodessa perinteinen osa pääkaupunkiseudun pääsiäisen viettoa.

Pääsiäisvaellus Via Crucis täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on tilattu uusi käsikirjoitus Anna-Mari Kaskiselta, ja katuspektaakkelin ohjaa teatteriohjaaja Minna Harjuniemi. Myös reitti muuttuu hiukan.

Edelliset viisi vuotta on käytetty Veli-Pekka Hännisen käsikirjoitusta, ja ohjaajana on toiminut Ville Saukkonen. Pääosan esittäjä on vaihtunut joka vuosi, ja muitakin muutoksia on tehty. 

Tänä vuonna Jeesuksen roolissa nähdään näyttelijä Miiko Toiviainen. Muissa keskeisissä rooleissa on useita kokeneita näyttelijäavustajia ja esiintyjiä. Nyt on lisäksi saatu mukaan seurakuntien erityisdiakonian ja diakonian asiakkaita ja toimijoita.

Myös Gospel Helsinki -kuoron laulajia on mukana uudessa Via Cruciksessa. Näytelmä sisältää muun muassa Tony Sikströmin säveltämiä ja sovittamia uusia lauluja. Via Cruciksen uuden visuaalisen ilmeen on suunnitellut Paula Koivunen.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu keskiaikaiseen perinteeseen. Vuosittain esitystä seuraa ja sen mukana Helsingin keskustassa vaeltaa tuhansia osallistujia.

Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Ekumeenisen pääsiäisvaelluksen suurimmat tukijat ovat Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin kaupunki ja Johannes församling. Muita tukijoita ovat Vantaan seurakuntayhtymä, Helsingin ortodoksinen seurakunta, Töölön seurakunta ja kirkkohallitus. Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry:hyn kuuluvat myös katolinen Pyhän Henrikin seurakunta ja Kruununhaan asukasyhdistys. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.