null Via Crucis -pääsiäisvaelluksen Jeesusta esittää tänä vuonna nuori näyttelijä Eric Barco

Via Cruciksen Jeesusta esittää Eric Barco.

Via Cruciksen Jeesusta esittää Eric Barco.

Ajankohtaista

Via Crucis -pääsiäisvaelluksen Jeesusta esittää tänä vuonna nuori näyttelijä Eric Barco

Via Cruciksen suurimpiin rooleihin on valittu näyttelijöitä helsinkiläisen Kellariteatterin riveistä. Jeesuksen roolissa nähdään 25-vuotias Eric Barco.

Helsingin perinteisen ekumeenisen Via Crucis -pääsiäisvaelluksen kaikki pääosien esittäjät tulevat tänä vuonna Kellariteatterista. Se on vuodesta 1956 toiminut harrastajateatteri Helsingin Kruununhaasta.

Jeesus, Neitsyt Maria, Juudas, Pietari, Jaakob, Kaifas, Pilatus ja Herodes ovat valikoituneet koe-esiintymisten kautta. Suurin osa pääroolien tekijöistä on nuoria, noin 20–30-vuotiaita näyttelijöitä.

Eric Barco on Via Cruciksen järjestyksessä 22. Jeesus. Hän on 25-vuotiaana nuorin Helsingin Via Cruciksessa Jeesusta esittäneistä. Barco on teatteritaiteen kandidaatti Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja hän valmistelee sinne parhaillaan lopputyötään.

Barco on ollut mukana Kellariteatterissa. Viime vuonna hän on esiintynyt muun muassa teatteri Takomon Glory Days -esityksessä. Televisiossa hänet on nähty MTV3:n Kiiltokuvia -sarjan Jessenä. Barcolla on myös vahva tanssitausta, sillä hän opiskeli neljä vuotta Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksessa.

– Eric Barco on nuori, säteilevä ja karismaattinen tyyppi, joka sopii tähän ensembleen hienosti, luonnehtii Via Cruciksen tuottaja Milla Tommila tämän vuoden Jeesuksen esittäjää.

Muissa isoissa rooleissa ovat Susanna Hyvärinen, Joni Hyvönen, Jaakko Perilä, Milla Kaitalahti, Samuli Hokkanen ja Tiina Tuuri. Pienemmissä rooleissa, kuten pappeina ja sotilaina, on vanhempiakin Via Crucis -konkareita.

Veli-Pekka Hännisen kirjoittamaan perinnettä ja nykypäivää yhdistävään käsikirjoitukseen on tänä vuonna lisätty laulumusiikkia. Näytelmän ohjaa Ville Saukkonen.

Via Crucis alkaa lauantaina 20.4. kello 21 Kaisaniemen puistosta. Vaelluksen reitti kulkee Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyy ristiinnaulitsemiseen.

Via Crucis nähdään Helsingin ydinkeskustassa nyt 24. kerran. Viime vuonna Jeesusta esitti Waltteri Torikka.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Esitystä seuraavat joka vuosi tuhannet katsojat. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.