null Vantaalla kootaan äitiyspakkauksia Bulgariaan – vauvanvaatteita ja -tarvikkeita voi tuoda Tikkurilan kirkolle

Keräykseen voi lahjoittaa vaikka haalarin tai potkuhousuja. Pakkauksia täydennetään esimerkiksi hygieniatarvikkeilla.

Keräykseen voi lahjoittaa vaikka haalarin tai potkuhousuja. Pakkauksia täydennetään esimerkiksi hygieniatarvikkeilla.

Ajankohtaista

Vantaalla kootaan äitiyspakkauksia Bulgariaan – vauvanvaatteita ja -tarvikkeita voi tuoda Tikkurilan kirkolle

Mission Possible -järjestön ja Tikkurilan seurakunnan yhteisellä keräyksellä autetaan äitejä, jotka elävät hyvin kurjissa oloissa. 

Tikkurilan seurakunta järjestää syyskuussa Pienimmän parhaaksi -keräyksen, johon lahjoitetusta tavarasta kootaan äitiyspakkauksia äideille Bulgarian köyhissä romanikylissä ja kaupunkislummeissa. Avun vie perille kristillinen lähetys- ja avustusjärjestö Mission Possible. Se toimii Vantaalla ja välittää apua Itä-Eurooppaan.

Vantaalaiset voivat osallistua keräykseen tuomalla hyväkuntoisia vauvanvaatteita ja -tarvikkeita Tikkurilan kirkolle 4.–30. syyskuuta. Myös muissa Tikkurilan seurakunnan toimipaikoissa eli Ilolan seurakuntatalolla, Ylästön seurakuntatalolla sekä Tammiston ja Ristipuron kerhohuoneistoissa otetaan vastaa tavaraa keräykseen.

Äitiyspakkausta viedään köyhään kotiin Karnaren kaupungin slummissa.

Äitiyspakkausta viedään köyhään kotiin Karnaren kaupungin slummissa.

Helppo tapa auttaa

Tarvetta on käytetyille tai uusille 50–80-senttisille vauvan vaatteille, makuupusseille, vuodevaatteille, pyyhkeille ja lämpimille asusteille. Niistä kootaan pakkauksia, joihin lisätään hoito- ja hygieniatarvikkeita, lasten Raamattu ja kirje äidille.

– Kirkolle voi tuoda potkuhousuja, bodyja, toppahaalareita, välihaalareita, hattuja, myssyjä, töppösiä ja hanskoja. Tai voi tuoda vaikka vain vaatteita. Pakkauksia täydennetään sitten tarpeen mukaan, sanoo Mari Chaulagai, joka toimii lähetystyön ja kansainvälisen työn sihteerinä Tikkurilan seurakunnassa.

Vaatteet saavat olla uusia tai käytettyjä, mutta käytettyjen vaatteiden tulee ehdottomasti olla hyväkuntoisia eli puhtaita, siistejä, tahrattomia – ei kulahtaneita, nukkaantuneita, pinttyneitä tai venähtäneitä.

Äitiyspakkaus on saajalleen tärkeä lahja, joka osoittaa, että hän ja hänen lapsensa ovat arvokkaita ja heistä välitetään.

Tikkurilan seurakunnalle lahjoitetut tavarat viedään Mission Possible -järjestön varastolle Korsoon, josta ne lähtevät edelleen kohti Bulgariaa.

– Uskon, että vantaalaiset lähtevät innolla mukaan keräykseen. Tämä on helppo ja konkreettinen tapa auttaa hädänalaisia perheitä. Itsekin kolmen lapsen äitinä tiedän, että vauvanvaatteita jää helposti nurkkiin pyörimään. Tämä on hyvä tapa laittaa pieneksi jääneet vaatteet kiertämään, sanoo Mari Chaulagai.

18-vuotias, toista lastaan odottava Valentina, sai äitiyspakkauksen suoraan kotiinsa.

18-vuotias, toista lastaan odottava Valentina, sai äitiyspakkauksen suoraan kotiinsa.

Monet äidit ovat alaikäisiä

Äitiyspakkaukset menevät alueille, joilla elää kenties Euroopan köyhin väestö. Bulgarian romaninaiset ja -tytöt ovat huonossa asemassa, sillä he ovat köyhiä ja kouluttamattomia. Monet joutuvat kerjäämään elantonsa, tai he ajautuvat varkauksiin ja prostituutioon.

Vanhemmat alkavat naittaa tyttäriään jopa 13-vuotiaina, koska lapsesta saatavien tukien loppuessa tyttöjen elatus on heille rasite. Tytöt tulevat äideiksi usein jo alle 18-vuotiaana, ilman tietoa vanhemmuudesta ja lastenhoidosta, ja näin kurjuuden kierre jatkuu. Tilannetta vaikeuttavat kehnot asuinolot, heikko hygieniataso sekä tiedon ja sairausvakuutusten puute.

Mission Possible -järjestön kokoamat valmiit äitiyspakkaukset kuljetetaan eri paikkakunnilla sijaitseviin slummeihin ja jaetaan alueen äideille. Osa pakkauksista viedään koteihin asti, osa jaetaan äitiyspakkausten jakotilaisuuksissa.

Äitiyspakkauksen saavat alueen kaikki odottavat tai jo synnyttäneet äidit. Järjestön paikalliset työntekijät kartoittavat äitiyspakkausten saajat etukäteen. Viime vuonna Mission Possible -yhdistys jakoi Bulgariassa 382 äitiyspakkausta. 

Kärry täynnä äitiyspakkauksia jaettaviksi Slivenin slummiin.

Kärry täynnä äitiyspakkauksia jaettaviksi Slivenin slummiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.