null Vantaan kirkkovaltuustoa johtaa kunnallispoliitikko ja eduskuntavaaliehdokas Eve Rämö

Eve Rämö on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja kirkon nuorisotyönohjaaja.

Eve Rämö on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja kirkon nuorisotyönohjaaja.

Ajankohtaista

Vantaan kirkkovaltuustoa johtaa kunnallispoliitikko ja eduskuntavaaliehdokas Eve Rämö

Rämö edustaa valtuustossa arvoliberaalia Tulkaa kaikki -liikettä.

Ainoastaan kirkossa ja politiikassa minua arvioidaan nuorena, hymähtää Eve Rämö, 35. Hän jatkaa, että useimmiten hänellä on luottamustehtävistä enemmän kokemusta kuin monella niihin valitulla eläkeläisellä.

Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valitulla Rämöllä on tosiaan kova kokemus niin kirkon, kaupungin kuin puolueen luottamustehtävistä.

Seurakuntavaaleissa hän oli ensi kertaa ehdolla vuonna 2002. Hän pääsi 19-vuotiaana varajäseneksi Korson seurakuntaneuvostoon. Yhteisessä kirkkovaltuustossa hän oli ensin varajäsenenä. Nyt hän aloitti kolmannen kautensa kirkkovaltuutettuna. Rämö on myös Korson seurakuntaneuvoston jäsen.

Hän on myös toiminut Vantaan seurakuntien strategisia linjauksia valmistelevan suunnittelutoimikunnan varapuheenjohtajana ja viime kauden puheenjohtajana. Luottamushenkilöpaikoista neuvoteltaessa hän toimi Tulkaa kaikki -ryhmän pääneuvottelijana.

– Seuraan kirkkovaltuuston puheenjohtajan tehtävässä arvostamani Pirjo Ala-Kapee-Hakulisen jalanjälkiä, Rämö sanoo.

Mallia kaupunginvaltuustosta

Rämö on myös kaupunginvaltuutettu ja Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja. Hän on ollut Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen. Lisäksi hän on toiminut Vantaan Vihreiden puheenjohtajana. Nyt Rämö on puolueensa eduskuntavaaliehdokas.

Kirkossa hänen taustaryhmänsä on arvoliberaali Tulkaa kaikki -liike, joka sai seurakuntavaaleissa kahdeksan paikkaa kirkkovaltuustoon.

Eri kirkkovaltuustoryhmien välillä on linjaeroja sen lisäksi, että ehdokkailla on omia mielipiteitä.
– Eve Rämö

– Puheenjohtajana minun pitää valtuustossa kohdella kaikkia samalla tavalla. Annan kasvot valtuuston työskentelylle. Yhteisten pelisääntöjen täytyy olla kunnossa. Tehtäväni on huolehtia, että niitä noudatetaan ja keskustelu pysyy asiassa ja asiallisena, Rämö sanoo.

Hän haluaisi kehittää kirkkovaltuuston työskentelyä ottamalla mallia kaupungilta. Esimerkiksi budjetista ja muista suuremmista kysymyksistä voisi olla linjakasta pitää ensin ryhmäpuheenvuoro.

– Eri kirkkovaltuustoryhmien välillä on linjaeroja sen lisäksi, että ehdokkailla on omia mielipiteitä.

Mistä aika luottamustoimiin?

Rämö myöntää miettineensä, miten hänellä riittää aikaa eri luottamustehtäviinsä. Hoidettavana on kuitenkin vaativa työ Vantaan kaupungin lastensuojelun perhetyöntekijänä.

– Kun jäin pois Vantaan Vihreiden puheenjohtajan tehtävästä, vapautui paljon aikaa ja energiaa. Kirkkovaltuuston kokouksissa olen joka tapauksessa mukana. Minulla on myös läsnäolo- ja puheoikeus yhteisessä kirkkoneuvostossa ja suunnittelu- ja strategiatoimikunnassa. Niihin osallistun silloin, kun se on tarpeellista ja järkevää, hän sanoo.

Mitä hyötyä kaupungille ja seurakunnille on yhteisistä luottamushenkilöistä?

Kaupungilla puolestaan on esimerkiksi kaavoitus, jonka tunteminen on tarpeen seurakunnissa.
– Eve Rämö

– Nämä kaksi näkökulmaa asioihin tukevat kivasti toisiaan. Seurakunnilla on paljon palveluita, jotka hyödyttävät kaupunkia ja kaupunkilaisia. Kaupungilla puolestaan on esimerkiksi kaavoitus, jonka tunteminen on tarpeen seurakunnissa. Meillä on muitakin luottamushenkilöitä, jotka toimivat molemmissa, esimerkiksi kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Markku Weckman.

Mitkä ovat Vantaan seurakuntien suurimmat haasteet lähivuosina?

– Talous on tärkeä ja hyvin vahvasti sidoksissa jäsenmäärän kehitykseen. Meidän täytyy miettiä, mitä voimme tehdä nykyisten jäsenten pitämiseksi ja uusien saamiseksi. Tätä on mietitty jo pitkään, mutta ei auta kuin jatkaa, Rämö kiteyttää.

Vantaan yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet:

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana Vantaalla jatkaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast. Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen talousneuvos Raimo Huvila Vantaankosken seurakunnasta ja arvokonservatiivisesta Sanasta elämään -ryhmästä.

Muut yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet ovat Timo Auvinen, Tarja Eklund, Jan-Erik Eklöf, Soili Haverinen, Paula Lehmuskallio, Loviisa Kaartokallio, Markku Nieminen, Eila Paulun, Emma Perälä, Sari Roman-Lagerpetz ja Simo Routarinne.

Johtokuntien jäsenet löytyvät Vantaan seurakuntien verkkosivuilta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.