null Vuoden nuoriso­kuoroksi valittu Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittää tänä vuonna Jouluradion Hoosiannan

Kamarikuorossa ykkössopraanoa laulava Heta Laakso on innoissaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina ensiesityksensä saavasta uudesta Hoosianna-sovituksesta.

Kamarikuorossa ykkössopraanoa laulava Heta Laakso on innoissaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina ensiesityksensä saavasta uudesta Hoosianna-sovituksesta.

Ajankohtaista

Vuoden nuoriso­kuoroksi valittu Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittää tänä vuonna Jouluradion Hoosiannan

Hoosiannan uusi versio kuullaan Jouluradiossa perinteisesti ensimmäisenä adventtina.

Vantaalaisen Vaskivuoren lukion kamarikuoro on työstänyt Hoosianna-virren sovitusta syksyn ajan. Yksi kuorolaisista on 17-vuotias Heta Laakso.

– Olen ollut innoissani. Tämä on ollut tosi hieno ja ainutlaatuinen tehtävä, hän sanoo.

– Tunsin virren hyvin jo ennestään, sillä lauloin sitä paljon lapsena. Jouluradiota taas on meillä kotona kuunneltu jouluaikaan ahkerasti.

Hoosiannan uuden sovituksen on tehnyt kamarikuoron johtaja Jonna Vehmanen. Hän teki harjoitusnauhat kahdeksasta stemmasta yhdessä muusikkomiehensä Juho Vehmasen kanssa. Kuorolaiset harjoittelivat stemmoja kuoroharjoituksissa, mutta moni treenasi niitä myös vapaa-ajallaan. Heta Laakso laulaa 45-henkisessä kuorossa ykkössopraanoa.

Tunsin virren hyvin jo ennestään, sillä lauloin sitä paljon lapsena. - Heta Laakso

Kuorolla oli lokakuun lopussa treeniviikonloppu, jonka jälkeen eri stemmat nauhoitettiin ja miksattiin. Laakson mukaan Hoosiannan lopullinen versio kuulostaa erittäin hyvältä.

– Sovitus sisältää virren perinteiset säkeistöt, ja mukana on vahvoja kuorokohtia, jotka tekevät kokonaisuudesta arvokkaan ja vaikuttavan.

Kamarikuoron Hoosiannasta on tehty myös ­video. Sitä on kuvattu muun muassa Myyrmäen ja Louhelan asemilla graffitien keskellä. Videolla on mukana solisteja ja kuororyhmiä sekä tanssilukiolaisia. Myös Hoosianna-video julkaistaan ensimmäisenä adventtina.

Laulua sekä pianon- ja kitaransoittoa harrastavalle helsinkiläiselle Heta Laaksolle oli itsestään selvää, että hän haluaa musiikki­lukioon. Hän on tyytyväinen, että valitsi Vaskivuoren lukion, koska siellä on rento ja avoin ­ilmapiiri.

Vaskivuoren lukio on saanut musiikin saralla monenlaista tunnustusta. Viimeisimpänä Yle valitsi lukion kamarikuoron vuoden nuorisokuoroksi. Ensimmäisen adventin jälkeen kuoro aikoo esittää Hoosiannaa ainakin omassa joulukonsertissaan tiistaina 15.12. kello 19 Hämeenkylän kirkossa. Konsertti esitetään suoratoistona netissä. Sitä ennen kuoroa voi kuulla maanantaina 7.12. kello 19 Yle Radio 1:n jouluisessa yhteislauluillassa Musiikkitalossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.