null Yhteinen kirkkoneuvosto päätti: Kaksi seurakuntaa ja Jouluradio saavat tilat Kalasataman Redistä

Yhä useampi seurakunta on saanut tilat kauppakeskuksesta. - Kirkkorakennukset ovat tärkeitä maamerkkejä, mutta kynnys astua sisään voi olla korkea, sanoo Kari Kanala.

Yhä useampi seurakunta on saanut tilat kauppakeskuksesta. - Kirkkorakennukset ovat tärkeitä maamerkkejä, mutta kynnys astua sisään voi olla korkea, sanoo Kari Kanala.

Ajankohtaista

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti: Kaksi seurakuntaa ja Jouluradio saavat tilat Kalasataman Redistä

Redistä tulee kolmas helsinkiläinen kauppakeskus, jossa kirkolla on omat tilat.

Kallion ja Paavalin seurakunnat sekä Jouluradio saavat käyttöönsä muotikerroksessa olevan tilan pian avattavassa kauppakeskus Redissä Kalasatamassa. Asia päätettiin eilen yksimielisesti Helsingin seurakuntien yhteisessä kirkkoneuvostossa.
 – Keskustelu kokouksessa oli hyvin rakentavaa. Kirkolla tulee olemaan omat tilat myös Pasilan kauppakeskus Triplassa, ja kokouksessa puhuttiin paljon yleisistä syistä olla mukana kauppakeskuksissa. Eri seurakunnat voivat oppia toisiltaan paljon, sanoo Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.
Kirkko ei tarkalleen tiedä, mitä se uusissa tiloissa meinaa tehdä.
 – Tämä on kokeilukulttuuria. Kirkkorakennukset ovat tärkeitä maamerkkejä, mutta kynnys astua sisään voi olla korkea. Redissä on tarkoitus, että tila on fyysinen, sosiaalinen ja digitaalinen. Digitaalisuus kehittyy jatkuvasti, ja Redissä kirkko tulee olemaan täysin paperiton, Kanala kaavailee.
Redi on Helsingissä viides kauppakeskus, jossa kirkko on mukana. Jo vuonna 1996 Vuosaaren seurakunta avasi katukappelin kauppakeskus Columbuksessa. Viime vuosina kirkolla on ollut oma paikka myös kauppakeskus Kaaressa, ja vuonna 2016 Paavalin seurakunta lähti mukaan Arabian kauppakeskuksen Olkkariin. Lisäksi Pasilaan rakentuvaan Triplaan on tulossa 500 neliömetrin seurakuntakeskus. 
Kanalan mielestä Redin lähin vertailukohta ainakin näillä näkymin on Kampin kappeli.
 – Kampin kappelissa kirkon ja kaupungin yhteistyö on ollut hyvin onnistunutta.

 

Juttua on korjattu maanantaina 20. elokuuta kello 10.20. Aiemmin jutussa sanottiin, että kirkko on mukana neljässä helsinkiläisessä kauppakeskuksessa. Jutusta puuttui tieto, että Paavalin seurakunta on mukana Arabian kauppakeskuksen Olkkarissa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.