null Kirkko Helsingissä hamuaa kauppakeskus Rediin – muotikujan akvaariosta saisi esimerkiksi pop up -perheneuvontaa

– Apostoli Paavali meni aikoinaan torille, ja nykyajan toreja ovat kauppakeskukset ja sosiaalinen media. Kirkon pitää olla siellä missä ihmisetkin ovat, sanoo Paavalin kirkkoherra Kari Kanala.

– Apostoli Paavali meni aikoinaan torille, ja nykyajan toreja ovat kauppakeskukset ja sosiaalinen media. Kirkon pitää olla siellä missä ihmisetkin ovat, sanoo Paavalin kirkkoherra Kari Kanala.

Ajankohtaista

Kirkko Helsingissä hamuaa kauppakeskus Rediin – muotikujan akvaariosta saisi esimerkiksi pop up -perheneuvontaa

– Osallistumme kauppakeskuksessa melkein kaikkeen paitsi Black Fridayhin, visioi kirkkoherra Kari Kanala. Robottipappiakin on mietitty. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää kohtaamispaikasta 16. elokuuta.

Kirkko on ollut perinteisesti paikkakunnan korkein rakennus, mutta Helsingin ja koko maan ylimmäksi yltää nyt Redi kauppakeskuksen päälle nouseva asuintornitalo. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää torstaina 16. elokuuta, lähteekö Kirkko Helsingissä mukaan lähes 132 metriin kohoavaan katseenvangitsijaan.

Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen on neuvotellut toisen kerroksen lasiseinäisestä 55 neliön tilasta. Akvaario sijaitsee sillassa, joka yhdistää muotikerroksen osia toisiinsa. Tilan työnimi on Silta. Toiveena on, että se voisi yhdistää myös kirkkoa ja ihmisiä, joita odotetaan Rediin lähes miljoonaa vuodessa.

– Kyseessä on näkyvä ja hieno paikka kauppakeskuksessa ihmisvirtojen keskellä, Heinonen sanoo.

Tarkka vuokrasumma neuvotellaan Yhteisen kirkkoneuvoston päätöksen jälkeen. Sitten sisustamisella onkin jo kiire, koska kauppakeskus avautuu 20. syyskuuta.

– Sijainti uuden kauppakeskuksen muotikerroksessa vaikuttaa kirkon tilan henkeen. Sisustuksemme ei ole pysyvä, vaan pidämme tilan muuntuvana ympäristön tapaan. Elämme kirkkovuoden, tavallisen vuoden ja kauppakeskuksen oman vuoden mukaan. Osallistumme kauppakeskuksessa melkein kaikkeen paitsi Black Fridayhin, suunnittelee Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Syksyn tärkein teema ovat seurakuntavaalit, joulunaikaan fiilistellään joulua ja kuunnellaan Jouluradiota, ensi vuoden alusta Siltaan on suunniteltu pop up -perheneuvontaa.

– Kauppareissulla voi tulla mieleen, että perheneuvontaan olisi tarvetta. Meidän tilaan on helppo tulla, ja siitä voi jatkaa päivystäjän kanssa juttelemaan rauhassa johonkin kahvilaan ja sopimaan perheneuvontatapaaminen kirkolle, Kanala kertoo suunnitelmista.

Sillassa toimisivat ensi vaiheessa Paavalin ja Kallion seurakunnat, joiden alueella Kalasatama sijaitsee, sekä Jouluradio. Myös Johannes församling miettii mukaantuloa.

– Lähtökohta on, että kirkko on kohdattavissa Redissä. Silta voi toimia koelaboratoriona kirkon uudenlaisessa toiminnassa. Kampin kappeli on tässä edelläkävijä. Apostoli Paavali meni aikoinaan torille, ja nykyajan toreja ovat kauppakeskukset ja sosiaalinen media. Kirkon pitää olla siellä missä ihmisetkin ovat, Kanala sanoo.

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää torstaina 16. elokuuta, lähteekö Kirkko Helsingissä mukaan lähes 132 metriin kohoavaan Rediin.

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää torstaina 16. elokuuta, lähteekö Kirkko Helsingissä mukaan lähes 132 metriin kohoavaan Rediin.

Robottipappi vastassa?

Jos Silta toteutuu, lasin taakse tulee vähintään kaksi päivystäjää: työntekijöitä, kirkon alan opiskelijoita ja vapaaehtoisia. Tila on auki näillä näkymin kuutena päivänä viikossa.

Silta on myös infopiste kirkon toimintaan. Esitteitä ei jaeta, vaan tieto tarjotaan screeneiltä. Samalla voi ladata mobiililaitteensa.

Kauppareissulla voi tulla mieleen, että perheneuvontaan olisi tarvetta.

– Yksi hullu idea on robottipappi, joka pitäisi kädessään iPadia. Robotille voisi opettaa joitakin lauseita, mutta ei se sielunhoitoa olisi tekemässä. Olemme propellipäinä hakemassa ideoita uudesta maailmasta, sanoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Idea robottipapista syntyi Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa opastavasta robotista. Kalasatamassa asuva Kalliorinne on innoissaan mahdollisuudesta työtilaan lempikaupunginosassaan.

– Katsoin juuri eilisiltana Tervasaaresta päin uutta Kalasatamaa ja kohoavaaa Rediä. Kun valot heijastuivat veteen, se näytti urbaanilta kuin Manhattan. Kalasatamaan on kasautunut urbaania kulttuuria arvostavia ihmisiä, joiden keskellä tuntuu, että ollaan huomisessa jo tänään.

Rohkea, kokeileva, trendikäs, kiinnostava ja digitaalinen ovat sanoja, joilla Kalliorinne kuvailee Siltaa.

– Tila perustuu helppoon kohtaamiseen. On tärkeää, että Jouluradio on näkyvällä paikalla muistuttamassa olemassaolostaan. Fanimme voivat tulla ohi kulkiessaan turisemaan ja kertomaan toiveistaan.

Jouluradiolla ei ole enää lainkaan perinteistä radiostudiota, vaan se on Kalliorinteen käsityksen mukaan Suomen ensimmäinen täysin aineeton, virtuaalinen radiokanava. Jouluradiomediaa on tarkoitus jatkaa Sillassa kahdella läppärillä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimitus tuottaa Jouluradiota sekä Kirkko ja kaupunkia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.