null Yksinhuoltajaperheiden illasta voi saada ratkaisun kiperään paikkaan

Anna Iyen (oik.) saa tehdä ja joutuu tekemään perheessään kaikki päätökset itse.

Anna Iyen (oik.) saa tehdä ja joutuu tekemään perheessään kaikki päätökset itse.

Ajankohtaista

Yksinhuoltajaperheiden illasta voi saada ratkaisun kiperään paikkaan

Samankaltainen elämäntilanne yhdistää yksinhuoltajia. Kun Anna Iyen tulee yksinhuoltajien illasta, hänellä on aina hyvä fiilis.

Yksinhuoltajaperheiden iltojen konkari Anna Iyen, miten aikoinaan osasit mennä mukaan yksinhuoltajien iltaan?

– Varmaan silloin, kun seurakuntalehtemme oli vielä nimeltään Vantaan Lauri, siellä oli ilmoitus yksinhuoltajien ryhmästä. Näin sen ilmoituksen ja menin mukaan. En tuntenut ketään illoissa kävijää ennestään.

Minkälaista yksinhuoltajuus on?

– Minulla on neljä lasta ja teen vuorotyötä. Kaikki pyörii minun varassani ja vastuullani. Se on välillä aika raskasta. Siinä, että saan tehdä ja joudun tekemään kaikki päätökset yksin, on sekä hyvät että huonot puolensa. Kun on ollut vuosia yksinhuoltaja, oppii aika itsekkääksi, koska on tottunut järjestämään arjen yksin. Toisaalta tykkään siitä, että teen kaikki päätökset itse. Yhden vanhemman perheessä voi tulla ja mennä lasten kanssa niin kuin itse haluaa.

– Toivoisin toki, että lapsillani olisi toinen vanhempi mukana arjessa, mutta kun niin ei ole, on turha haikailla sen perään.

Mikä sinua on vetänyt lähes 15 vuoden ajan mukaan Asolan seurakuntatalon yksinhuoltajaperheiden iltoihin?

– Iltoihin osallistujat ovat kaikki aika lailla samanlaisessa elämäntilanteessa. On mukava keskustella toisten kanssa arjen haasteista ja kuulla, jos jollakin on ratkaisu itselle hankalaan tilanteeseen. Ryhmästä saa vertaistukea, ja vetäjämme, diakoniatyöntekijä Siru Rantanen on ryhmän sydän. Illan jälkeen on aina niin hyvä fiilis.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.