null Shetlanninponeja Sampoa ja Villeä saa taas rapsutella SyysMatin Markkinoilla

Ratsutila Wiknerin shetlanninponit Sampo ja Ville ovat mukana SyysMatin Markkinoilla Espoossa. Ne ovat Annukka Wiknerin omia suosikkeja.

Ratsutila Wiknerin shetlanninponit Sampo ja Ville ovat mukana SyysMatin Markkinoilla Espoossa. Ne ovat Annukka Wiknerin omia suosikkeja.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Shetlanninponeja Sampoa ja Villeä saa taas rapsutella SyysMatin Markkinoilla

Suosittu vanhan ajan markkinatapahtuma kokoaa Espoon tuomiokirkon ympäristöön vuosittain lähes 10 000 vierasta.

Annukka Wikner, tulet Sampo ja Ville-nimisten shetlanninponien kanssa SyysMatin Markkinoille. Mikä on tehtävänne?

– Tulemme vuosien varrella tutuiksi tulleiden ponien kanssa ilahduttamaan markkinavieraita. Lapset ja aikuiset saavat silittää ja rapsuttaa 22 vuoden ikäisiä erittäin kilttejä ja rauhallisia Sampoa ja Villeä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kuudennentoista kerran, ja olemme olleet paikalla niistä lähes jokaisessa.
Miten ponit jaksavat kaksi päivää jatkuvaa rapsuttelua ja silittelyä?

– Ne ovat tottuneita siihen. Myös meidän kotitilallamme liikkuu paljon ihmisiä, lähinnä nuoria. Markkinoilla ponit saavat vettä ja heinää, ja ne pääsevät myös jaloittelemaan muutaman kerran päivässä. Ne ovat pienissä karsinoissa, missä niitä on helppo rapsutella.
Mitä vanhan ajan markkinoilla mukana oleminen antaa sinulle?

– Nautin SyysMatin Markkinoiden hyvästä ja rauhallisesta tunnelmasta. Nykyisin kaupunkilaisilla on yhä vähemmän kontakteja eläimiin. Siksi on hienoa nähdä, millaista iloa eläinten katseleminen ja silittäminen tuottaa. Monet ihastelevat Sampoa ja Villeä ja kehuvat niitä söpöiksi ja suloisiksi.

– Minulle on tärkeää, että markkinoiden tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmäksi toisten auttaminen on tullut. Melkein tulee tippa silmään, kun ajattelee, että voi auttaa muita ihmisiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.