Esko Jämsä -haulla löytyi 955 hakutulosta.

1. Pitäjänmäen kirkko sai sydäniskurin – leijonat haastavat lahjoittamaan lisää hengen pelastavia laitteita

Lions Club Pitäjättäret päätti lahjoittaa kirkkoon sydäniskurin. Mikäli sillä pelastetaan yksikin ihmishenki, se on tehtävänsä täyttänyt, sanoo pääsuntio Risto Holappa.

29.05.2020

2. Lauttasaaren kirkon remontin hinta-arvio nousi 2,5 miljoonaa euroa – töiden toivotaan alkavan loppukesästä

Lauttasaaren kirkon pitkään odotettu ja esteitä kohdannut remonttihanke eteni eilisiltana yhteisessä kirkkoneuvostossa.

29.05.2020

3. Espoon seurakunnat päätti rauhoittaa Nuuksion kupeessa sijaitsevan metsän

Alue on 50 hehtaarin laajuinen. Rauhoitus tehdään tässä vaiheessa 20 vuodeksi.

28.05.2020

4. Rippikoulut mullistuivat koronakeväänä – tällaisia uusia ratkaisuja Kannelmäen seurakunnassa mietitään

Leirejä voidaan puolittaa väljyyden takaamiseksi. Päivärippikouluun saatetaan lisätä ryhmiä. Riskiryhmäläiset voivat tarvita etäopetusta.

19.05.2020

5. ”Ketä se palvelee, että saat osoitettua jonkun typeräksi?” – Ainakaan se ei rakenna rauhaa, ja siksi Heikki Arikka ja Jarno Limnéll alkoivat tehdä erilaista radio-ohjelmaa

Kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll ovat kumpikin työskennelleet sotilasalueella. ”Se vaikuttaa siihen, miten me katsomme maailmaa”, Arikka sanoo.

19.05.2020

6. Kolmekymppinen Lilian Forsblom on ollut kummitäti jo 14 vuoden ajan: ”Kummin tehtävä on kunnia-asia”

Tänä keväänä myös kummitäti on jännittänyt, miten käy vanhimman kummilapsen rippileirin ja konfirmaation.

18.05.2020

7. Metrolla musiikkiin -kesäkonsertit siirtyvät vuoteen 2021

Itähelsinkiläinen konserttisarja olisi viettänyt kesällä 20-vuotisjuhliaan.

14.05.2020

8. Korona toi surun kaikkialle, ja siitä voi tulla elämän merkityksellisyyden lähde, sanoo surututkija Mari Pulkkinen

Surututkija Mari Pulkkinen näkee koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa monenlaista surua.

13.05.2020

9. ”Piispat hukkasivat henkisen johtajuuden” – Onko näin?

Tapio Luoma, Saska Saarikoski ja Hanna Wass ottavat kantaa ajankohtaiseen kysymykseen.

13.05.2020

10. Vapaaehtoinen Pelikaveri toimii nuoren peliseurana ja turvamiehenä

Pelikaverit pitävät huolen siitä, että verkkopelimaailmassa ei kukaan jää yksin. Ikävistä kommenteista ei tarvitse heidän yhteisössään kärsiä.

11.05.2020

11. Korona syö Temppeliaukion kirkon turismitulot – kirkkoherra Hannu Ronimus: ”Me selviämme useammankin laihan vuoden yli”

Töölön seurakunta on netonnut Temppeliaukion kirkon vierailumaksuista yli miljoona euroa vuosittain.

07.05.2020

12. Artisti Arttu Wiskarin ravintolan ”raksamiehen annoksia” jaetaan vähävaraisille perheille – vapaaehtoiset maksavat lounaat ja kirkko ohjaa ne perille

Myös ravintola hyötyy yhteistyöstä Espoonlahden seurakunnan kanssa. Arttu Wiskari: ”Saan lahjoituksina kuukaudessa lähes yhden työntekijän palkan.”

06.05.2020

13. Piispat linjasivat: seurakunnat voivat järjestää leirejä ja ehtoollisjumalanpalveluksia jo kesäkuussa

Osallistujia saa olla korkeintaan 50, kuten Suomen hallitus maanantaina ohjeisti. Yön yli kestäviä leirejä kannattaa piispojen mukaan järjestää vasta juhannuksen jälkeen.

05.05.2020

14. ”Musta vyö hengellisessä väkivallassa” – vantaalaispoliisi haluaa kiinnittää huomiota vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen pimeään puoleen

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen johtajat eivät tykkää kertoa ulkopuolisille, että nämä joutuvat luultavasti helvettiin. Arkkipiispan mukaan vanhoillislestadiolaiset ovat väärässä, jos luulevat liikkeensä olevan ainoa tie pelastukseen.

05.05.2020

15. Harras hetki: Puutarhuri Tuomo Salovuori perusti hiljaisuuden puutarhan

Puutarhatyö Vivamossa rauhoittaa Tuomo Salovuoren mieltä. Siinä näkee konkreettisesti käsiensä työn tuloksen.

30.04.2020

16. Yksin asuva Sakari Närvänen, 90, selättää korona-ahdistuksen kirjoittamalla – ”Kun jylläävät ajatukset puretaan paperille, ne eivät enää kuormita mieltä”

Vantaalaisen Närväsen mielestä ajatuksia ei kannata hautoa, vaan niitä pitää säännöllisesti purkaa, jolloin ne eivät kuormita mieltä.

24.04.2020

17. Tapiolan seurakunta muuttaa kirkkoremontin ajaksi entiseen kenkämyymälään

Koronarajoitusten vuoksi Virsu-nimisen tilan avautuminen seurakuntalaisille siirtyy todennäköisesti syksyyn.

23.04.2020

18. Kouluruokailun puuttuminen on ajanut yksinhuoltajia diakonian asiakkaiksi Espoossa

Tuomiorovasti Antti Kujanpää ehdottaa, että seurakunnat kohdentaisivat poikkeustilan aikana säästyneet rahat diakoniatyölle, jossa tarve tulee todennäköisesti kasvamaan.

23.04.2020

19. Viidettä viikkoa yksin kotona – Pauli Löija pysyy tiukasti eristyksissä, koska kuuluu koronaviruksen riskiryhmään

– Vaikka olen fyysisesti täysin yksin, henkisesti en ole yksin, Pauli Löija kertoo puhelimessa.

21.04.2020