Esko Jämsä -haulla löytyi 858 hakutulosta.

1. Pop up -puurojuhlissa Malmin ja Viikin kirkoilla kattila on kuumana koko päivän, kyytipoikana glögiä ja tarinoita

Malmin ja Viikin kirkoilla yhdistetään pienten porukoiden joulujuhlat samaan päivään ja kutsutaan puuron ystävät laajemminkin mukaan.

05.12.2019

2. Harras hetki: Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön sairastunut Tapio Suominen aloittaa aamunsa retriittikävelyllä

Urheilutoimittajalla on liikkumisessa vain yksi tavoite: siitä pitää tulla hyvä mieli.

05.12.2019

3. Kivistön kirkko meni Myyrmäen kirkon edelle – Vantaan kirkkovaltuustossa päätettiin 24,5 miljoonan euron investoinneista

Vantaan kirkkovaltuusto päätti myös Lehtisaaren vuokrista ja lähetysjärjestöjen tukemisesta.

04.12.2019

4. ”Tämä menee jo rutiinilla”, kertoo kehitysvammaisten joulukuvaelmassa esiintyvä Anja Koivula – mutta tällä kertaa paikalle tulevat televisiokamerat

Kehitysvammaisten joulukirkossa kaikki pääsevät osallistumaan. Seurakuntalaiset esiintyvät, soittavat ja lukevat tekstejä.

03.12.2019

5. Seurakunta vie lapset sisäleikkipuistoon joulun alla – kaikilla perheillä ei ole varaa pääsylippuihin

Vanhemmat saavat omaa aikaa, lapset leikkiaikaa. Kädenojennus joulun alla on kirkolta uusi kokeilu.

02.12.2019

6. Piispa Jari Jolkkonen on eläin, jolla on tieteellinen maailmankuva – hän tahtoisi jokaisen kristityn kokevan samoin

Suomen luterilaiset piispat julkaisivat kannanoton, joka käsittelee tieteiden ja kristinuskon suhdetta. Piispat eivät suvaitse tiedevastaisuutta.

28.11.2019

7. Lähde lasten kanssa luontoon Hanikan joulupolulle Espooseen

”Monimuotoisella ulkoilualueella on mahdollista kokea oikeaa hämärän taikaa”, perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman sanoo.

28.11.2019

8. Ensimmäistä adventtia juhlitaan Hoosiannafestareilla Espoon Leppävaarassa – piispa Kaisamari Hintikka saarnaa

Leppävaaran kirkko avaa ovensa 1. joulukuuta ensimmäistä kertaa remontin jälkeen.

27.11.2019

9. ”Niiden, joilla on paljon, pitää antaa niille, joilla on vähemmän” – Rakenna joulupuu -keräys vähävaraisille kuuluu Liisa Berghällin jouluun

Kun Hoosianna kajahtaa kirkoissa ensimmäisenä adventtisunnuntaina, lukuisten kirkkojen joulukuusiin on ripustettu lasten lahjatoiveita.

26.11.2019

10. Moralistinen ilmapiiri ahdistaa miehiä, joille kirkko puhuu silotellusti – Viikissä alkoi kokoontua miesten porukka, jossa tittelit jätetään naulakkoon

Malmin kirkkoherra väittää, että kristinuskon uhrikertomusta eletään nykyään sukupuolisuus- ja ruokavaliokeskustelussa, ja se taas ei kiinnosta suurta osaa miehiä.

20.11.2019

11. Vantaan seurakunnat ja Lehtisaaren asukkaat tulkitsevat maanvuokria ja oikeudenmukaisuutta eri tavoin

Tulevien maanvuokrien korotusten porrastus lieveni hieman Vantaan yhteisessä kirkkoneuvostossa. Alueella asuvaa Anner Mekkeriä tämä ei paljon lohduta.

15.11.2019

12. Pakohuonepelien tekijä innostuu arvoitusten ratkaisemisesta – ”Parasta on onnistumisen tunne”

Seikkailupelissä hoksottimet, tarkat silmät ja yhteistyö auttavat pääsemään maaliin.

15.11.2019

13. Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

15.11.2019

14. Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

13.11.2019