Esko Jämsä -haulla löytyi 736 hakutulosta.

1. Piispa Teemu Laajasalo kutsuu Jussi Halla-ahon Kirkkopäiville – Helsingin ja Vantaan kirkkovaltuustojen puheenjohtajat kritisoivat

Vantaan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eve Rämö ihmettelee, miksi Helsingin piispa kieltäytyy puhumasta asiasta kirkon luottamushenkilöiden kanssa.

24.04.2019

2. Pieni pyhiinvaellus vie metsään ja kirkkoon – ”Henkinen ja käytännöllinen yhdistyivät”

Viime vuonna osallistuneesta Maaret Wagerista oli vaikuttavinta kulkea oman kotioven ohi osana pyhiinvaellusjoukkoa. Espoossa vaelletaan taas toukokuussa.

24.04.2019

3. Lähde Puotilan kyläjuoksulle Yhteisvastuun hyväksi – ”Lenkin saa mennä vaikka potkupyörällä tai kävellen”

Puotilan kappelin pihalta löytyy lenkkiseuraa ja reitin varrelta saa energiatankkausta.

24.04.2019

4. Kiinnostaako ukulele? – Soittamista harjoitellaan nuorten kurssilla Espoonlahden seurakunnassa

Ukulele eli pienikokoinen nelikielinen kitara on noussut monen suosikkisoittimeksi.

5. Yksivuotias Max Kyrklund tykkää rummutella seurakunnan muskarissa

Seurakunnan muskari on yksivuotiaan Maxin ja hänen isänsä juttu. Muskarissa saa laulaa, leikkiä ja kokeilla erilaisia instrumentteja.

23.04.2019

6. Onneksi Jeesus nousee kuolleista – näin elät pääsiäisen yhdessä lapsen kanssa

Pääsiäinen lasten kanssa voi avata antoisan keskustelun. Pienimmille syli on juhlapyhinäkin sanoja tärkeämpi.

12.04.2019

7. Pääsiäismunasta liput aikamatkalle ja suurta ihmettä todistamaan

Lapsiperheet pääsevät tutustumaan pääsiäisen tapahtumiin Espoonlahden seurakunnan nukketeatteriesityksessä.

12.04.2019

8. Kolme kilometriä, kolme pyhäkköä, rukousta, ruokaa ja laulua – tätä on ristisaatto Itä-Helsingissä

Ekumeenisessa ristisaatossa tehdään yhteistä matkaa pääsiäiseen. Reitti kulkee Metropolian uuden kampuksen kautta.

11.04.2019

9. Herrasmiesten orkesteri soittaa Amerikan malliin Pyhän Laurin kirkossa

No Real Gentlemenin yhteenlaskettu soittokokemus on noin 200 vuotta.

02.04.2019

10. Tuomas-vauva eli vain kaksi viikkoa – ”Surusta tuli osa meitä ja sen kanssa oppi elämään”

Esikoisen syntyminen oli Maiju ja Jussi Tolvaselle onnellinen tapahtuma. Iso ilo muuttui suureksi suruksi muutaman viikon kuluttua, kun vauva kuoli. Elämä jatkui sen jälkeen, mutta ei entisenlaisena.

11. Seurakunnan pikadeiteiltä voi löytää kesäksi oman kullan

Espoon seurakuntien ensimmäisessä pikadeittitapahtumassa on kolme minuuttia aikaa tutustua toiseen. Ensikohtaaminen voi parhaimmillaan johtaa läheiseen suhteeseen.

02.04.2019

12. Herttoniemen kirkkoa vaivaavat vakavat kosteusongelmat – ongelman laajuus varmistuu parin viikon sisällä

Sisäilmaongelmat paljastuivat aluksi kellarikerroksesta. Nyt tutkitaan myös yläkertaa, jossa sijaitsevat kirkkosali ja jumppasali.

01.04.2019

13. Piispa Teemu Laajasalo palkitsi Helsingin seurakuntayhtymän – syynä nopea ja konkreettinen toiminta hädänalaisten auttamiseksi

Nopea reaktio Mosambikin myrskyn uhrien auttamiseksi ja muukin konkreettinen auttamistyö toi piispalta Myötätuntopalkinnon.

14. Pyhä tanssi sopii ihmiselle, joka on väsynyt sanoihin

Tanssissa voi kokea elämän koko tapahtuma- ja tunnekirjon.

01.04.2019

15. ”Oma äidinkieli on uskonnon kieli”, sanoo Espoon ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana aloittava Kira Ertman

Kira Ertmanin mielestä kirkkoherra on mahdollistaja, jotta jokainen halukas pääsee käyttämään lahjojaan seurakunnassa. Esbo svenska församling on Suomen suurin ruotsinkielinen seurakunta.

29.03.2019

16. Mosambikin hätä sai Helsingin seurakunnat kaduille – helsinkiläiset lahjoittivat kahden päivän aikana noin 27 000 euroa, kirkkoneuvosto lisäsi summaan 30 000 euroa

Hirmumyrsky Idain aiheuttama tuho on valtava. Tilannetta vaikeuttavat alueella todetut kolera-tapaukset. Kirkon Ulkomaanapu on lähettänyt paikan päälle oman asiantuntijan.

29.03.2019

17. Ei keltanokille! – Munkkivuoren kirkolla kokoontuu kerho, jonne alle 90-vuotiailta on pääsy kielletty

Kun yhdeksänkymppiset puhuvat keskenään, jutut kääntyvät usein muistoihin tai harrastuksiin. Sairauksista ei yleensä puhuta.

29.03.2019

18. Miksi pääsiäisenä syödään pääsiäismunia? Se selviää lasten pääsiäisvaelluksella

Rairuoho itää jo, ja tarvikkeet virpovitsojen koristeluun on hankittu. Nyt voi lähteä lapsen kanssa pääsiäisvaellukselle, jossa pääsee pohtimaan isoja asioita.

28.03.2019

19. Mitä saat messusta irti? – Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiville Helsinkiin kokoontuu yli 700 kirkon ammattilaista ja seurakuntalaista

Sunnuntaina 31.3. Helsingissä voi tutustua vaikka minkälaisiin messuihin, esimerkiksi meditatiiviseen Luottamuksen messuun.

28.03.2019