Esko Jämsä -haulla löytyi 1070 hakutulosta.

1. Nuorisotyönohjaaja Heidi Granström oli jo 1990-luvulla ympäristöahdistunut nuori – nyt hänet palkittiin kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Heidi Granström on kannustanut nuoria osallistumaan mielenosoituksiin ja rakentamaan hyönteishotelleja.

12.01.2021

2. Striimaaja Joonas Hiltunen tuo messun kotisohville korona-aikana – ”Töitä on ollut paljon”

Erityisesti konsertit ja muut musiikkitapahtumat kiinnostavat ruudulta katsottuna.

11.01.2021

3. Osa kävijöistä katosi koronapandemian myötä – Espoon mielenterveysyhdistys ei tiedä, mitä heille nyt kuuluu

Koronarajoitukset keskeyttivät ryhmätoiminnan eikä mielenterveyskuntoutujia pystytä nyt tukemaan riittävästi.

07.01.2021

4. Piispa Teemu Laajasalo toivoo enemmän puhetta Jeesuksesta, koska kirkon yleiseettinen sanoma ”rohkaisee lähinnä omavanhurskauteen”

Jeesusta kiinnostivat pahantekijät paljon enemmän kuin hyväntekijät, sanoo Teemu Laajasalo.

21.12.2020

5. ”Jotkut ovat kertoneet, etteivät uskoneet koskaan joutuvansa tällä lailla nöyrtymään” – Näin korona vaikutti kirkkoon Espoossa

Koronavuosi vaikutti huomattavasti kirkon normaaleihin käytäntöihin, mutta Espoon seurakuntien talouteen epidemia ei ole puraissut – vielä.

17.12.2020

6. Kaneli ja sokeri tuovat riisi­puuron maun parhaiten esiin, sanoo Espoonlahden seurakunnan emäntä Toini Tissari

Monen suomalaisen jouluaattoon kuuluu riisipuuro. Toini Tissari valmistaa kehuja saaneen joulupuuronsa vedestä, riisistä ja kermasta.

15.12.2020

7. Seurakunnat keksivät vuoden mittaan yhä uusia tapoja tukea korona-ajan kurittamia vantaalaisia

Kun yhteyttä tai apua tarvitsevat eivät päässeet kirkolle, Vantaan seurakuntien piti löytää reitit heidän luokseen. ”Päätimme tukea vantaalaisia vaikeina aikoina ja pitää työntekijät töissä”, seurakuntayhtymän johtaja Jukka Parvinen sanoo.

11.12.2020

8. Temppeliaukion kirkon turistitulot romahtivat murto-osaan odotetusta – luottamushenkilö ehdottaa yt-neuvotteluja, kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto torjuvat idean

Töölön seurakunta on saanut tänä vuonna noin 1,7 miljoonaa euroa odotettua vähemmän tuloja Temppeliaukion kirkon sisäänpääsymaksuista. Vierailijoiden määrä putosi alle kymmenesosaan viime vuodesta.

09.12.2020

9. Sylivauvakerhossa tuoreet äidit tapaavat toisiaan – moni seurakunta järjestää tällaisen ryhmän

Kun ensimmäinen lapsi syntyy, äidin omat kaverit eivät välttämättä ole samassa elämäntilanteessa.

09.12.2020

10. Ilmastoahdistuksen voi kääntää toiminnaksi – ”On myös muita ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa asioihin”

Teologian opiskelija ja erikoiskirjastovirkailija Suvi Silventoinen ajattelee, että kirkon kuuluu olla läsnä ilmastoahdistuksen kaltaisissa isoissa aiheissa.

09.12.2020

11. Pandemia hiljensi kirkot aavemaisiksi – koronavuosi pakotti Helsingin seurakunnat miettimään, miksi kirkko oikeastaan on olemassa

”Papin työssä on oltava realisti”, sanoo Vuosaaren seurakunnan pappi Lauri Holma. ”Jos lähtee 30 ihmisen kanssa viikoksi leirikeskukseen, ottaa riskin.”

08.12.2020

12. ”Kuuset ovat seininä ja taivas kattona” – Metsäkirkko on aina avoinna Espoon Matinkylässä

– Kuka tahansa ohikulkija voi tulla tänne kuusten keskelle hiljentymään, sanoo idean äiti Sirkka Ruikkala.

07.12.2020

13. Espoon seurakunnat saavat uuden ympäristöpolitiikan: Kiinteistöjä vähennetään ja lopuista tulee hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä

Uutta ympäristöpolitiikkaa on Espoossa valmisteltu pitkään. Kirkkovaltuusto käsittelee sitä kokouksessaan 16. joulukuuta.

04.12.2020

14. Itsenäisyyspäivän fanfaari Käpylän kirkon tornista siirtyi verkkoyleisön nähtäväksi

Koronarajoitukset estivät suunnitellun kokoontumisen kirkon pihalle, mutta juhlasoitto on taltioitu YouTubeen.

03.12.2020

15. ”Parasta on yhteenkuuluvaisuus” – Vantaan Ruusuhaan kehitysvammaisten ryhmäkodin viisi asukasta avasi oven asuntoonsa

Raimo Ahola, Piia Elonen, Jarkko Järvinen, Juha Laine ja Liisa Koskela kertovat, että Ruusuhaassa on hyvä asua.

03.12.2020

16. Kehitysvammaisten ihmisten hengellisyys on usein selkeää, sanoo diakoni Minna Kovalainen – ”Se antaa meille muillekin mallin lapsenomaisesta luottamuksesta Jumalaan”

Moni pääkaupunkiseudulla asuva kehitysvammainen ihminen on innokas kirkossakävijä. ”Olisi tärkeää, että kehitysvammaiset ihmiset saisivat olla osa joukkoa eivätkä erillinen ryhmä, jota vammaisuus määrittelee”, sanoo diakoni Kristiina Tuohimaa-­Salminen.

03.12.2020

17. THL:n Mika Salminen: ”Ketään ei saa jättää korona­uhkan takia jouluna yksin”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen suosittelee joulun viettämistä lähipiirissä ja ehdottaa, että joulupukki jättää lahjat ovensuuhun.

30.11.2020

18. Malmin seurakunnassa keksittiin, miten viidenkympin kypsemmälle puolelle ehtineet duunariukot saadaan mukaan toimintaan – mutta miten saunan rakentaminen liittyy Jeesukseen?

Malmin seurakunnan pappi Jukka Holopainen rakentaa miesporukalla peräkärrysaunaa, jota tullaan säilyttämään hautausmaalla.

26.11.2020