Esko Jämsä -haulla löytyi 928 hakutulosta.

1. ”Kriisi muuttaa arvojamme pysyvästi yhteisöllisemmiksi” – Onko näin?

Laura Maria Latikka, Aada Ora ja Pekka Sauri ottavat kantaa ajankohtaiseen kysymykseen.

31.03.2020

2. Sairaalapappi lievittää pelkoa psykiatrisella sairaalaosastolla

Pappi kuuntelee esimerkiksi psyykkiseen sairastumiseen liittyviä huolia Auroran sairaalassa. Tuki jatkuu, kun ihminen palaa arkeen.

26.03.2020

3. Itseoppinut autonrassaaja Onni Tuominen, 72, huoltaa Helsingin Alppilassa ikääntyneitä menopelejä aamusta iltaan – ”Ei ole suunnitelmissa jäädä kokonaan eläkkeelle”

Auto-Harraste on tupakantuoksuinen miesluola, jossa kanta-asiakkaat poikkeavat kahvilla. Moni asiakassuhde on kestänyt vuosikymmeniä, eikä uusia haluta.

26.03.2020

4. ”Kirkon tulisi tarjota kappeleita ei-kristittyjen hautajaisiin” – Onko näin?

Kirkkoherrat Ulla Kosonen, Janne Silvast ja Antti Kujanpää ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

24.03.2020

5. Majid Hakki söi käärmeitä, ja Seida Sohrabi näki, kun isä vietiin vankilaan – kurdit ovat Lähi-idän vainotuin kansa

Maailmassa on yli 30 miljoonaa kurdia. He ovat maailman suurin kansa ilman omaa valtiota.

24.03.2020

6. Pappi vastaa puhelimeen aamusta iltaan – älä jää yksin koronahuolen kanssa

Espoon seurakunnat laajensivat pappien puhelinpäivystyksen soittoaikoja korona­epidemian vuoksi. Papin kanssa voi puhua mistä tahansa asiasta.

20.03.2020

7. Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen uskoo, että koronaepidemia auttaa ihmisiä löytämään kirkon merkityksen yhä syvemmin

Mimosa Mäkinen on ymmärtänyt, kuinka etuoikeutettu on voidessaan harjoittaa uskontoaan: ”Nyt itsestäänselvyydet karisevat.”

18.03.2020

8. Vantaan kirkkokonsertit vetivät viime vuonna tuhansia enemmän kuin ennen – nyt konsertteja on peruttu koronavirustilanteen vuoksi

Suosion kasvu johtuu suureksi osaksi Pyhän Laurin kirkon vetovoimasta ja laajasta tarjonnasta.

18.03.2020

9. ”Jumalalle ei ole se ja sama, miten meille käy” – Piispa Kaisamari Hintikka rohkaisee uskoon, toivoon ja rakkauteen

Piispa Kaisamari Hintikka ymmärtää koronaepidemiaan liittyvän pelon ja ahdistuksen. Hän suosittelee tarrautumaan nyt jokaiseen toivon ja ilon muruseenkin. Niin hän tekee itsekin.

17.03.2020

10. Kakarat aamuksi metsään, vanhemmat vapaalle! – Näinkin kirkko auttaa Helsingissä

Lauttasaaren seurakunta järjestää ilmaista lastenhoitoa joka arkiaamu. Ilmoittautua ei tarvitse.

16.03.2020

11. Päättäjille järjestettiin Helsingissä nuorisonpuolustuskurssi – ”Nuorissa on tulevaisuus ei ole klisee, vaan tosiasia”, sanoo Riikka Nenonen partiolaisista

Maanpuolustuskurssista mallia ottanutta kurssia aiotaan levittää Helsingistä muualle Suomeen. Helsingissä mukaan saatiin kaupungin ja seurakuntien päättäjiä.

12. ”Piispanviran pitäisi olla määräaikainen” – Onko näin?

Björn Vikström, Heidi Zitting ja Hanna Wass ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

10.03.2020

13. Kahvikaisat pitävät huolen, että Kallion kirkkokansa saa kuppiinsa kahvia – mukana on myös yksi kalle

”Kahvikaisat tarjoavat käsillä tekemistä ja toistemme henkistä hoitoa”, kertoo Kallion kirkolla vapaaehtoistyötä tekevä Marjatta Manninen.

05.03.2020

14. Kampin kappelia aiotaan laajentaa – ”Kappelissa käy valtavasti ihmisiä, eikä keskusteluavulle ole vastaanottohuoneita”

Kampin kappelissa kävi viime vuonna 352 000 ihmistä. Laajennusosa vaatii asemakaavamuutoksen, jota käsitellään 25.3. Helsingin kaupunginvaltuustossa.

04.03.2020

15. Mitä yhteistä on uskonnolla ja seksillä? ”Molemmissa kosketellaan ihmisen kaikkein herkimpiä alueita”, pohtii arkkipiispa Tapio Luoma

Tapio Luoma puhui seurakuntakeskus Fokuksessa ilmiöstä, jota hän kutsuu kaipuuksi. Se ilmenee erityisesti seksuaalisissa suhteissa.

03.03.2020

16. Naisten saunailloissa Hvittorpissa unohdetaan kiireet ja rentoudutaan

Hvittorpin rantasaunaan kokoontuu saunomista ja avantouintia rakastavia naisia.

02.03.2020

17. ”Hyvä hengellisyys voi tukea masentunutta, mutta tiukka uskonnollisuus saattaa tehdä pahaa”, sanoo masennuksesta toipunut pappi Miia Moisio

Miia Moisio puhuu masennuksesta, toipumisesta ja toivosta keskiviikkona 18.3. Vantaan Pyhän Laurin kirkon pappilassa.

02.03.2020