Esko Jämsä -haulla löytyi 791 hakutulosta.

1. Mitä opintonsa aloittavan on syytä muistaa? Kokeneet oppilaitospapit kertovat

”Syö, juo, opiskele, harrasta ja muista levätä”. Jukka-Mikko Karjalainen, Kaisa Iso-Herttua ja Jyri Hakala toimivat oppilaitospappeina Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa.

2. Kaikki mahtuvat laulamaan Olarin lapsikuoroihin

Kuorossa lapsi saa uusia kavereita ja oppii uusia lauluja. Lisäksi hänelle kehittyy taito toimia yhdessä. Olarin seurakunnan lapsikuorot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

12.08.2019

3. Psykoterapeutti Outi Saleva: Unen ymmärtämiseen ei tarvita oraakkelia

Uniryhmä ottaa sille kerrotun unen omakseen ja auttaa tutkimaan sen salaisuutta. Kuitenkin vain unen näkijä voi selittää sen merkityksen itselleen.

09.08.2019

4. Jekkuja, hyttysiä ja riemun kiljahduksia – näin Espoon, Vantaan ja Helsingin nuoret kokivat Pisara-suurleirin

Uiminen, yhteinen vapaa-aika ja teltassa nukkuminen tekivät kirkon varhaisnuorisotyön Pisara-suurleiristä monelle lapselle kesän kohokohdan.

09.08.2019

5. Veenalla, Eetulla ja Ellalla alkaa pian koulu – ”Toivon, että koulussa syödään joka päivä lasagnea”

Veena Vanhakangas, Eetu Rahomäki ja Ella Timonen elävät jännittävää vaihetta. Kouluun menoon on valmistauduttu esimerkiksi reppuostoksilla.

01.08.2019

6. ”Pelaaminen on iso osa jokapäiväistä elämää ja kirkon on oltava osa sitä” – Kirkon pisteellä pelitapahtumassa lataudutaan ja ohjataan lentokoneita

Kirkko on ollut mukana Suomen suurimmassa pelitapahtumassa Assemblyssa vuodesta 2010. Tänä vuonna tapahtumaan on järjestetty myös oma tukipelaajien piste.

31.07.2019

7. Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

30.07.2019

8. Tuska ja kärsimys vähenivät, kun Helen Partti purki tunteitaan erosta vertaistukiryhmässä

Kirkon perheneuvonnan eroryhmässä puhuttiin surusta, vihasta, taloudesta ja paljosta muusta. Toisten kokemusten kuuleminen ja empatia auttoivat.

30.07.2019

9. Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

Vielä on kesää jäljellä, samoin kesäisiä Tuomasmessuja sunnuntai-iltaisin Mikael Agricolan kirkossa.

25.07.2019

10. Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

17.07.2019

11. Golfia pelaamalla voi auttaa lapsia ja nuoria pääsemään kouluun – Yhteisvastuugolf järjestetään Espoossa nyt toista kertaa

Tapahtumassa yhdistyvät harrastus ja hyvän tekeminen. Yhteisvastuugolfiin osallistuakseen on omistettava Greencard.

15.07.2019

12. ”Lentokone pitää tavoittaa alle kolmessa minuutissa” – Helsinki-Vantaan lentoaseman ”pantterin” kattotykki ampuu 9 000 litraa vesivaahtoseosta minuutissa

Lentoasemalla on oma pelastuslaitos, jolla on kolme asemaa ja kuusi sammutusyksikköä. Työntekijöiden aika ei käy pitkäksi, vaikka lento-onnettomuudet ovat äärimmäisen harvinaisia.

11.07.2019

13. Kierrä tänä kesänä tiekirkkoja teemoittain – kaikissa kirkoissa käyminen veisi jopa kaksi kuukautta

Tiekirkot ovat kesän vaihtoehtoinen pysähdyspaikka. Niissä voi levätä, hiljentyä tai vaikka ihastella arkkitehtuuria ja lasimaalauksia.

14. Puoli vuosisataa pyhäkoulua: ”Tämä on huipputehtävä!”

Liisa Kivekäs hoitaa omaakin hengellisyyttään pyhäkoulunopettajana Espoossa.

28.06.2019

15. Ahmed Hadji oli 26-vuotias, kun terroristin pommi räjähti hänen edessään – nyt rauhantyöhön perehtynyt aktivisti tekee kaikkensa, ettei Ugandan nuoriso radikalisoidu räjäyttämään niitä lisää

Hadji on muslimi, jonka mielestä muunuskoisia ei pidä yrittää pakottaa. ”Maailmankansalaisten yhteiskunta ei voi rakentua yhden islamilaisen näkökulman varaan.”

26.06.2019