Esko Jämsä -haulla löytyi 886 hakutulosta.

1. Pekka Kivekäs hätkähdytti virrellä nujerretuista lapsista – nyt virsirunoilija sai Kirkon kulttuuripalkinnon

– Usein virsitekstit ovat olleet vallanpitäjien palveluksessa. Joukosta löytyy kuitenkin myös terävää kritiikkiä, sanoo Kirkon kulttuuripalkinnon saanut Pekka Kivekäs.

28.01.2020

2. Kirkkosalissa saa kävellä, maata tai maalata, kun muusikot improvisoivat

Hannu-Pekka Heikkilä haluaa rikkoa rajoja – hyvällä tavalla.

28.01.2020

3. Mall of Triplassa saa perheneuvontaa myös ”pikana” – tunnin sessiossa voi saada apuja seuraavaan askeleeseen

Yksi perheneuvontakerta voi olla helpottava, varsinkin, jos toinen suhtautuu avun hakemiseen varauksellisesti.

24.01.2020

4. Kristittykin voi meditoida ja harhailevasta mielestä voi oppia, uskoo hengellinen ohjaaja Pekka Yrjänä Hiltunen

Pekka Yrjänä Hiltunen puhuu Minä olen -messuilla kristillisestä meditaatiosta ja hengellisestä ohjauksesta.

22.01.2020

5. Leppävaaran kirkko sai kastepuun – sellainen löytyy jo joka toisesta pääkaupunkiseudun seurakunnasta

Perhetoiminnanohjaaja Seija Hatakka suunnitteli kastepuun Leppävaaran kirkolle. Pian puu puhkeaa väriloistoon, kun siihen kiinnitetään lehti jokaisen seurakuntaan kastetun merkiksi.

21.01.2020

6. Päivi Nergiä haukuttiin natsiksi, mutta pakkopalautukset tuntuivat hänestäkin pahalta – ”Kaikkein raskainta oli nähdä perheitä, joissa oli pieniä lapsia”

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mielestä kirkko toimi ajattelemattomasti, kun vuonna 2017 jumalanpalveluksissa luettiin ääneen Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksiä.

16.01.2020

7. ”Kirkon jäsenkato pysäytetään markkinoinnilla” – Onko näin?

Karoliina Nivari, Tuomas Nevanlinna ja Nina Osei ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

15.01.2020

8. Vauva muuttaa tuoreiden vanhempien elämää – ”Tärkeintä on puhua omista tunteistaan”

Ensimmäistä lasta odottaville pariskunnille suunnatuissa keskusteluilloissa annetaan eväitä elämänmuutokseen.

13.01.2020

9. Helmikuu tarjoaa toinen toistaan parempia hääpäiviä – 2.2. järjestetään myös mutkattomia vihkitapahtumia

Jotkut parit ovat innostuneet hauskoista päivämääristä, mutta jopa suosituissa vihkikirkoissa on vielä tilaa.

10.01.2020

10. Lähde kummilapsen kanssa lätkämatsiin – kummipeliin saa lippuja alennetulla hinnalla

”Kummin ei tarvitse olla lahja-automaatti, vaan tärkeintä on viettää aikaa kummilapsen kanssa. Kummipelillä teemme asian helpoksi", sanoo nuorisotyönohjaaja Juuso Perilä.

09.01.2020

11. Arkiystävät ovat parantaneet Tapiolassa vanhusten maailmaa jo 50 vuotta

Lähimmäispalveluna käynnistynyt toiminta oli alussa Tapiolassa ainoa taho, joka tuki vanhuksia sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisia.

09.01.2020

12. Kutsu messuun keskellä yötä hämmensi Lauttasaaressa – ”Uskoakseni pääsemme tästä yli”

Lauttasaaren asukkaat heräsivät tiistaiyönä kirkonkellojen soittoon.

07.01.2020

13. Mainos vetoaa kuin uskonto – ”Joka väittää, että mainokset eivät vaikuta häneen, puhuu pötyä”

Mainokset muistuttavat runoja, mutta niiden tavoite on päinvastainen, sanoo toimittaja ja kulttuurihäirikkö Jari Tamminen. Hän kirjoitti kirjan vastamainoksista, jotka paljastavat tyhjän lupauksen.

07.01.2020

14. Sovinnosta halutaan kansalaistaito – Diakonissalaitos, Helsingin seurakuntayhtymä ja Suomen Lähetysseura yhdessä asialla

Työtä jännitteiden purkamiseksi ja sovinnon eteen aiotaan tehdä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

27.12.2019

15. Espoon seurakuntien vuoden 2020 budjettiin ei tule suuria heilautuksia, vaikka Tapiolan kirkko remontoidaan

Vuoden 2020 budjetti noudattaa vuonna 2016 hyväksyttyä strategiaa. Ensi vuonna budjetti on kolme miljoonaa euroa alijäämäinen.

19.12.2019

16. Joulunviettäjiä kutsutaan useaan pääkaupunkiseudun kirkkoon – Tapiolan kirkossa koristellaan aattoiltana kuusi

Osa Espoon, Helsingin ja Vantaan kirkoista järjestää kaikille avoimia aattoillanviettoja. Tapiolan kirkolla koristetaan kuusi yhtesvoimin jo kolmatta kertaa.

19.12.2019

17. Espoolainen kappelineuvosto otti kantaa alueensa asukkaiden puolesta: ”Terveysaseman siirto on kestämätön ratkaisu”

Espoon kaupunki päätti tiistaina siirtää Viherlaakson terveysaseman palvelut Kiloon. Hanketta vastustamaan nousi alueen kirkollinen toimija, kappelineuvosto.

18.12.2019