Esko Jämsä -haulla löytyi 1025 hakutulosta.

1. Tikkurilan kirkon katolla kasvaa maksaruoho ja on paikka aurinkopaneeleille – Vantaan seurakunnat pyrkivät nollapäästöihin yhä määrätietoisemmin

Vantaan seurakunnat pienentävät hiilijalanjälkeään muun muassa kiinteistöjen tehokkaalla käytöllä. Uusi ympäristöohjelma on edellistä kunnianhimoisempi.

19.10.2020

2. Tubettava teologian tohtori Ville Mäkipelto: ”Jerikon tuhosta saisi hyvän YouTube-videon”

Ville Mäkipelto tekee viikoittain faktavideoita maailman ihmeellisyyksistä 102 000 tilaajalleen.

19.10.2020

3. Väitöstutkimus nostaa esiin helluntailaisen demoniopetuksen epäkohtia – ”Aihe on Suomessa kuuma peruna”

Merkittävät helluntailaisteologit pyrkivät uudistamaan liikkeen opetusta pahoista hengistä. Korjattu opetus suojaa yksilöä henkiseltä ja hengelliseltä väkivallalta ja tuottaa terveempää yhteisöllisyyttä, sanoo väitöstutkija Sanna Urvas.

16.10.2020

4. Marialla oli arkkitehtitoimisto, hän restauroi keskiaikaisia moskeijoita ja eteni urallaan – sitten hänestä tuli koditon sekakäyttäjä, joka poimi tupakantumppeja nikotiininhimoonsa

Vaikka Marian ura romahti, hän ei ole katkera. ”Ymmärrykseni ja myötätuntoni toisia ihmisiä kohtaan on lisääntynyt. Ihan jokaista ihmistä on kohdeltava kunnioittavasti.”

16.10.2020

5. Sodan rankoista kokemuksista kannattaa puhua, sanoo karjalainen Marja Klefström

Lapsuudenkodissa niistä vaiettiin, vaikka traumat vaikeuttivat arkea. Klefström on purkanut asioita romaaneissaan.

16.10.2020

6. Pikkulasten vanhemmat pääsevät perheneuvontaan ohituskaistalla, koska heillä on paljon pelissä, kertoo Espoon perheneuvojien johtaja Aku Kaura

Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa työskentelee 13 perheneuvojaa, jotka opettavat ihmisiä auttamaan itseään.

16.10.2020

7. Moni paperiton ihminen ei uskalla hakea apua, vaikka olisi sairas tai työtön – kirkon Turvaverkko-projekti auttaa heitä

Helsingin seurakuntayhtymän Turvaverkko-projekti kestää kolme vuotta. Suomessa elää arviolta 3 000–10 000 paperitonta.

13.10.2020

8. ”Puhu minusta hyvää Jumalalle” – Palaute yllätti papit, jotka Malmin seurakunta lähetti kaduille, ostareille ja kuppiloihin

Malmin seurakunnan projektipapit menivät kansan pariin. Heidät otettiin hyvin vastaan.

12.10.2020

9. Helsinkiläisvaltuutetut vetoavat kirkkohallitukseen, jotta korona-aikana voitaisiin järjestää etäkokouksia

Kirkkolaki ei salli luottamuselinten kokoontuvan etänä. Keväällä kirkkohallitus antoi valmiuslakiin nojaten tästä väliaikaisen poikkeuksen. Nyt tällaista poikkeusta ei sen mukaan voida tehdä.

09.10.2020

10. Suomen ortodoksipiispat matkustivat Istanbuliin sopimaan riitojaan: ”Jokainen meistä on keskeneräinen”

Mediassa on kerrottu tämän vuoden aikana useaan otteeseen etenkin arkkipiispa Leon ja metropoliitta Arsenin tulehtuneista väleistä.

08.10.2020

11. Pappi Kai Sadinmaa sai jatkopestin Malmille – hän väitti aiemmin saaneensa potkut piispalta

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli myönsi Kai Sadinmaalle jatkoa määräaikaisen pappisviran hoitoon Malmilla.

07.10.2020

12. Pappi Kai Sadinmaa kertoo saaneensa potkut ja että potkujen takana on piispa Teemu Laajasalo – notaari Aappo Laitisen mukaan väite ei ole totta

Kai Sadinmaa ehti jo viettää lähtömessua Viikin kirkossa. Viranhoitomääräyksen jatko on esillä tuomiokapitulin istunnossa keskiviikkona.

06.10.2020

13. Luterilaisuus on kuin kissa – arvotutkija Anneli Portmanin mielestä kaappiluterilaiset suomalaiset eivät tajua, mitä kaikkea hyvää valtauskonto on saanut aikaan

Protestanttinen lähetystyö on ollut tutkitusti yhteydessä liberaaliin demokratiaan, kansalaisten väliseen tasa-arvoon, suvaitsevaisuuteen ja sananvapauteen.

06.10.2020

14. Moni ulkomaalainen opiskelija toivoisi suomalaista kaveria baariin tai museokäynneille – oppilaitospapit auttavat löytämään sopivat ”matchit”

Suomalaiset haluaisivat tutustua ulkomailta tulleisiin opiskelijoihin, mutta sopivaa tilaa ei ole ollut tarjolla. Oppilaitospappien järjestämä Friends-ystävätoiminta korjaa puutteen.

29.09.2020

15. Kiinnostaisiko lapsia enkelirata? Mikkelinpäivän perhemessun jälkeen Mikaelinkirkolla sidotaan siivet selkään

Raamatussa enkelit illmestyvät aina aikuisille, ja enkelit ovatkin tärkeitä läpi elämän.

29.09.2020

16. Oletko opiskelija, joka kaipaa seurakuntayhteisöä Helsingissä? Löydä yhteisö! -viikko voi olla vastaus kysymykseesi

Helsinkiin muuttanut Ilona Rantala uskoo, että Löydä yhteisö! -viikko auttaa häntä löytämään porukan, johon voi kiinnittyä.

28.09.2020

17. Yhtä merkityksellinen kuin Lapsen oikeuksien päivä: Vauvan päivänä kirkko korostaa vauvojen oikeutta osallistua

”Vauvaystävällisellä asenteella ja toiminnallamme haluamme vahvistaa toivoa, iloa, uskoa ja armollisuutta keskelle vauvaperheen todellisuutta”, kertoo Espoon seurakuntien kasvatuksen asiantuntija Tiina Hänninen.

24.09.2020

18. ”On pelottavaa, jos kapituleille tulee käsitys, että ne voivat kiristää otettaan sateenkaaripapeista”, kommentoi varoituksen saanut pappi Anne Blomqvist KHO:n päätöstä

Arto Antturin mukaan korkeimman hallinto-oikeuden päätös oikaisi väärän käsityksen, että kirkolla ei olisi oikeutta päättää avioliittokannastaan itse. Hanna Mithiku pelkää, että enemmistön suomalaisista on yhä vaikeampi ymmärtää kirkkoa.

23.09.2020