Esko Jämsä -haulla löytyi 826 hakutulosta.

1. Työllisyyskioski auttaa eteenpäin – itsekin työttömänä ollut Markku Rönkkö auttaa nyt muita työnhaussa

Itäkeskuksen Stoassa kokeillaan työllisyyskioskia, jossa voi piipahtaa vapaaehtoisten työllisyyskoutsien juttusilla.

18.10.2019

2. Seurakunnan emäntä Merja Söderberg mahduttaa kolmen euron diakonialounaisiin rutkasti vitamiineja

Espoonlahden kirkossa tarjotaan aina runsas ja kekseliäs salaattipöytä. ”Tämä on monelle ainoa paikka, jossa tulee syötyä terveellistä ruokaa.”

16.10.2019

3. Leppävaaran kirkon remontti on loppusuoralla – tulevaa toimintaa suunnitellaan palvelumuotoilulla

Sisäilmaongelmat on nyt selätetty, ja osa kirkosta otetaan adventtina käyttöön. Nyt halutaan kuulla seurakuntalaisten toiveita toiminnasta.

16.10.2019

4. Raide-Jokerin rakennustyöt hankaloittavat pääsyä Maunulan uurnalehtoon – pyhäin- ja isänpäivänä kannattaa tulla julkisilla

Hautausmaalla käymiseen on syytä varata aikaa, ohjeistaa ylipuutarhuri Sari Hokkanen. Hän on huolissaan tulevan pikaraitiolinjan reitistä, joka kulkee hautausmaan sisäänkäynnin poikki.

15.10.2019

5. Karu raportti: Herttoniemen kirkko on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannattane korjata

Viime kesänä Herttoniemen kirkko piti sulkea kokonaan vakavien kosteusvaurioiden vuoksi.

10.10.2019

6. Parhaat retkikohteet lapsille – kokeneet luontoseikkailijat vinkkaavat suosikkinsa pääkaupunkiseudulla

Retkikirjailija Raija Hentman Vantaalta, hirvisafariopas Joni Valkila Helsingistä ja cityeläintutkija Mia Vehkaoja Espoosta tuntevat lähimetsänsä tarkasti.

09.10.2019

7. Hävikkiruokapadat höyryävät arkipäivisin Matteuksenkirkolla – joskus kuormasta löytyy yllätyksiä, kuten täplärapuja

Snellu Café tarjoaa työharjoittelupaikkoja nuorille, yhteisöllistä ruokailua ja hävikin hyödyntämistä.

07.10.2019

8. Yksin asuvat jäävät herkästi ulkopuolelle – Jannen yksinäisyys helpottui Itäkeskuksen Pilkeporukassa

Pilkeporukka tarjoaa aamiaista, juttuseuraa ja porukan toiveiden mukaista toimintaa.

02.10.2019

9. Kenraali Brian Peddlen johtama armeija sotii niitä asioita vastaan, jotka tuhoavat ihmistä ja luomakuntaa

– Yritämme olla hyvyyden voima, sanoo Pelastusarmeijan johtaja Brian Peddle. Hän on arvoltaan kenraali ja hänen vaimonsa Rosalie komentaja sotilaallisesti organisoidussa kristillisessä yhteisössä.

30.09.2019

10. ”Ilmastotekoja nyt!” raikasi Eduskuntatalolla, kun Ilmastolakko kokosi tuhansia nuoria mielenilmaukseen

Kansainvälinen ilmastoviikko huipentui perjantaina ilmastolakkoon. Helsingissä tuhannet ihmiset, joista suurin osa lapsia ja nuoria, kokoontuivat Arkadianmäelle. Kirkko Helsingissä jakoi osallistujille hävikkiruokaa.

27.09.2019

11. Tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälä ohjaa läsnäoloon ja hengittämiseen – Naisten päivässä rentoutuminen on suotavaa

Oulunkylän kirkon Naisten päivässä hellitään hartiahieronnalla, herkuilla ja hengenravinnolla. Lapsille voi myös varata hoitopaikat luentojen ja työpajojen ajaksi.

26.09.2019

12. Vauvan päivän tapahtumissa lauletaan, leikitään ja kiinnitetään huomiota myös parisuhteeseen

Valtakunnallista vauvan päivää voi viettää vaikka seurakunnan järjestämissä tapahtumissa.

25.09.2019

13. Piispantalon alakerrassa Bulevardilla opetellaan puhumaan sujuvammin suomea

Puhutaan suomea -klubilla jonkin verran suomea osaavat voivat harjoitella ja oppia uutta toivomistaan aiheista.

20.09.2019

14. Temppeliaukion kirkosta tuli Kari Bergholmin tukikohta – 50-vuotisjuhliaan viettävä kirkko on vetänyt vierailijoita alusta alkaen

Asemakaavassa oli varaus kirkolle jo 1900-luvun alussa, mutta kirkon rakentaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu. Tiivistimme Temppeliaukion kirkon historian aikajanalle.

19.09.2019

15. ”Ei ole helppoa uskoa Jumalaan, joka ottaa oman lapsen pois” – Lapsensa menettäneiden messussa saa surra yhdessä

Kuolleiden lasten muistopäivänä 23.9. messua vietetään ensimmäisen kerran Helsingissä.

17.09.2019

16. Äkillinen sairastuminen ja uusi asuinpaikka muuttivat Marjatta Määtän elämän – löytyi arkiystävä, joka tuo vaihtelua arkeen

Seurakunnan kautta löytynyt arkiystävä tuo iloa ja vaihtelua elämään. Seurakunnat kaipaavat toimintaansa lisää vapaaehtoisia.

13.09.2019

17. Päivi Räsänen: ”Ateistit ovat lähettäneet minulle viestejä, joissa he puolustavat sananvapauttani”

Kansanedustaja Päivi Räsäsen mielestä laaja sananvapaus toteutuu vain, jos tuota oikeutta uskalletaan oikeasti käyttää. Siksi myös kristittyjen täytyy kestää ankaraakin arvostelua.

13.09.2019

18. Yli tuhat toimijaa jakaa ruoka-apua Suomessa – sisäministeri Maria Ohisalon mukaan on tärkeää vähentää köyhyyteen liittyvää häpeää

Ruoka-avun jakaminen tuli jäädäkseen, mutta vasta nyt ruoka-avun toimijat ovat virittelemässä yhteistyötä. Köyhyyttä ei kuitenkaan poisteta pelkillä ruokakasseilla.

12.09.2019