Esko Jämsä -haulla löytyi 983 hakutulosta.

1. Lauttasaaren seurakunta muuttaa uusiin väistötiloihin – Kauppakeskus Lauttiksen tilasta luovutaan

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus alkaa elokuun lopussa. Heikkiläntien toimistotaloon tulee tiloja myös ruotsinkieliselle Johanneksen seurakunnalle.

07.08.2020

2. Vainajan tuhkien sirottelu mereen yleistyy – kuollutta läheistä voi aina muistella meren äärellä

Monilla merituhkausta toivoneilla on ollut vahva side mereen harrastusten tai työn kautta. Tuhkia ei silti saa ripotella mihin vain.

06.08.2020

3. Tähtäimessä japanilaisten suosikkisieni valmuska: Maarit Niemi etsii joka vuosi uudenlaista saalista

Niemi sienestää kotiseudullaan Vuosaaren Mustavuoressa ja löytää syötäviä sieniä kaupunkinurmikoltakin.

05.08.2020

4. Kohta se alkaa! – ”Koulussa pitää istua paikallaan ja tehdä tehtäviä”

Tulevilla ekaluokkalaisilla Samuel Litmasella ja Miro Narcisolla on edessä jännittävä syksy.

03.08.2020

5. Psykedeelit voivat aiheuttaa mullistavia hengellisiä kokemuksia – Tommi Vehmas koki LSD-tripillä Jumalan läsnäolon ja haaveilee nyt papin ammatista

Yhdysvalloissa konservatiivisetkin kristityt pohtivat, miten suhtautua psykedeelien aiheuttamiin hengellisiin kokemuksiin. Niitä ei käytetä enää vain päihteinä, vaan myös lääketieteessä.

03.08.2020

6. Espoon Saapas kulkee nuorten parissa, muttei tungettele

Nuorisotyön ammattilaisista ja vapaaehtoisista koostuva Saapas-ryhmä käy esimerkiksi Espoon rannoilla ja kauppakeskuksissa.

28.07.2020

7. Harras hetki: Meressä uidessaan Ilkka Sipiläinen kokee kristinuskon kosmisen ja mystisen puolen

Kun vesielementti ympäröi ruumiin, Ilkka Sipiläinen tuntee olevansa Jumalan sylissä. Uskon syventyminen alkoi avioeron jälkeisinä kuukausina ekoteologian lukemisesta.

28.07.2020

8. Tietenkin seitsemänvuotiasta Urho Immosta jännittää – alkaahan kohta eka luokka! Uudet koululaiset siunataan matkaan kesäloman viimeisenä iltana

Ekan luokan aloittava Urho Immonen on syönyt tulevassa koulussaan pullaa ja harrastanut parkouria.

24.07.2020

9. Korona-aika toi Helsingin tuomiokirkkoon kokeilujen kesän – käy ilmaisella opaskierroksella tai testaa kirkon omaa kahvisekoitusta

Korona on muuttanut kaikkia asioita, myös Tuomiokirkonmäen kesäaikaa. Ulkomaalaiset turistiryhmät puuttuvat, ja Senaatintorille on noussut ravintolapöytien ja aurinkovarjojen saaristo myyntikojuineen.

24.07.2020

10. Rutto tappoi joka kolmannen helsinkiläisen syksyllä 1710 – parannuskeinoa ei ollut, mutta tautia yritettiin torjua eristämällä sairaat

Runsas kymmenen vuotta ennen ruttoa kaupunkia riivasi nälänhätä. Tuhon viimeisteli tsaarin armeijan hyökkäys ja tulipalo, joka tuhosi lähes kaiken.

23.07.2020

11. Ripari on löytöretkelle lähtemistä, opettaa pappi Katja-Maaria Vilén – ”Toivoisin nuorten ajattelevan, että kristinuskossa on jotain kutsuvaa”

Koronaepidemia otettiin huomioon Hämeenkylän seurakunnan rippileirillä. Erityisjärjestelyt eivät juuri tuntuneet leirin ilmapiirissä.

23.07.2020

12. Rationalisti Sanal Edamaruku kyseenalaisti itkevän patsaan ja taistelee nyt intialaisten taikauskoa vastaan Suomesta käsin

Sanal Edamaruku tunnetaan ympäri Intiaa taikauskon vastustajana ja uskonnonvapauden puolestapuhujana. Ääriuskonnolliset radikaalit ovat tappaneet Edamarukun kollegoja. Väkivallan uhan vuoksi Edamaruku asuu nyt Suomessa.

17.07.2020

13. Pyhiinvaellus on ruumiin hengellisyyttä ja jalkojen rukousta – ”Kävelijä voi löytää asemansa yhtenä luomakunnan olentona”

Nuuksion pienellä luontopyhiinvaelluksessa matkaaja voi saada hengellisen kokemuksen kävelemällä ja rukoilemalla.

10.07.2020

14. ”Valinnan jälkeen tiesin, että olisin kirkossa petturi” – Neljä pappia kertoo, miksi he ovat poliittisesti aktiivisia

Miksi pappi Árpád Kovács on anarkisti ja pappi Kristiina Kokko päätyi kokoomuksen puoluesihteeriksi? Miksi pappi Arto Luukkanen liittyi perussuomalaisiin ja pappi Katri Kuusikallio valitsi vihreät? Nyt he kertovat omin sanoin tiestään politiikkaan.

24.06.2020

15. USKOT-foorumi otti mormonit ja buddhalaiset uusiksi jäsenikseen

Presidentti Tarja Halosen aloitteesta syntynyttä USKOT-foorumia pidetään maailmalla ainutlaatuisena uskontojen yhteistyöelimenä.

17.06.2020

16. Keliakialiitto jakaa 750 ruoka-apukassia ympäri maata ­– kasseja toimitettiin muun muassa Myyrmäen Virtakirkolle

Keliakialiitto toimittaa 750 kassia gluteenitonta ruokaa yhdelletoista paikkakunnalle ruoka-apua varten. Kasseja on jaossa rajallinen määrä myös Helsingissä ja Vantaalla.

15.06.2020