null ”Tähtäämme siihen, että siunattu basso tuntuu kropassa asti” – Tapiolan seurakunta järjestää parikymppisten kunniaksi Jeesus-reivit

Pilvi Sarjala ja Rasmus Aho järjestävät Tapiolan seurakunnan työntekijöiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa 20-vuotiaiden syntymäpäiväreivit Tapiolan kirkolla. 

Pilvi Sarjala ja Rasmus Aho järjestävät Tapiolan seurakunnan työntekijöiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa 20-vuotiaiden syntymäpäiväreivit Tapiolan kirkolla. 

Hyvä elämä Ajankohtaista

”Tähtäämme siihen, että siunattu basso tuntuu kropassa asti” – Tapiolan seurakunta järjestää parikymppisten kunniaksi Jeesus-reivit

Kaikki täysi-ikäiset ovat tervetulleita päihteettömiin synttäribileisiin Tapiolan kirkolle.

Aiemmin syksyllä Pilvi Sarjala sai yhteydenoton Tapiolan seurakunnasta: parikymppisille pitäisi ideoida kivaa tekemistä syntymäpäivien kunniaksi.

– Mietimme asiaa parin ystävän kanssa, ja päädyimme siihen, että pidetään kunnon bileet, Jeesus-reivit, Pilvi kertoo. 

Opintojensa kautta Pilvi on tutustunut Rasmus Ahoon, joka järjestää kristillisen elektronisen tanssimusiikin tapahtumia Niko Ketomaan ja Tatu Kumpulaisen kanssa Blessed Bass -kollektiivissa.

Pilvi kysyi Rasmukselta, tulisiko Blessed Bass -kollektiivi mukaan suunnittelemaan Tapiolan seurakunnan järjestämiä 20-vuotissyntymäpäiviä. Aho innostui ajatuksesta heti, koska kollektiivin päämääränä on viedä ilosanomaa kristillisen elektronisen musiikin kautta mahdollisimman monen ulottuville.

– Olemme itse löytäneet oman juttumme elektronisesta musiikista. Kyse on Jeesuksesta ja ylistämisestä elektronisen musiikin kautta.

Musiikin ja tanssin lisäksi juhliin on luvassa snack-baari ja muita herkkuja. Kirkolle on suunnitteilla myös muuta oheispöhinää, kuten valokuvaseinä ja syntymäpäiväaktiviteetteja. Alan osaajat tulevat tekemään juhlijoille glitter-meikkejä.

Tapahtumaa on Pilvi Sarjalan ja Rasmus Ahon lisäksi järjestämässä joukko vapaaehtoisia nuoria aikuisia ja seurakunnan työntekijöitä.

Nuoret aikuiset unohtuvat Pilvin ja Rasmuksen mielestä liian helposti katveeseen kirkon ja seurakuntien toiminnassa.

– Seurakunnilla on hienoa perhetyötä ja rippikouluun satsataan, mutta niiden välissä on 15 vuotta, jossa ei tapahdu oikein mitään, Pilvi kertoo.

– Kirkko ei ole tässä asiassa pysynyt yhteiskunnan perässä. Aiemmin perhe perustettiin nuorempana. Nykyään on paljon aikuisia, jotka elävät opiskelijaelämää ja ilman perhettä. Pikku hiljaa tähän on seurakunnissa alettu heräämään, Rasmus sanoo. 

Pilvi Sarjala ja Rasmus Aho toivovat, että Blessed Bass -reivit houkuttelevat paikalle myös niitä, jotka eivät vielä ole mukana Tapiolan seurakunnan toiminnassa.

Pilvi Sarjala ja Rasmus Aho toivovat, että Blessed Bass -reivit houkuttelevat paikalle myös niitä, jotka eivät vielä ole mukana Tapiolan seurakunnan toiminnassa.

Pilvin mukaan seurakuntien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä oppilaitospappien kanssa, jotta opiskelijat saadaan mukaan toimintaan. Myöskään niitä nuoria aikuisia, jotka eivät opiskele, ei saa unohtaa.

– Monissa seurakunnissa on vielä iso työsarka siinä, miten tavoitetaan yksinäiset ihmiset ja saadaan heidät monipuoliseen toimintaan mukaan, Pilvi sanoo. 

Pilvi on ollut mukana perustamassa nuorten aikuisten BLESS.-yhteisöä, joka kokoontuu Tapiolan kirkolla.

– Sen tarkoituksena on tavoittaa nuoret aikuiset, joilla ei vielä ole seurakuntayhteyttä tai hengellistä kotia, Pilvi kertoo.

Pilvi Sarjala ja Rasmus Aho opiskelevat teologeiksi ja tähtäävät tulevaisuudessa pappisuralle.

Me emme hyväksy bileissä syrjintää tai erottelua mihinkään suuntaan.

Molemmat haluavat olla rakentamassa kirkkoa, jossa keskitytään siihen, mikä ihmisiä yhdistää.

– Olisi hienoa, jos kirkko voisi olla se paikka, jossa puretaan vastakkainasetteluja, ei synnytetä niitä, Rasmus sanoo.

– Toivomme, että tulevaisuudessa voimme pappeina edistää sitä, että kirkko on paikka, jossa kohdellaan ihmisiä yhdenvertaisesti, Pilvi kertoo.

Myös tulevassa synttäritapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumassa on mukana häirintäyhdyshenkilö.

– Me emme hyväksy siellä syrjintää tai erottelua mihinkään suuntaan, Pilvi sanoo.

Virallisia kutsuja juhliin on lähtenyt 391 kappaletta. Kaikki nuoret aikuiset ovat tilaisuuteen kuitenkin tervetulleita, juhlien järjestäjät lupaavat.

Koko kirkkotila otetaan kyseisenä iltana nuorten aikuisten haltuun ja täytetään hyvällä musiikilla.

– Kun soitamme musaa, soitamme sitä kovalla. Tähtäämme siihen, että siunattu basso tuntuu kropassa asti, Rasmus sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.