null Vaihda kukkamullat, anna huippuyliopiston sivistää – hauskaa ja hyödyllistä tekemistä poikkeustilanteeseen

Hyvä elämä

Vaihda kukkamullat, anna huippuyliopiston sivistää – hauskaa ja hyödyllistä tekemistä poikkeustilanteeseen

Korona pitää meidät kotona, mutta ei välttämättä toimettomana. Tylsyyden hetkinä voit turvautua tähän listaan.

1. Järjestä valokuvat. Oletko koskaan tavannut ihmistä, jolla olisi kaikki lomakuvat, perhekuvat ja muut järkevästi taltioituna ja järjestettynä? Niinpä. Kuvia läpikäydessäsi voit samalla palata moniin hauskoihin muistoihin ja ilahduttaa parhailla paloilla vaikka kaveria.

2. Hoida viherkasvit. Kevät on otollista aikaa vaihtaa mullat, koska valon määrä lisääntyy. Hitaasti kasvavat kasvit eivät välttämättä tarvitse uutta multaa ja isompaa ruukkua joka vuosi, mutta nopeasti kasvavat tarvitsevat. Lisää ohjeita mullanvaihtoon vaikka Marttojen sivuilta

3. Sivistä itseäsi. Monet maailman huippuyliopistoista kuten Yale ja Harvard ovat avanneet koronaviruksen vuoksi satoja verkkokursseja ilmaiseksi katsottavaksi. Kiinnostaisiko vaikka uskonnon vaikutus konflikteissa ja rauhassa

4. Pidä levyraati. Makuasioista riitely sikseen ja menneiden vuosien hittisarjan konsepti käyttöön. Jokainen perheenjäsen saa soittaa valitsemansa kappaleen vaikka Spotifysta. Muiden pitää kuunnella se keskittyneesti, antaa sanallinen arvionsa ja pisteet. 

5. Konmarita ja järjestä. Jokaisella on varmasti se yksi kaappi, jonka ovea tuskin uskaltaa avata! Nyt on hyvä hetki käydä keittiön kuiva-ainekaappi tai vaatekaappi läpi vaikka näiden ohjeiden avulla.

6. Liiku! Netti on pullollaan ohjattuja liikuntatuokioita kaikenikäisille ja -kuntoisille ja niitä voi hakea vaikka YouTubesta. Myös ryhmäliikuntajätti Les Mills on poikkeustilanteessa pannut tuntinsa ilmaiseksi verkkoon. Retrohenkisyyttä ja huumoriarvoa arvostavat voivat jumpata Yle Areenasta löytyvien Anne Sällylän jumppatuokioiden tahdissa. Ne vievät aerobicin kultakauden tunnelmiin. 

7. Kirjoita postikortti tai kirje. Varsinkin iäkkään tuttavan muistaminen on nyt enemmän kuin tarpeen. Se onnistuu helposti kirjoittamalla tai vaikka piirtämällä. Tähän voivat osallistua myös lapset, joille kirjoitetun kirjeen lähettäminen voi olla eksoottinen elämys.

8. Leivo. Ruokakaupat ovat auki ja moni on huomannut, kuinka ruokaa myös kuluu enemmän kun ollaan kotona. Iso satsi sämpylöitä tai pullaa tuo kotiin ihanan tuoksun, ja jotakin saattaa jäädä pakastettavaksikin.

9. Hoida kauneuttasi. Ulkonäöstä voi huolehtia myös ihan omaksi ilokseen! Tee jalkakylpy, kasvonaamio, lakkaa kynnet tai kuori ja rasvaa kroppa päästä varpaisiin. Jos kosmetiikkavarastosi ovat vajaat, ensiapua saatat saada keittiöstä. Onko kaapeissasi hunajaa, kaurahiutaleita, jogurttia tai avokadoa

10. Tartu ikuisuusprojektiin. Jokaisella on se puoliksi neulottu sukka, kiinnittämätön lista, irronnut nappi tai lukematon joulukirja. Jos ei nyt, niin koska sitten? 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.