null Paavalin seurakunta palkkaa keikkansa menettäneitä muusikoita soittamaan – kirkkoherra Kanala: ”Haluamme osoittaa solidaarisuutta”

Ajankohtaista

Paavalin seurakunta palkkaa keikkansa menettäneitä muusikoita soittamaan – kirkkoherra Kanala: ”Haluamme osoittaa solidaarisuutta”

Monen keikkamuusikon työt ovat loppuneet koronaepidemian vuoksi.

Paavalin seurakunta palkkaa freelance-muusikoita soittamaan kevään jumalanpalveluksiin. Ideana on tukea taloudelliseen ahdinkoon joutuneita keikkamuusikoita, joiden työt on peruttu koronaepidemian vuoksi.

– Haluamme osoittaa solidaarisuutta, ja tämä on yksi tapa. Toivottavasti tämä innostaa muitakin auttamaan, kirkkoherra Kari Kanala kertoo.

Paavalin seurakunta on joutunut perumaan konsertteja koronaviruksen vuoksi. Peruutusten johdosta seurakunta on säästänyt rahaa.

– Voimme hyvin maksaa muusikoille jumalanpalvelusohjeistuksen mukaisen palkkion, Kanala sanoo.

Koronavirus on herättänyt Paavalin seurakunnassa muunkinlaista innovaatiohenkeä. Helsingin hiippakunta on ohjeistanut seurakuntia olemaan jakamatta ehtoollista tartuntariskin vuoksi. Kirkkoherra Kanala suunnitteli pitävänsä striimatun livemessun, jossa hän olisi jakanut ehtoollista etänä.

– Mutta jouduin miettimään sitä uudelleen. Koin, että siinä oli liikaa teologisia ongelmia tällä hetkellä mietittäväksi. Käydään niitä kysymyksiä läpi paremmalla ajalla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.