null 7 665 vantaalaislapsen kummia saa kirkolta tekstiviestin

Tuhansiin kännyköihin kilahtaa 3.5. tekstari kirkolta.

Tuhansiin kännyköihin kilahtaa 3.5. tekstari kirkolta.

Ajankohtaista

7 665 vantaalaislapsen kummia saa kirkolta tekstiviestin

Tekstiviesti innostaa olemaan yhteydessä kummilapseen ja osallistumaan valtakunnalliseen Kummipäivään.

Vantaan seurakunnissa otetaan huomenna käyttöön uusi lähestymistapa, jonka avulla tavoitetaan vantaalaisten lasten kummeja ympäri Suomen.

Kummit saavat tekstiviestin, joka innostaa osallistumaan kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina eli 2.6. vietettävään valtakunnalliseen Kummipäivään ja olemaan yhteydessä omaan kummilapseen.

Näin Vantaan seurakunnat vahvistaa suoraa yhteydenpitoa seurakuntalaisiin. Tämänkaltaista seurakuntarajat ylittävää viestintää kummeille ei kirkossa ole aiemmin tehty.

– Ideana on mainostaa Kummipäivää, mutta myös tuoda esiin ajatusta siitä, että kummius on tärkeä ja iloinen asia, kunniatehtävä. Seurakuntien tehtävänä on tukea kummeja, ja tämä on yksi keino siinä. Suurin osa viestin saajista asuu pääkaupunkiseudulla, mutta heitä on myös eri puolilla Suomea. Tämä on osa kirkon käynnissä olevaa Kaste ja kummius-hanketta, kertoo suunnittelija Anna Äystö Vantaan seurakunnista.

Kummeille lähetetään hiukan erilaiset viestit riippuen siitä, missä päin Suomea he asuvat ja minkä ikäisen lapsen kummeja ovat. Kauempana Vantaasta asuvat saavat viestin, jossa muistutetaan kummiudesta, pääkaupunkiseudulla asuvat saavat konkreettisemman kutsun Kummipäivän viettoon.

Aivan pienten lasten kummit saavat puolestaan kummiuden tärkeydestä muistuttavan viestin. Ruotsinkieliset kummit saavat oman viestinsä.

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että kirkko lähestyi tekstiviestillä.
– Marjo Ahvenlampi

Yhteensä 7 655 tekstiviestiä lähtee alle 7-vuotiaiden lasten kummeille perjantaina 3.5.

– Viestien sisältöjä on testattu etukäteen lähettämällä testiviestejä noin sadalle kummille. Osalle myös soitettiin jälkeenpäin. Vastaanotto oli poikkeuksetta positiivinen, ja viestejä muokattiin kummien antaman palautteen perusteella. Koettiin hyväksi, että tekstiviestissä on jotain henkilökohtaista, joka kohdistuu viestin saajaan, Äystö kertoo.

Loviisalainen Marjo Ahvenlampi on yksi viestin etukäteen saaneista.

– Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että kirkko lähestyi tekstiviestillä. Siitä jäi hyvä fiilis. Laitoin kummipäivän muistiin. Se on hyvä hetki muistaa kummilapsia, joita minulla on useita, kertoo Ahvenlampi.

Hän toivoisi kirkolta useamminkin tämänkaltaista lähestymistä.

– Olen kaivannut erityisesti mainostusta musiikkitapahtumista. En seuraa aktiivisesti seurakuntien kanavia ja tarjontaa, joten nämä tilaisuudet huomaan tavallisesti vahingossa esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Tuntuu, että ei ole mitään aihetta esimerkiksi tapahtumiin liittyen, jonka vuoksi kirkon lähestyminen häiritsisi minua, pohtii Ahvenlampi.

Valtakunnallisen kummipäivän ideana on tarjota tekemistä ja yhdessä olemista kummille ja kummilapselle. Seurakunnat järjestävät Kummipäivän yhteistyössä yritysten, urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa. Kummipäivästä on tietoa tapahtuman nettisivuilla.

Vantaan seurakunnat sai kummien tiedot seurakuntien jäsentietojärjestelmästä Kirjurista. Kummien puhelinnumerot ostettiin Fonectalta. Kun 0–7-vuotiailla vantaalaisilla lapsilla on eri puolilla Suomea yhteensä 19 540 kummia, tekstiviesti pystytään lähettämään 7 655 kummille.

Vantaalaisten viesti kummeille on Äystön mukaan samalla kirkon jäsenviestintäjärjestelmän kehittämiseen liittyvä pilottikokeilu. Jos palaute on hyvää, vastaava hanke voidaan mahdollisesti toteuttaa myöhemmin muualla.

Viestejä lähetettiin sekä Vantaalla että muualla Suomessa asuville vantaalaislasten kummeille. Lähes puolet 0–7-vuotiaiden lasten kummeista on 29–38-vuotiaita, vanhimmat ovat syntyneet 1930-luvulla.

Vantaan seurakunnat on kokeillut tekstiviestejä aiemminkin. Maaliskuussa 2018 seurakuntien työryhmä lähetti kokeilumielessä kiitostekstarin kirkon jäsenyydestä sadalle 28–35-vuotiaalle vantaalaiselle.

Viestissä kerrottiin, mitä asioita seurakuntalaisen jäsenyys oli mahdollistanut viime vuoden aikana Vantaalla. Viestiin oli poimittu kolme esimerkkiä: ”Avullasi olemme tarjonneet 28 000 ruoka-annosta yhteisöruokailuissa, antaneet 1 600 nuorelle ainutkertaisen elämyksen rippikoulussa sekä järjestäneet keskiaikaiset pidot, joissa viihdyttiin Pyhän Laurin oluen parissa.” Viesti sai positiivista palautetta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.