null Harras hetki: Yhdeksänvuotias Olli Tiihonen vaeltaa joulukuvaelmassa paimenena Betlehemiin

Olli Tiihosesta on tärkeää, että hänen roolihahmonsa näyttää oikealta Raamatun ajan paimenelta.

Olli Tiihosesta on tärkeää, että hänen roolihahmonsa näyttää oikealta Raamatun ajan paimenelta.

Hengellisyys

Harras hetki: Yhdeksänvuotias Olli Tiihonen vaeltaa joulukuvaelmassa paimenena Betlehemiin

Lasten aattohartaudessa esitettävä joulukuvaelma on nuoren konkariesiintyjän mielestä hieno tapa kunnioittaa Jeesuksen syntymäpäivää.

Yhdeksänvuotias Olli Tiihonen odottaa innolla jouluaattoa, mutta ei pelkästään joulupukin ja lahjojen takia. Hän nimittäin esiintyy silloin paimenena lasten aattohartaudessa Tapiolan kirkossa.

Tiihosen mielestä on mahtavaa päästä mukaan joulun tarinaan. Jouluna vietetään Jeesuksen syntymäpäivää, ja Tiihosesta joulukuvaelma on hieno tapa kunnioittaa sitä.

Paimenen rooli on hänestä siitä kiva, että se sisältää monenlaista tekemistä. Paimenet kiertävät lelueläinten kanssa ympäri kirkkoa ja pysähtyvät lopuksi alttarille rakennettuun Betlehemiin Jeesus-lapsen luo.

Kirkkoa kierrettäessä lauletaan joululauluja. Sitten Tiihonen lukee Raamatusta profeetta Jesajan ennustuksen Jeesus-lapsesta.

Myös enkelin rooli kiehtoo

Olli Tiihosesta on tärkeää, että joulukuvaelman roolihahmo näyttää oikealta Raamatun ajan paimenelta. Hän on saanut valita itse vaatteensa ja päättää siitä, haluaako kainaloonsa lampaan vai koiran.

Rooliin valmistautuminen ei vie paljon aikaa, sillä kuvaelmaa harjoitellaan kirkolla vain kerran aattoaamuna. Tiihosesta on hyvä, ettei esiintymistä tarvitse kauheasti valmistella eikä stressata.

Tiihonen on jo kokenut esiintyjä, sillä hän oli ensimmäisen kerran mukana Tapiolan kirkon joulukuvaelmassa kaksivuotiaana. Tuolloin hän oli enkelilauman pienin enkeli ja alkoi kesken kuvaelman tepastella ympäriinsä. Kirkkoväki oli miettinyt, mahtaako eksynyt enkeli löytää koskaan Betlehemiin.

Enkelinä Tiihonen on esiintynyt sen jälkeenkin. Hänestä on ollut hauskaa kulkea hienoissa valkoisissa vaatteissa siivillä ja sädekehällä varustettuna.

Itämaan tietäjän rooli ei sen sijaan ole innostanut Tiihosta, koska tietäjien osuus joulukuvaelmassa on niin pieni. He tulevat esiin vasta kuvaelman lopussa.

Jännittäminen kuuluu asiaan

On rooli ollut mikä tahansa, Olli Tiihonen on aina tykännyt joulukuvaelmassa esiintymisestä. Hän kuvailee sitä teoksi, jolla voi ilahduttaa monia. Kirkossa on tuolloin myös hieno tunnelma: on joulukuusi, kaunis valaistus ja katossa tähtiä.

Toisaalta esiintyminen kuvaelmassa jännittää aina vähän. Varsinkin se, osaako mennä lavalle oikealla hetkellä. Jännitystä aiheuttaa sekin, pysyykö Jeesus-lapsena esiintyvä oikea vauva rauhallisena. Kerran kuvaelmassa oli mukana oikea koira, ja se alkoi haukkua kesken esityksen.

Hartaushetken jälkeen jouluaaton vietto jatkuu Tiihosen perheessä perinteisesti riisipuuron ja lahjojen merkeissä. Mukana joulunvietossa ovat isovanhemmat sekä serkut, jotka saapuvat Brysselistä Pulla-nimisen koiranpentunsa kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.