null Donald Trump on ”Jumalan valittu” – Yhdysvalloissa esitetään elokuvaa, jonka mukaan Jumala ilmoitti tekevänsä Trumpista presidentin

Presidentti Donald Trump puhui

Presidentti Donald Trump puhui "Make America Great Again" -tilaisuudessa lokakuun alussa.

Ajankohtaista

Donald Trump on ”Jumalan valittu” – Yhdysvalloissa esitetään elokuvaa, jonka mukaan Jumala ilmoitti tekevänsä Trumpista presidentin

Pienen budjetin opiskelijatyönä tehty elokuva perustuu ”profetiaan”, jonka palomies Mark Taylor kertoi saaneensa vuonna 2011. Elokuvaa esitetään tällä viikolla yli 1 200 elokuvateatterissa.

Samaan aikaan kun New York Times kertoo, että Donald Trump auttoi verokikkailuilla ja peiteyrityksillä vanhempiaan välttämään satojen miljoonien dollarien verot, noin 1200 elokuvateatterissa eri puolilla Yhdysvaltoja sai ensi-iltansa elokuva The Trump Prophecy eli profetia Trumpista.

The Guardianin mukaan elokuva kertoo ”profetiasta”, jonka postraumaattisen stressihäiriön seurauksena eläkkeelle pakotettu orlandolainen palomies Mark Taylor kertomansa mukaan sai huhtikuussa 2011. Taylor, joka öisin näki karmeita painajaisia, selasi televisiota. Hän katsoi liikemies Donald Trumpista kertovaa uutista.

Hän väittää saaneensa silloin Jumalalta viestin: ”Kuulet Yhdysvaltain seuraavan presidentin äänen”. Tämän seurauksena Taylor oli käynnistämässä kansainvälistä rukouskampanjaa, jossa rukoiltiin Trumpin valinnan puolesta.

Voit katsoa elokuvan trailerin tästä:

Toista video

CNB-Newsin mukaan Taylor kuvailee menneensä toimistoonsa, ottaneensa kynän käteen ja kirjoittaneensa ylös, mitä Pyhä Henki hänelle ilmoitti. Hänelle kerrottiin, että Yhdysvallat voisi Trumpin aikana paremmin kuin koskaan, Yhdysvaltain ja Israelin suhteet vahvistuisivat, dollari olisi vahvempi kuin koskaan ja niin edelleen.

Taylor odotti Trumpin tulevan valituksi jo vuonna 2012, mutta hänet valittiin vasta 2016. Taylor kirjoitti saamistaan viesteistä ja niiden tarkoituksesta Mary Colbertin kanssa kirjan The Trump Prophecy, johon nyt tehty elokuva perustuu.

Samantapaisille profetioilla moni Yhdysvaltain valkoisista evankelikaaleista johtajista on perustellut tukeaan Trumpille. Häntä on pidetty miehenä, joka palauttaa Yhdysvaltain moraaliset arvot, rikkoo kristinuskon vastaisen keskustelukulttuurin, tukee Israelia ja nimittää korkeimpaan oikeuteen konservatiivisia, abortti vastustavia tuomareita. Muun muassa Franklin Graham katsoi, että Jumala näytti voimansa vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Taylor kertoo saaneensa profeetallisia sanoja, joiden mukaan Trump valitaan toisellekin presidenttikaudelle, ja nyt pidettävissä kongressin marraskuun välivaaleissa republikaanit saavat massiivisen voiton ”punaisen vallankumouksen”. Punainen on puolueen väri. Lisäksi Taylor uskoo The Guardianin mukaan, että Barack Obama haastetaan maanpetoksesta oikeuteen ja Trump pidätyttää tuhansia pedofiilirinkiin kuuluvia korruptoituneita virkamiehiä.

Taylor uskoo, että Barack Obama haastetaan maanpetoksesta oikeuteen.

Vaikka Trumpista paljastuneet asiat eivät kerro ainakaan korkeasta henkilökohtaisesta moraalista, valkoisten evankelikaalien enemmistö tukee häntä yhä. Syyskuun lopun kyselytutkimusten mukaan Trumpia tukee 42 prosenttia amerikkalaisista, mikä on tässä vaiheessa presidenttikautta matalimmalla tasolla verrattuna muihin presidentteihin Ronald Reagania lukuun ottamatta. Gallup on mitannut presidenttien kannatusta Dwight Eisenhowerista lähtien.

The Trump Prophecyn esitykset ovat tällä viikolla ja aika näyttää saavatko ne jatkoa, sillä kovin suurta ryntäystä ei elokuvateattereihin The Guardianin mukaan tullut ainakaan tiistain ensi-illassa. Elokuva on suunnattu presidentin ydinkannattajille, jotka ainakin toistaiseksi uskovat häneen vaikka mitä tapahtuisi. The Guardianin haastattelema, elokuvan katsonut, Kathy Robinson sanoi, että ”Trump on hyvä mies – ei täydellinen, mutta kukapa meistä olisi.”

Tämä lause on tuttu monien Trumpin kannattajien ja myös hänen itsensä sanomana. Trumpin toimintaa ja puheita saatetaan kritisoida, mutta hänen toimintansa katsotaan ajavan asioita, joita hänen kannattajansa pitävät tärkeinä. Ne ovat samalla asioita, jotka jakavat amerikkalaisia hyvin vahvasti kahteen leiriin.

Trumpin evankelikaaliset kannattajat ovat verranneet häntä Persian kuningas Kyyroksen, joka vapautti juutalaiset pakkosiirtolaisuudesta. Samoin ovat tehneet häntä tukevat Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja israelilaisen The Haaretz -lehden mukaan myös oikeusministeri Ayelet Shaked.

The Trump Prophecy -elokuva on ReelWorks Studion ja Liberty-yliopiston elokuvalinjan opiskelijoiden ja opettajien yhteistuotantoa. Osa konservatiivisen yliopiston opiskelijoista kuitenkin vastusti sen tekemistä teologisista syistä. He totesivat vetoomuksessaan, että Taylorin saamat ”profetiat” eivät sovi yhteen Raamatun sanoman kanssa.

Suomessakin on pieniä oikeistolaisia kristillisiä ryhmiä, jotka kannattavat Trumpia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.