null Eri uskontojen edustajat kokoontuvat rauhan puolesta Alppilan kirkossa – Yle näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä

Ajankohtaista Ajankohtaista

Eri uskontojen edustajat kokoontuvat rauhan puolesta Alppilan kirkossa – Yle näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä

Sunnuntaiaamuna 13. maaliskuuta järjestettävässä tilaisuudessa puhuu piispa Mari Leppänen. 

Sunnuntaina 13.3. klo 10 Yle TV1 lähettää suorana Rauhanrukous Ukrainan puolesta -tilaisuuden Alppilan kirkosta. Tilaisuus on nähtävillä myös Yle Areenassa.

Kyseessä on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki. Alppilan kirkko on yksi niistä paikoista, joita on kaavailtu Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen, jos sellaiseen on tarvetta.

Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva Suomen Baptistikirkosta. Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.  

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Sen lisäksi eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan ympäri maailmaa. 

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus-kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset lukevat esirukouksia ja sytyttävät tuohukset rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.