null Ulkomaalainen opiskelija tarvitsee suomalaisia kavereita – Friends-ohjelma yhyttää ystäviksi

Tällä hetkellä Hollannissa vaihto-opiskelijana asuva Ville Rantanen tutustui Friends Program -ohjelmassa Kiinasta, Sri Lankasta ja Vietnamista tulleisiin opiskelijoihin.  

Tällä hetkellä Hollannissa vaihto-opiskelijana asuva Ville Rantanen tutustui Friends Program -ohjelmassa Kiinasta, Sri Lankasta ja Vietnamista tulleisiin opiskelijoihin.  

Ajankohtaista Hyvä elämä

Ulkomaalainen opiskelija tarvitsee suomalaisia kavereita – Friends-ohjelma yhyttää ystäviksi

Jos tahdot tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin ja taidat englannin kielen, olet erittäin tervetullut osallistumaan piakkoin starttaavaan Friends Program -toimintaan. Viime vuoden osallistuja Ville Rantanen kiittelee ohjelman ilmapiiriä.   

Lokakuussa starttaava Friends-ohjelma on osa Helsingin seurakuntien opiskelijatyön syksyn satoa. Juuri nyt toimintaan haetaan mukaan monenlaisia suomalaisia ihmisiä sekä ulkomaalaisia opiskelijoita.

Ohjelmaan osallistuvalta ei edellytetä mitään tiettyä ikää. Ystävätoiminnassa onkin ollut mukana niin nuoria kuin eläkeläisiäkin ja kaikkia siltä väliltä. Englannin kielen taitoa ja kiinnostusta tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin sen sijaan tarvitaan, jos mielii tulla mukaan.

Viime keväänä Ville Rantanen oli yksi ohjelmaan osallistuneista.

– Hakeuduin Friends Programiin, koska olen kiinnostunut kansainvälisyydestä. Olen osallistunut Helsingissä Erasmus-tapahtumiin, joissa on kansainvälisiä opiskelijoita ja muutenkin paljon erimaalaisia ihmisiä. Näin heidän kanssaan pääsee vuorovaikutukseen, toteaa Rantanen, joka on par’aikaa opiskelijavaihdossa Pohjois-Hollannissa sijaitsevassa Groningenin yliopistossa. 

Friends-ohjelmaa eli ystävätoimintaa koordinoivat korkeakoulupapit Marjut Mulari ja Matleena Ikola. Ystävät tulevat pääkaupunkiseudulta ja ulkomaalaiset opiskelijat Helsingin alueen oppilaitoksista. Ystäväksi halajava voi ilmoittautua verkkosivujen kautta mukaan toimintaan. Tämän jälkeen järjestäjätiimi etsii jokaiselle ystäväparin tai -kolmikon ja ilmoittaa ystävän yhteystiedot sähköpostitse.

Ville Rantanen suosittelee Friends-ohjelmaa kenelle tahansa, joka on kiinnostunut mukavasta toiminnasta, jossa voi saada ystäviä muualta maailmasta.

Ville Rantanen suosittelee Friends-ohjelmaa kenelle tahansa, joka on kiinnostunut mukavasta toiminnasta, jossa voi saada ystäviä muualta maailmasta.

Ystävätoimintaan sisältyy yhteisiä ohjattuja tapaamisia, ja muuten ystäväparit voivat suunnitella yhteisen tekemisen omien kiinnostusten mukaan.

– Yhteisissä tapahtumissa juttelimme opiskelusta ja kävimme syömässä. Menimme esimerkiksi luontokävelylle ja sen jälkeen pullakahveille Maunulan majalle. Tapasimme kerran myös Helsingin Talvipuutarhassa, josta kävelimme kahvittelemaan Töölöön. Yhdessä syödessä juttelimme muuan muassa eri maiden ruokakulttuureista, Ville Rantanen kuvailee.

Hän sai tietää ohjelmasta Kirkko ja kaupunki -lehden kautta. Itse hän tutustui Friends-ohjelman tapahtumissa Kiinasta, Sri Lankasta ja Vietnamista tulleisiin opiskelijoihin.

– Oli hauska tutustua kansainvälisiin suomalaisiin. Suosittelenkin Friends Programia kenelle tahansa, joka on kiinnostunut mukavasta toiminnasta ja rennosta yhteisestä tekemisestä, jossa voi tavata uusia ihmisiä, Rantanen sanoo. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.