null Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset saivat Vantaan kaupungilta tunnustuksen vuoden vapaaehtoisteosta

Yhteisöruokailut tarjoavat ruokaa tuhansille vantaalaisille joka viikko.

Yhteisöruokailut tarjoavat ruokaa tuhansille vantaalaisille joka viikko.

Ajankohtaista

Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset saivat Vantaan kaupungilta tunnustuksen vuoden vapaaehtoisteosta

Esimerkiksi Yhteinen pöytä ei toimisi ilman vapaaehtoisia. Yhteisöruokailuja on seurakuntien, järjestöjen ja kaupungin tiloissa.

Vuoden 2019 Vantaan vapaaehtoisteoksi Vantaalla on valittu yhteisöruokailut sekä niiden parissa toimivat vapaaehtoiset.

Kaikille avoimia yhteisöruokailuja ja -kahveja järjestetään viikoittain asukastiloissa ja seurakuntien sekä järjestöjen tiloissa. Ne tuovat yhteen tuhansia vantaalaisia joka viikko.

Vapaaehtoiset ovat yhteisöruokailuissa tärkeässä roolissa. He ottavat muun muassa vastaan ruokakuormia, valmistavat tarjottavia ruokia sekä järjestävät tiloja. Yhteisöruokailut tarjoavat vieraille paitsi ruokailuhetken myös mahdollisuuden yhdessäoloon ja muihin tutustumiseen.

Paavo Mytty on tehnyt vapaaehtoistyötä Hämeenkylän kirkon yhteisöruokailujen parissa jo useamman vuoden ajan. Hänelle mieluisinta toiminnassa on ihmisten tapaaminen ja yhdessäolo.

– Tunnelma yhteisöruokailujen aikana on loistava ja yhteishenki vapaaehtoisten kesken mainio. Moni yhteisöruokailujen vieras on vuosien aikana tullut tutuksi, mutta on myös mukavaa nähdä uusia kasvoja. Tänne kaikki ovat tervetulleita, Mytty sanoo.

Vuoden vapaaehtoisteko -tunnustus jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Tunnustuksen myönsi kaupungin vapaaehtoistoiminnan verkosto.

Vantaan seurakunnat palkitsi seurakunnissa järjestettävien yhteisöruokailujen vapaaehtoiset maaliskuussa Vuoden 2018 vapaaehtoisteko -palkinnolla. Perusteluna oli, että he ovat välttämättömiä Yhteisen pöydän toiminnalle Vantaalla.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo palkitsi puolestaan lokakuussa Vantaan seurakuntien ja Vantaan kaupungin verkostomaisen Yhteinen pöytä -ruoka-aputoiminnan myötätuntopalkinnolla.

Yhteinen pöytä on Vantaan seurakuntien ja kaupungin yhdessä perustama, hallinnoima ja rahoittama organisaatio, johon liittyvässä verkostossa on mukana 35 ruokahävikin lahjoittajaa ja 65 paikkaa, joissa jaetaan ruoka-apua. Suurimmassa osassa näistä paikoista on yhteisöruokailuja, joissa ruokaa jakavat vapaaehtoiset.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.