null Helsinkiläispapista rikosilmoitus: epäillään häirinneen nuoria seksuaalisesti rippileirillä

Helsinkiläisseurakunnan rippileirin isoset kertoivat työntekijöille, että epäilivät miespuolisen pastorin häiritsevän leiriläisiä seksuaalisesti.

Helsinkiläisseurakunnan rippileirin isoset kertoivat työntekijöille, että epäilivät miespuolisen pastorin häiritsevän leiriläisiä seksuaalisesti.

Ajankohtaista

Helsinkiläispapista rikosilmoitus: epäillään häirinneen nuoria seksuaalisesti rippileirillä

Epäilty seksuaalinen häirintä tapahtui heinäkuussa. Kirkkoherran mukaan pastori ei voi palata töihin ennen kuin epäilyt on selvitetty.

Helsingin hiippakunnan lakimiesasessori Jussi Lilja on tehnyt rikosilmoituksen miespuolisesta seurakuntapastorista, jonka epäillään häirinneen nuoria seksuaalisesti rippileirillä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.

Seksuaalisesta häirinnästä epäillyllä pastorilla on virka helsinkiläisessä seurakunnassa. Epäilty seksuaalinen häirintä tapahtui heinäkuussa Länsi-Uudellamaalla sijaitsevassa leirikeskuksessa.

Pastorin epäillään häirinneen seksuaalisesti useita rippileirillä mukana olleita nuoria.

Kotimaa24 uutisoi, että häirinnästä epäilty pastori poistettiin rippileiriltä epäilyjen vuoksi. Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki kertoo, että tieto ei pidä paikkaansa.

– Nuoriin kohdistuva epäsopiva käytös tuli tietoon vasta leirin lopussa, Rintamäki sanoo.

Miten asia kävi ilmi?

– Leirillä on ollut työntekijä ja isosia, jotka ovat kertoneet leirin muulle johdolle, että leirillä on tapahtunut sellaista käytöstä, joka ei ole heidän mielestään sopivaa. Kyse on seksuaalisesta häirinnästä.

Meillä on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, suhtaudumme siihen vakavasti ja selvittämme kaikki epäilyt.

– Juha Rintamäki

Juha Rintamäen mukaan epäiltyä häirintää selvitettiin ensin seurakunnan sisällä. Elokuun 9. päivänä seurakunnan kirkkoherra kertoi häirintäepäilyistä Helsingin hiippakunnan lakimiesasessorille ja toimitti hänelle seurakunnan sisäisessä selvityksessä kertyneen kirjallisen materiaalin. Lakimiesasessori teki epäillystä pastorista rikosilmoituksen 10. elokuuta Länsi-Uudenmaan poliisille.

Seksuaalisesta häirinnästä epäilty seurakuntapastori on tällä hetkellä virkavapaalla. Seurakunnan kirkkoherra kertoo Kirkko ja kaupungille, että pastorin ei ole mahdollista palata töihin ennen kuin epäilyt on selvitetty.

– Tapahtuneita asioita on käyty läpi asianosaisten nuorten kanssa, ja seurakunta tarjoaa heille edelleen keskusteluapua, kirkkoherra sanoo.

Seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki pitää häirintätapausta poikkeuksellisena.

– Haluan uskoa, että rippikoululeirillä on jatkossakin turvallista olla.

Jos rippileiriläinen tai isonen havaitsee tai epäilee seksuaalista häirintää, Rintamäki kannustaa kertomaan asiasta välittömästi leirin vetäjille.

– Niin on toimittu tässäkin tapauksessa. Meillä on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, suhtaudumme siihen vakavasti ja selvittämme kaikki epäilyt.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.