
Herttoniemen kirkko valmistui vuonna 1958.
Herttoniemen kirkon purkamissuunnitelma etenee – kaavamuutos mahdollistaisi asunto- ja päiväkotirakentamisen kirkon tontille
Herttoniemen kirkko on ollut pois käytöstä vuodesta 2019.
Herttoniemen kirkon tilalle saattaa tulevaisuudessa nousta asuntoja ja päiväkoti. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kirkon purkamisen ja tontin käyttötarkoituksen muutoksen mahdollistavaa asemakaavaehdotusta tiistaina 30. toukokuuta.
– Lähtökohtana on, että kirkon tontti palautuisi kaupungin käyttöön. Kaupungin suunnitelmissa on kaavoittaa tontille vähäisissä määrin asumista, mutta pääosin se varattaisiin päiväkotikäyttöön, Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Osmo Rasimus kertoo.
Herttoniemen huonokuntoinen kirkko on ollut poissa käytöstä vuodesta 2019 alkaen sisäilma- ja rakenneongelmien vuoksi. Tuon jälkeen kirkkoon on kohdistunut myös ilkivaltaa.
Marraskuussa 2022 Herttoniemen seurakuntaneuvosto päätti, että kirkon vuokraamisesta luovutaan viimeistään 1.1.2024. Rakennuksen omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Itse tontti on kaupungin, mutta kaupungilla ja seurakuntayhtymällä on voimassaoleva pitkä vuokrasopimus.
Huonokuntoisen kirkon laajaa peruskorjaamista ei ole katsottu tarkoituksenmukaiseksi, sillä Helsingin seurakuntayhtymän strategian mukaisesti taloutta tasapainotetaan seuraavan kymmenen vuoden kuluessa karsimalla merkittävästi kiinteistöjä.
Punatiilinen Herttoniemen kirkko valmistui vuonna 1958. Herttoniemen seurakunnalla on tällä hetkellä käytössään kaksi muuta kirkkoa: Myllypuron kirkko ja Kulosaaren kirkko.

Herttoniemen kirkon on suunnitellut arkkitehti Osmo Lappo.

Jos kaavamuutos menee läpi, huonokuntoinen Herttoniemen kirkko puretaan.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Lehtisaaren ostoskeskuksen purkuhanke etenee pienin askelin – tilalle suunnitellaan asuntoja
AjankohtaistaJatkossa seurakunnat omistavat vain maapohjan. Ostoskeskuksen purkaminen on ollut vireillä jo toistakymmentä vuotta.