null Hyvää pyhää: Mitä Maria sanoisi nyt?

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Mitä Maria sanoisi nyt?

Jeesuksen äiti suostui rohkeasti kutsumukseensa.

Kristittyjen sekä vakavissaan että joskus vähän vitsikkäästi kulloinkin käsillä olevassa tilanteessa viljelemä kysymys kuuluu: mitä Jeesus tekisi? Vitsikkyys tulee siitä, että Jeesuksen aikana ratkottiin tosi erilaisia ongelmia kuin meidän aikanamme. Vakavissaan kysymykseen suhtautuvat pitävät mahdollisena, että Raamatun kautta meillä on mahdollisuus tutkia ja päätellä, mikä olisi Jeesuksen opetusten hengen mukaista toimintaa tässä ajassa.

Ihan ensisilmäyksellä Marian kiitosvirsi, joka tunnetaan lukuisissa musiikkiteoksissa nimellä Magnificat, ei sovellu antamaan vastauksia kysymykseen, mitä Jeesus tekisi. Kehittymässä olevat sikiöt eivät ohjeista elämänvalinnoissa vaan keskittyvät kasvamiseen.

Jeesuksen äidin sanoista löytyy sen sijaan selvä vastaus kysymykseen, mitä Maria sanoisi. Hän suostuu rohkeasti kutsumukseensa, joka ei tuo hänelle hyvää mainetta. Hän ei kyseenalaista kokemusta, jossa jostain ilmestyy enkeli ja haluaa tuoda viestin Jumalalta. Marian riemusta ja kiitollisuudesta Jumalan edessä voi koska tahansa ottaa oppia. Mariassa on sitä uskon esikuvallisuutta, jota reformaattori Martti Luther kannusti seuraamaan.

Pienenä ajatusleikkinä voi kuitenkin kysyä, mitä Marian vatsassa kasvava Jumalan poika opettaisi tekemään. Jeesus kasvaa suojassa äitinsä kohdussa, kunnes hänelle kehittyy riittävä kyky selviytyä ulkomaailmassa. On viisautta suojautua, kunnes on kasvanut tehtäviensä mittaiseksi. On viisautta osata olla ja tuntea ympärillä olevan ilo, riemu ja kiitollinen ylistys ihan vaan siitä, että on olemassa.

Harjoittele olemista

Makaa sohvalla, vaikka ei väsytä. Mene lattialle istumaan tekemättä mitään. Juo kahvisi uppoutumatta kännykkään tai lukemiseen.

Miltä tuntuu olla tekemättä mitään? Kun vain on, saattaa huomata, että lapset ja koirat kerääntyvät ympärille. Oleminen on magneettista.

Jumala ei rakasta suorituksiasi vaan sitä, että sinä olet.

Jaa tämä artikkeli: