null Hyvää pyhää: Peilaa pyhiä kirjoituksia tähän päivään

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Peilaa pyhiä kirjoituksia tähän päivään

Mieti, mitä aiemmin puhutellut raamatunkohta kertoo sinulle juuri nyt.

Nuori mies nousi seisomaan synagogassa sen merkiksi, että halusi lukea ääneen itselleen tärkeän tekstin. Mies oli juuri palannut kotikaupunkiinsa. Hän avasi kirjakäärön ja haki sieltä oikean kohdan.

Eikö tuo ole se puuseppä Joosefin poika, täältä kotoisin? Se työtön maankiertäjä, miten se osaa lukea? jotkut ajattelivat. Ani harva osasi lukea hepreaa.

Rukoushuone hiljeni, kun Jeesus alkoi lukea profeetta Jesajan kirjaa. Profeetan sanat eivät olleet vain lupauksia tulevasta. Niiden toteutuminen oli alkamassa – Jeesuksen omissa sanoissa ja teoissa.

Jeesus ei ollut niin oppimaton kuin joskus haluamme ajatella. Hän oli tottunut käymään synagogassa. Vanhemmat olivat vieneet hänet vuosittain Jerusalemin pääsiäisjuhlille. Hän tunsi psalmit ja tooran sekä profeettojen lupaukset köyhien, orpojen ja muukalaisten paremmasta tulevaisuudesta. Hän tunsi maalaiskylien ja kaupunkien elämän. Hän näki terävästi sen ajan yhteiskunnalliset ongelmat.

Jeesus antoi esimerkin siitä, miten pyhiä kirjoituksia tuli lukea rohkeasti tätä elämää peilaten.

Pieni harjoitus 

Palauta mieleesi jokin sinulle tärkeä Jeesuksen sana, opetus tai kertomus hänestä. Yritä muistaa se mahdollisimman tarkasti. Mieti, miksi se on ollut sinulle tärkeä ja miten se koskettaa elämääsi nyt. Mitä Jeesus tahtoisi sanoa sen kautta tähän päivään? Etsi lopuksi kohta Raamatusta. Voit etsiä sen verkossa osoitteesta raamattu.fi hakemalla. Lue kohta hiljaa rukoillen.

17.1.

Tänään on toinen sunnuntai loppiaisesta. Päivän evankeliumissa (Luuk. 4:16–21) Jeesus aloittaa julkisen toimintansa kotikaupunkinsa synagogassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.