null Hyvää pyhää: Tavallisten ihmisten luona

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Tavallisten ihmisten luona

Uutinen Jeesuksen syntymästä tavoitti ensimmäisenä yötyöläiset.

Joulu alkaa seimen luota. Siellä ovat Maria, Joosef, Jeesus-lapsi ja muutama paimen. Ei ole suurta väkeä. Ei mahtavia eikä viisaita. Lahjojen tuojat ovat vasta matkalla. On tavallisia pieniä ihmisiä, joille on tapahtunut suurta. Sitä he ihmettelevät ja siitä he kertovat toisilleen.

Uutinen Jeesuksen syntymästä tavoitti ensimmäiseksi yötöissä valvoneet lammaspaimenet. He tekivät työtään, kun muut nukkuivat. Heitä väsytti ja he olivat yksin ja kylmissään.

Näistä paimenista näemme, mistä Jumalaa pitää etsiä. He kertovat siitä, miten koko maailman Luoja tuli tavallisten ihmisten luokse. Heidän yönsä valaisi Jumalan läsnäolon hohde.

Kun yötaivas pimeni ja enkelit katosivat, paimenet riensivät katsomaan lasta ja kertomaan, mitä olivat kuulleet. Niin näistä yötyöläisistä tuli ensimmäisiä ilosanoman viejiä. He palasivat tavallisiin paimenen töihinsä. Kokemus muutti heidän elämänsä. He olivat nähneet ihmeellisen valon ja lapsen. Heidän elämäänsä ja työhönsä tuli uusi merkitys.

Seimen äärellä kaikki on niin kuin pitää. Siellä syntyvät rauha ja ilo. Elämä ei ehkä muutu ulkoisesti. Menet seimen luo. Annat näkemäsi hiljaa muuttaa tavan, jolla katsot maailmaa. Et tee sitä itse. Et tuo mukanasi mitään, vain ihmettelevän mielen.

Kuinka pieni ja ihmeellinen voi lapsi olla! Miten pienestä kaikki alkaa! Ja miten suuri Jumala voi tulla niin pieneksi, että pienin ja arinkin uskaltaa tulla ja suurinkin polvistua ihmetyksestä.

Se ihme voi tapahtua jokaisen sydämessä, joka kumartuu katsomaan.

Jouluyön rukous

Jumala, Sinä ihmeellinen hyvyyden lähde. Kiitämme sinua, että synnyit tähän maailmaan pienenä lapsena. Et vaadi meiltä suurta uskoa vaan annat lapsen uskon, jolle kaikki on vielä ihmettä.

25.12.

Tänään on joulupäivä. Jouluevankeliumissa (Luuk. 2:1–20) kerrotaan Jeesuksen syntymästä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kolumni: Annamme toisillemme tietämättämme lahjoja ympäri vuoden

Puheenvuorot

Aina ei tarvitse muuttaa toisen ihmisen koko maailmaa, vaan riittää, että muuttaa yhden hetken, kirjoittaa Linda-Maria Raninen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.