null Kaikki kokoontumisrajoitukset päättyvät kirkoissa Espoon ja Helsingin hiippakunnissa lokakuun alussa

Ajankohtaista

Kaikki kokoontumisrajoitukset päättyvät kirkoissa Espoon ja Helsingin hiippakunnissa lokakuun alussa

Jumalanpalveluksiin voidaan lokakuun alusta ottaa ihmisiä normaalisti. Hygieniaohjeet ovat voimassa.

Espoon ja Helsingin hiippakuntien alueella ihmisten pääsyä kirkkoon on koronapandemian vuoksi rajoitettu erilaisin rajoitustoimin jo 1,5 vuoden ajan.

Espoon ja Helsingin hiippakunnat ovat linjanneet seurakuntiensa toimintaa aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti olla jatkamatta Uudenmaan kokoontumisrajoituksia enää lokakuussa, Helsingin hiippakunta päätti heti antaa seurakunnille ohjeen rajoitustoimien päättämisestä syyskuun loppuun. Samalla tavalla toimitaan myös Espoon hiippakunnassa.

− Yleiset hygieniaohjeet ovat voimassa, mutta muista koronan aiheuttamista rajoituksista voidaan luopua lokakuun alussa, Espoon hiippakunnan lakimiesasessori Aappo Laitinen sanoo.

Kokoontumisrajoitusten purkamisella on monia vaikutuksia seurakuntien toimintaan. Esimerkiksi kasteita, häitä ja hautajaisia voidaan lokakuun alusta alkaen viettää ilman, että vieraiden määrää tarvitsee rajoittaa ja jumalanpalveluksiin pääsee taas normaalista. Tällä hetkellä tilaisuuksiin on voinut ottaa väkeä enintään puolet tilan enimmäisosallistujamäärästä tai istuma- tai seisomapaikkojen määrästä.

– Seurakunnan tehtävänä on koota ihmisiä yhteen. Viimeisten puolentoista vuoden aikana tämä on ollut vaikeaa. Moni ihminen on joutunut viettämään elämänsä suurimpia juhlahetkiä ilman ystäviään, moni on iloinnut ilman läheisiään ja valitettavasti moni ei ole päässyt jättämään jäähyväisiä rakkaimmalleen. Olen pyytänyt seurakuntia kutsumaan ihmisiä mukaan ja mahdollistamaan turvallisen osallistumisen monimuotoiseen ja täysimittaisena avautuvaan seurakuntaelämään, sanoo Helsingin piispa Teemu Laajasalo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.