null Seurakunnat voivat valita: Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien osallistujat on rajattava puoleen tai käyttöön on otettava koronapassi − uudet rajoitukset astuvat voimaan ensi viikolla

Sisätiloissa tapahtuvien yhteislaulutilaisuuksien osallistujamääriä rajoitettiin. Rajoitukset eivät koske ulkoilmatapahtumia. 

Sisätiloissa tapahtuvien yhteislaulutilaisuuksien osallistujamääriä rajoitettiin. Rajoitukset eivät koske ulkoilmatapahtumia. 

Ajankohtaista

Seurakunnat voivat valita: Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien osallistujat on rajattava puoleen tai käyttöön on otettava koronapassi − uudet rajoitukset astuvat voimaan ensi viikolla

Kirkossa järjestettävissä muissa konserteissa ja tapahtumissa osallistujilla täytyy olla istumapaikat tai koronapassi. Uudet ohjeistukset eivät koske jumalanpalveluksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään tiukentaa niin kutsuttujen korkeariskisten sisätiloissa järjestettyjen yleisötapahtumien, kuten yhteislaulutilaisuuksien, rajoituksia Uudellamaalla koronavirustilanteen vakavoitumisen vuoksi.

Uusien rajoitusten mukaan yhteislaulutilaisuuksien osallistujamäärää rajoitetaan tai käyttöön otetaan koronapassi. Konserteissa ja esityksissä, joissa osallistujia on yli 20 henkilöä, on jokaiselle osallistujalla oltava istumapaikka tai otettava käyttöön koronapassi.  

Uudet rajoitukset tulevat voimaan 25. marraskuuta ja ovat voimassa 24. joulukuuta saakka.

Helsingin ja Espoon hiippakuntien tuomiokapitulit ovat antaneet seuraavat ohjeet seurakunnille Etelä-Suomen aluehallintoviraston tänään asettamia rajoituksia seuraten.

Uusien rajoitusten mukaan yhteislaulutilaisuuksien, kuten Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet, osallistujamäärä rajoitetaan korkeintaan puoleen muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Vaihtoehtoisesti seurakunnat voivat ottaa käyttöön koronapassin, jolloin osallistujamäärää ei rajoiteta. Koronapassi tulee tarkistaa kaikilta yli 16-vuotiailta osallistujilta.

Muissa kirkkotiloissa järjestettävissä konserteissa ja esityksissä seurakunnan on oltava jokaiselle osallistujalle istumapaikka, mikäli tilaisuuteen osallistuu enemmän kuin 20 henkilöä. Seurakunta voi myös ottaa käyttöön koronapassin, jolloin osallistujamäärää ei rajoiteta.  

Yllä olevat rajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia. Koronapassin käyttöönotto julkista uskonnonharjoittamista sisältävissä tilaisuuksissa ei ole mahdollista, joten esimerkiksi jumalanpalveluksiin tulijoilta ei koronapassia kysytä.

Kaikissa seurakuntien järjestämissä tilaisuuksissa on edelleen noudatettava yleisiä hygieniaohjeita. Seurakuntien täytyy varmistaa, että tiloissa on mahdollisuus puhdistaa kädet. Maskin käyttöä suositellaan edelleen vahvasti, ja tilojen puhdistus jatkuu tehostettuna.

Seurakuntien tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tämä koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä.


Juttua korjattu 18.11. klo 18.10. Kauneimmissa joululauluissa ihmisillä ei tarvitse olla määritettyjä istumapaikkoja. Istumapaikkarajoitus koskee konsertteja ja esityksiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.