null ”Liikkuminen, johon liittyy yhteisöllisyyttä, tuntuu suorastaan terapeuttiselta”, kertoo Korson seurakunnan retkiryhmään kuuluva Kari Nikkinen

Kari Nikkinen kertoo, että yhteisille retkille lähdetään usein Korson Ankkapuistosta.

Kari Nikkinen kertoo, että yhteisille retkille lähdetään usein Korson Ankkapuistosta.

Ajankohtaista

”Liikkuminen, johon liittyy yhteisöllisyyttä, tuntuu suorastaan terapeuttiselta”, kertoo Korson seurakunnan retkiryhmään kuuluva Kari Nikkinen

Vantaalaisessa Korson seurakunnassa on retkeilijöille oma Facebook-ryhmä, jossa tiedotetaan tulevista retkistä.

Milloin Facebook-ryhmä perustettiin, porukan vakituisiin retkeilijöihin kuuluva Kari Nikkinen?

Facebook-ryhmä perustettiin reilu vuosi sitten. Ryhmä on kuitenkin kokoontunut jo vuosia seurakunnan diakoniatyöntekijän Pia Olkkosen johdolla. Olemme käyttäneet viestinnässä WhatsApp-sovellusta.

– Facebook-sivujen avulla pystyy paremmin tiedottamaan retkistä. Retkillä on ollut joka kerta 15–20 henkilöä, ja koko ajan on tullut mukaan uusia ihmisiä. Tarkoituksena on saada ihmiset liikkumaan ja tarjota uusia virikkeitä.

Millaisia retkiä ryhmä tekee?

– Osa retkistä tehdään Korsoon ja lähialueille. Välillä on ollut vähän kauemmaksi suuntautuvia pyörä- ja patikkaretkiä. Joskus on tehty myös pidempiä vaellusretkiä, kuten neljän kirkon vaellus.

– Toisinaan ohjelmassa on ollut voimistelua, mölkyn pelaamista ja paikallisten nähtävyyksien katsomista. On järjestetty myös aarteenetsintää, jossa aarrekätkön löytäjä on saanut pienen palkkion.

Mitä ryhmän toiminta on antanut sinulle?

– Olen saanut tästä hyvän olon ja mielenrauhaa. Liikkuminen, johon liittyy yhteisöllisyyttä, tuntuu suorastaan terapeuttiselta.

– Tärkeää on myös, että tämä ei maksa mitään eikä tarvita erillisiä varusteita. Retkien vetäjinä toimivat seurakunnan työntekijät puolestaan ovat mukavia ja elämänmyönteisiä. Tämä onkin samalla ikkuna seurakuntaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.