null Kirkonkylän joulumarkkinoilla lauletaan ja herkutellaan Pyhän Laurin kirkon keskiaikaisessa miljöössä

– Keskiajalla kirkollisia markkinoita järjestettiin usein kirkonmäellä. Niitä saattoi olla myös Pyhän Laurin kirkon luona, sanoo Vantaa-Seuran vs. kulttuurituottaja Elina Terävä.

– Keskiajalla kirkollisia markkinoita järjestettiin usein kirkonmäellä. Niitä saattoi olla myös Pyhän Laurin kirkon luona, sanoo Vantaa-Seuran vs. kulttuurituottaja Elina Terävä.

Ajankohtaista

Kirkonkylän joulumarkkinoilla lauletaan ja herkutellaan Pyhän Laurin kirkon keskiaikaisessa miljöössä

Aikuisille ja lapsille on luvassa monipuolista ja koronaturvallista ohjelmaa. 

Pyhän Laurin kirkon ympäristössä järjestetään 18.12. Kirkonkylän joulu -tapahtuma. Vantaa-Seuran vs. kulttuurituottaja Elina Terävä, mikä on Kirkonkylän joulu?

– Tikkurilan seurakunnan ja Vantaa-Seuran järjestämillä joulumarkkinoilla on ilmaista ohjelmaa. Lapsille on muun muassa Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuus, koira-ajelua, askartelua ja Hertta-kirkonrotan joulukoti. Aikuisille on esimerkiksi Kirkonkylä-opastuskierroksia, kahvila ja BRQ Vantaa Festivalin joulukonsertti. Lisäksi Pappilan puistossa myydään jouluherkkuja ja käsityöläisten tuotteita.

– Ennen tapahtuman alkua tietokirjailija Marjut Hjelt kertoo kirkossa tuttujen joulutapojen taustasta. Markkinoiden jälkeen kirkossa on Helsingebygdens kör -kuoron Kom, Julen är här -konsertti, joka on maksullinen.

Miten koronarajoitukset on huomioitu?

– Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisesti. Suurin osa tapahtumista on ulkona, ja siellä on helpompaa huolehtia turvaetäisyyksistä. Sisätiloissa on vahva maskisuositus. Kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin edellytetään 16 vuotta täyttäneiltä koronapassia.

Miksi joulumarkkinat ovat kirkon ympäristössä?

– Pyhän Laurin kirkko on ollut keskiajasta lähtien keskeinen kokoontumispaikka, johon tultu tapaamaan toisia ihmisiä. Ehkä siellä on myös järjestetty markkinoita. Tämä historiallinen alue on edelleen luonteva ympäristö tulla viettämään aikaa, tekemään viimeisiä jouluostoksia ja juhlistamaan joulua.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.