null Kolmen kirkon piispat kutsuvat rauhanrukoukseen Tehtaankadulle

Rauhanrukous järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla Tehtaankadun puolella. Katolinen katedraali on lähellä Venäjän suurlähetystöä.

Rauhanrukous järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla Tehtaankadun puolella. Katolinen katedraali on lähellä Venäjän suurlähetystöä.

Ajankohtaista

Kolmen kirkon piispat kutsuvat rauhanrukoukseen Tehtaankadulle

”Tuomitsemme Venäjän hyökkäysarmeijan järkyttävät raakuudet jyrkästi”, sanoo Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

Maanantaina 9. toukokuuta kello 15 vietetään Helsingissä kolmen kirkkokunnan yhteinen rukoushetki Ukrainan ja rauhan puolesta. Tilaisuus järjestetään Pyhän Henrikin katedraalin pihalla, Venäjän suurlähetystön välittömässä läheisyydessä.

Kyseessä on avoin tilaisuus, johon piispat kutsuvat ihmisiä osallistumaan kirkko- tai uskontokunnasta riippumatta. Rukoushetken jälkeen katolisessa Pyhän Henrikin kirkossa järjestetään tilaisuus, jossa piispat tuomitsevat Venäjän hyökkäyssodan ja vetoavat Venäjään rauhan puolesta ja sodan lopettamiseksi.

– Venäjän hyökkäyssota on rikos kansainvälistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan. Kirkkoina tuomitsemme Venäjän hyökkäysarmeijan järkyttävät raakuudet jyrkästi ja ehdottomasti. Rauhan ja Euroopan idea kuuluvat yhteen. Siksi rukous toimitetaan 9.5., jolloin vietetään Eurooppa-päivää, Kuopion piispa Jari Jolkkonen toteaa.

Rukoushetken toimittavat Suomessa toimivan katolisen kirkon emerituspiispa Teemu Sippo, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat Jari Jolkkonen, Kaisamari Hintikka, Bo-Göran Åstrand ja Teemu Laajasalo. Rukoushetkeen osallistuu myös Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri, metodistikirkkoa edustava Mayvor Wärn-Rancken.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ja ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ovat ottaneet aiemminkin tiukasti kantaa sotaa vastaan ja vedonneet Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkkaan Kirilliin, että tämä lopettaisi sodan tukemisen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.