null Kommentti: Kuinka ristiäiskakusta tuli koronakakku eli miten epidemian ei tarvitse antaa pilata kaikkea

Puheenvuorot

Kommentti: Kuinka ristiäiskakusta tuli koronakakku eli miten epidemian ei tarvitse antaa pilata kaikkea

Vauvan ristiäisiä piti lykätä koronavirusepidemian vuoksi. Pakastimessa lymyili ongelma.

Viime viikkoina meillä on juotu kahvia kermalla. Vaimoni ajatteli, että ristiäisissä olisi hauskaa tarjota vieraille kahvikermaa.

Toinen lapsemme oli tarkoitus kastaa lauantaina 14. maaliskuuta. Juhlapäivää edeltävänä torstaina luimme aamupalapöydässä Hesaria ja mietimme, onko sittenkään fiksua kutsua 60 ihmistä koolle.

THL kertoi 50 uudesta tartunnasta, jotka nostivat varmistettujen tartunnan saaneiden määrän 109:ään. Pääministeri Sanna Marin suositteli, että ihmiset välttäisivät lähikontakteja toistensa kanssa. Hallitus päätti perua kaikki yli 500 ihmisen kokoontumiset toukokuun loppuun asti.

Torstai-iltana lähetimme ristiäisvieraille viestin, että ristiäiset lykättäisiin tulevaisuuteen.

Päätös osoittautui oikeaksi. Seuraavana maanantaina hallitus päätti sulkea koulut, ohjata ulkomailta Suomeen saapuvat ihmiset karanteeniin ja rajoittaa yli kymmenen hengen julkisia kokoontumisia.

Tilanne oli harmillinen, mutta ei pelkästään harmillinen. Kahvikerman lisäksi meillä oli jääkaapissa herkkujuustoja ja pakastimessa kakuntäytteeksi ostettuja mustikoita. Söimme niitä monta päivää. Keksi-, kahvi- ja kaurajuomavarastot olivat ruhtinaalliset.

Yksi ongelma lymysi pakastimessa. Se oli täynnä kakkupohjia, joista oli pitänyt tehdä juhlakakut 60 ihmiselle. Ne eivät säilyisi ikuisesti maukkaina.

Vaimo sai idean. Jos emme voi tarjoilla ristiäiskakkua juhlavieraille kotona, tarjoilkaamme koronakakkua kotiinkuljetuksella.

Otimme osan kakkupohjista pakkasesta. Kävimme ostamassa uudet mustikat. Laitoimme viestin muutamille sukulaisille ja kavereille, jotka asuvat jotakuinkin saman autoreitin varrella.

Esikoinen auttoi kakun koristelussa. Kuva: Topias Haikala.

Esikoinen auttoi kakun koristelussa. Kuva: Topias Haikala.

Koronakakkuauto starttasi puoli kuuden maissa iltapäivällä ja palasi parkkiin pari tuntia myöhemmin.

Ihmisistä tuntui olevan kivaa saada kakkua, mutta isoimmat kiksit sain luultavasti itse. Kakkutempaus oli kapinallinen isku hirmuhallitsija koronaa vastaan.

Ristiäisiä vietetään sitten joskus. Ystävien kanssa istutaan sitten joskus. Mutta kaikkea epidemia ei pysty sotkemaan.

Kakkua syötiin tänään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.