null Kormilainen: ”Kapteeniltakin loppuvat vitsit kesken” – Ihanaa olla hiihtolomalla!

Puheenvuorot

Kormilainen: ”Kapteeniltakin loppuvat vitsit kesken” – Ihanaa olla hiihtolomalla!

Unelmat kohtaavat perhelomalla todellisuuden, joka tuoksuu urheilevalta teiniltä ja maistuu fish and chipseiltä.

Kenelläkään ei ole hauskaa aamukuudelta lentoasemalla. Vastaan tulee tyttären opettaja, joka ei kuitenkaan tyttären onneksi huomaa eri suuntaan lentävää oppilastaan. Sen sijaan turvatarkastuksen portille on saapunut vähän turhan kireään nutturaan sonnustautunut rouva, jolle viimeisen matkatavaralaatikon vieminen silmien edestä on liikaa. Niitähän ei olekaan tuo herra vartija tuomassa paraikaa lisää. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Lentokoneessa sinivalkoisilla siivillä tarjoillaan ilmaiseksi kahvia ja ilmeisesti maan kansallisjuomaksi ristittyä mustikkamehua. Tässähän alkaa jo noilla tarjoiluilla vannoutunut absolutistikin himoamaan edes pikku tilkkasta Koskenkorvaa. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Lentokapteeni murjauttaa sujuvalla härmällä muutaman letkeän vitsin, ja tunnelma kevenee. Ainoassa tarjolla olevassa elokuvassa, joka kiinnostaa, ei ole suomenkielisiä tekstejä, toisin kuin Bollywood-elokuvassa, joka ei kiinnosta pätkääkään. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Määränpäässä laskeutumislupa ei heti heltiä ja sitten kun heltiää, niin lentoasemalla ei olekaan portilla henkilökuntaa vastassa. Kapteeniltakin loppuvat sanat vitsit kesken. Kolmen vartin jälkeen pääsemme odottelemaan toiseksi kolmeksi vartiksi matkatavaroita. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Nopea kahden tunnin sightseeing, takaisin respaan, huone luovutukseen, napakka vartin perheriita, puolen tunnin hiljaisuus ja takaisin kaupungille illalliselle.

Juna-asemalla selviää, että varaamamme huoneiston respa on puolen kilometrin päässä itse huoneistosta. Olisipa edes huone valmis, niin pääsisimme hetkeksi lepäämään. Eipä ole. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Nopea kahden tunnin sightseeing, takaisin respaan, huone luovutukseen, napakka vartin perheriita, puolen tunnin hiljaisuus ja takaisin kaupungille illalliselle. En tiennytkään, että fish and chipsit voivat maistua tältä. Ei miltään. Ihanaa olla hiihtolomalla!

Neljän tunnin vaeltelun jälkeen askelmittarissa on 20 000 askelta, huoneessa kuulokkeet päässä istuva teini ja toinen, joka yrittää tehdä kehonpainoharjoittelua 20 neliön hotellihuoneessa. Sanoisin, että kyseessä on tuoksusta päätellen myös kehonpaineharjoittelu. Onneksi ikkunan saa auki vanhalla kengällä.

Ja silti: kaikesta huolimatta, ilman ironian häivääkään voin sanoa, että kyllä tämän porukan kanssa on ihanaa olla hiihtolomalla!
 

Kirjoittaja on stand up -lavoja koluava somekonsultti ja perheenisä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.