null Kormilainen: Teille on syntynyt Vaikuttaja – someajan jouluevankeliumi

Puheenvuorot

Kormilainen: Teille on syntynyt Vaikuttaja – someajan jouluevankeliumi

Betlehemin kulmilla liian lyhyissä farkuissaan notkuvat teinit saivat kuulla suuren uutisen.

Joulun alla Verohallinto postasi Instagramiin, että verot pitäisi nyt maksaa, jokaisen omaan kaupunkiinsa. Joosefilla ei Instagram-tiliä ollut, mutta Maria bongasi tärkeän ilmoituksen. Facebookin Äitylit-ryhmässä hän sai kuitenkin huudot niskaansa, koska oli lähdössä pitkälle matkalle raskauden loppuvaiheessa.

Aasin selässä istuessaan Maria tutkaili Beetlehemin Airbnb-tarjontaa ja pettyi, koska tarjolla oli vain vanha murju. Rotansyömän loukon lisäksi Maria sattui synnyttämään juuri noihin aikoihin ja huomasi menettävänsä tykkääjiä Facebookissa, koska ketään ei oikeasti kiinnosta vauva- tai koirakuvat.

Samoihin aikoihin Betlehemin kulmilla notkui nuoria teinejä, jotka nojailivat seinään liian lyhyissä farkuissaan, selailivat TikTokia ja joivat energiajuomaa. Poikien touhut keskeytti Herran enkeli, jota nuorukaiset säikähtivät niin, että pussinuuskat lensivät huulesta pitkällä kaarella kadulle. Olihan Herran enkeli suosittu tubettaja, jolla oli satoja tuhansia seuraajia YouTubessa.

Poikien touhut keskeytti Herran enkeli, jota nuorukaiset säikähtivät niin, että pussinuuskat lensivät huulesta pitkällä kaarella kadulle.

Enkeli kuitenkin rauhoitti poikia ja totesi: ”Älkää peljätkö! Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vaikuttaja, joka jättää taakseen jopa Roni Backin ja Lakon! Löydätte vaikuttajan kapaloituna Betlehemiin kurjimmasta murjusta!”

Yhtäkkiä enkelin seuraan ilmestyi sekalainen joukko julkkiksia: Pyhimys, Antti Tuisku, keikkatauolta palannut Cheek, Jenni Vartiainen vastasyntyneen lapsensa kanssa, Tauski sekä BB-Niko. Koko porukka ylisti vaikuttajaa ja sitten yhtäkkiä koko porukka hävisi.

Teinit eivät ehtineet pyytää edes nimmaria Cheekiltä, kun joku sai ajatuksen: ”Mennään katsomaan tätä vaikuttajaa!”

Nuorukaiset lähtivät matkaan laiskasti lömpsötellen, niin kuin teineillä on tapana. Onneksi Snapchat paikansi Marian helposti ja toden totta, he löysivät vaikuttajan kapaloituna samaan tapaan seimeen, kuin mitä olivat nähneet joskus televisiosta tehtävän oikein vanhoille vauvoille.

Sitten nuoret miehet nappasivat selfiet Marian ja tuoreen vaikuttajan kanssa. Joosefia ei yrityksistä huolimatta saatu Nettiauton vaihtoautokirppikseltä kuvaan. Sitten teinit kertoivat Marialle mitä olivat nähneet ja kuulleet enkeleiltä. Marian teki mieli päivittää tarina Facebookiin, mutta hän päätti kätkeä sanat sydämeensä.

Teinit puolestaan palasivat takaisin kadunkulmaan ja päivittivät kaiken kuulemansa Snapchatiin, Instagramiin ja Betlehemin Jodel-kanaviin aihetunnisteella #TietäjätTietää.
 

Kirjoittaja on stand up -lavoja koluava somekonsultti ja perheenisä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.