null Kurt Främling, 43, kosi Minttu Rauvosta, 31, toisilla treffeillä, kirkkohäät pidetään puoli vuotta myöhemmin – ”Adhd on yksi ominaisuus, joka tekee rakkaastani juuri hänet”

Hyvä elämä

Kurt Främling, 43, kosi Minttu Rauvosta, 31, toisilla treffeillä, kirkkohäät pidetään puoli vuotta myöhemmin – ”Adhd on yksi ominaisuus, joka tekee rakkaastani juuri hänet”

Pari aikoo välttää uusperheessään edellisten suhteiden ongelmat puhumalla kaikesta ajoissa. Heillä on yhteensä seitsemän lasta neljän ex-puolison kanssa.

Torstaina 29.7.2021 Kurt Främling, 43, nouti Minttu Rauvosen, 31, tämän kerrostalokodista Helsingin Tapulikaupungista. Facebookin Dating Appissa kohdannut pari suuntasi ensitreffeillään Sipoonkorpeen. He kävelivät metsässä, söivät eväitä lammen rannalla ja juttelivat.

– Treffit olivat luontevat ja ihanat ensihetkestä alkaen, Rauvonen kertoo.

– Vietimme nelisen tuntia yhdessä, sitten haimme Mintun auton jarruremontista, Främling muistelee.

Främling ja Rauvonen olivat viesteilleet noin viikon. Odotukset olivat korkealla.

– Minulla oli jännä tunne, että olen tuntenut Kurtin aina. Hän tuntui täydelliseltä ja omalta. Kirjoitimme, että olisi maailmankaikkeudelta julma pila, jos kasvotusten tuntuisi erilaiselta, Rauvonen sanoo.

– Jo ennen kuin tapasimme, sanoimme toisillemme, että jos livenä tuntuu yhtä hyvältä, niin meidän on mentävä naimisiin, Främling jatkaa.

– Vitsailimme myös, että mitä jos nähdäänkin suoraan maistraatin edessä, Rauvonen täydentää.

– Treffeillä kaikki meni yksiin. Toinen täydensi toisen lauseet. Välillä ei tarvinnut edes sanoa mitään, kun toinen vastasi jo, että ajattelen samoin, Främling ihmettelee.

Minttu Rauvonen muuttaa kerrostalokodistaan Helsingin Tapulikaupungista Porvooseen omakotitaloon, joka on Kurt Främlingin lapsuudenkoti.

Minttu Rauvonen muuttaa kerrostalokodistaan Helsingin Tapulikaupungista Porvooseen omakotitaloon, joka on Kurt Främlingin lapsuudenkoti.

Ensitapaamisen jälkeen sormusostoksille

Perjantaina 30.7.2021 Kurt Främlingillä oli minuuttiaikataulu. Hän kävi muiden toimiensa lomassa luottokultasepänliikkeessään Porvoossa ostamassa Mintulle valkokultaisen rivitimanttisormuksen kihloiksi ja nappasi viereiseltä levyltä vielä vihkisormuksen. Sitten hän haki Hyvinkäältä hiilikuitu-titaanisormuksen itselleen.

– Ajellessani ristiin rastiin mietin, mitenköhän tässä käy. Olin varma, että haluan Mintun vaimokseni, mutta oli pieni pelko siitä, mitä hän vastaa. Minulla ei ole hirveästi ylimääräistä rahaa, joten kyseessä oli iso taloudellinenkin panostus.

Ensitapaamista seuraavana iltana koittivat toiset treffit, tällä kertaa Främlingin omakotitalossa Porvoossa.

– Olimme menossa saunaan, kun Kurt polvistui eteeni. Se oli hyvin suomalainen ja meidän näköinen kosinta, Minttu Rauvonen muistelee hymyillen.

Mies oli arvioinut sormuksen koon oikein. Morsiamen nimetön on siro kuin sulhasen pikkurilli.

– En odottanut kosintaa. Tuli mieleen, että tämä ihminen on ihan hullu, mutta niin olen minäkin, Rauvonen sanoo.

Hänelle on diagnosoitu adhd, jonka ydinoireita ovat impulsiivisuus, ylivilkkaus ja tarkkaamattomuus. 

Elämä muistuttaa 10 000 palan palapeliä

Morsian ja sulhanen ovat olleet tahoillaan jo kerran naimisissa. Edellisistä avioliitoista on kymmenkunta vuotta.

Kurt Främlingillä on avioliitostaan neljä lasta, joista vanhin asuu omillaan. Muut ovat peruskouluikäisiä.

Minttu Rauvosella on kolme peruskoulu- ja päiväkoti-ikäistä lasta. Jokaisella on eri isä.

– Olen ollut osallisena kolmen lapsiperheen rikkomisessa ja ajatellut, että tyrin kaikki parisuhteet. Nyt tuntuu siltä, että kaikki, mitä olemme Kurtin kanssa kokeneet aiemmissa suhteissamme, on valmistanut meitä toistemme kohtaamiseen.

Främling kuvaa elämäänsä 10 000 palan palapeliksi, jota pitää jatkuvasti sovitella yhteen. Hän on sähköinsinööri, joka työskentelee liiketoiminnan kehityspäällikkönä, hoitaa ex-vaimonsa kanssa vuoroviikoin lapsiaan, huolehtii lähistöllä asuvien vanhempiensa kauppa-, apteekki- ja lääkärireissut sekä lumityöt ja auttelee säännöllisesti isoäitiään. Lisäksi hänellä on chihuahua-koira, ragdoll-kissa ja omakotitalo, jossa riittää laitettavaa.

Nyt talo on myynnissä. Kun se menee kaupaksi, Främling aikoo ostaa vanhemmiltaan Porvoossa sijaitsevan lapsuuskotinsa, vanhan rintamamiestalon, ja rakentaa sinne lisää makuuhuoneita uusperheen tarpeisiin.

Parin kanssa tulee asumaan vakituisesti Rauvosen keskimmäinen lapsi, joka toinen viikko Främlingin kolme lasta sekä joka toinen viikonloppu Rauvosen esikoinen ja kuopus, jotka elävät muuten isiensä luona. Kaikki lapset eivät ole vielä tavanneet toisiaan.

– Ennen ajattelin, etten halua sotkea toimivaa kuviota muuttamalla kenenkään kanssa yhteen, ennen kuin lapset lähtevät kotoa. Nyt koen, että vaikka Minttu tuo palapeliin lisää osia, hän ei sekoita kuvaa vaan tekee siitä kokonaisemman, Främling sanoo.

Helsingin kaupungilla toimistosihteerinä työskentelevän Rauvosen työmatka pitenee Porvooseen muuttamisen vuoksi, mutta osan työstä voi tehdä etänä.

– Ehkä jotkut perheet ovat olleet hullummissakin tilanteissa, hän toteaa.

Adhd yllyttää miekkailemaan kenkälusikoilla Ikeassa

Kun rakastavaiset kävelevät käsikkäin, Minttu Rauvonen saattaa irrottaa otteen ja heittää kärrynpyörän. Ikeassa hän voi tarttua pitkään kenkälusikkaan ja haastaa kumppaninsa miekkailemaan. Noutoruokaa odotellessa voi käydä niin, että varataan matka Rivieralle. 

– Olen luonteeltani harkitsevainen, mutta Mintun kanssa olen löytänyt spontaanin puoleni. Adhd on yksi ominaisuus, joka tekee rakkaastani juuri hänet, Kurt Främling sanoo.

–  Adhd:ni näkyy myös siinä, että saatan lampsia kengät jalassa sisälle ja riisua ne olohuoneeseen, jonne ne jäävät. Kurt ei tuomitse tapojani, mutta saan ottaa hänen siisteydestään mallia, Rauvonen kertoo.

– Minttu on hyvällä tavalla suorapuheinen. Hän pystyy palauttamaan medium miinuksena tilatun ylikypsän pihvin ravintolan keittiöön. Minulle tuollainen on vaikeaa, Främling miettii.

– Kiihdyn nollasta sataan kahdessa sekunnissa ja saan riidan aikaan vaikka yksin. Kurt antaa tunteilleni tilaa, jolloin minun on helpompi opetella uusia, terveitä reagointitapoja, Rauvonen jatkaa.

Hääpari tutustui Viikin kirkkoon ennen H-hetkeä.

Hääpari tutustui Viikin kirkkoon ennen H-hetkeä.

Pari vannoo kommunikaation nimeen. Ristiriidat käsitellään ennen kuin niistä tulee isoja.

– Jokainen tunne on oikeutettu. Kumpikin kokee asiat omalla tavallaan. Toisen näkökulmaa pitää yrittää ymmärtää ja sitten kertoa, miten itse tilanteen koki, Främling sanoo.

– Olemme sopineet uskovamme siihen, että toinen on minun puolellani eikä minua vastaan. Jos tulee sellainen olo, että toinen tarkoitti jotain huonoa, ei pidä luottaa heti omaan tulkintaansa vaan kysyä asiasta, Rauvonen täydentää.

Kahden kesken papin eteen

Tiistaina 22.2.2022 Minttu Rauvonen ja Kurt Främling sanovat toisilleen ”tahdon” Viikin kirkossa. Kanttori ja suntio toimivat todistajina.

Koska kumpikin juhli aikanaan isosti ensimmäisiä häitään, nyt teki mieli jotain ihan muuta. Häiden jälkeen Rauvosesta tulee Främling.

– On kunnia saada olla Kurtin vaimo.

Mies hymyilee.

– Minulle naimisiinmeno on äärimmäinen rakkaudenosoitus. Haluan vanheta Mintun kanssa.

 

Jutusta poistettu kaksi kuvaa 11.9.2023.

Miten adhd vaikuttaa parisuhteeseen?

Lue, mitkä 10 asiaa kannattaa ottaa huomioon rakkaussuhteessa, johon adhd tai Asperger vaikuttaa. Entä kuinka sujuu kahden neuroepätyypillisen parisuhde?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.