null Leikola jeesustelee: Lentäminen kulkee Vapahtajan viitoittamaan suuntaan – hän nousi taivaaseen päästöttömästi

Puheenvuorot

Leikola jeesustelee: Lentäminen kulkee Vapahtajan viitoittamaan suuntaan – hän nousi taivaaseen päästöttömästi

Pohjimmiltaan lentokoneet pysyvät ilmassa erään ikävän ajatuksen voimalla.

Mitä Jeesus tekisi lentämisen suhteen? Yksinkertaista, Jeesus nousi taivaaseen päästöttömästi. Vasta kaksi tuhatta vuotta myöhemmin on ryhdytty miettimään lentämisen päästöjä. Koska ilmastonmuutos.

Lentokoneilla on päästöjä, koska ne käyttävät lentobensaa. Lentobensa on muuten verovapaata, koska se on verovapaata muissakin maissa, koska jokainen maa haluaa varjella sen oman lentoyhtiön kilpailukykyä, joten kotikentällä verovapaasti tankkaaminen pitää huolen, että oma kone pysyy ilmassa halvemmalla kuin muiden koneet. Yhtä loogista kuin että rautahirviö pysyy ilmassa!

Hyvä ettei lentämistä lopeteta kokonaan.

Mutta pohjimmiltaan kaikki koneet pysyvät ilmassa ajatuksen voimalla: ajatuksen, että joku muu maksaa tästä veron jossain muualla. Koska matkustaminen lentämällä vielä nykyäänkin on kalliimpaa kuin saman matkan taittaminen jollakin muulla tavalla, niin lentokonetta käyttävät muita enemmän rikkaat, joten kyseessä on myös tulonsiirto rikkaille. Joilla olisi köyhiä enemmän varaa maksaa verojakin.

Lentäminen jos mikä on muuttunut. Kaksitasoista yksitasoihin, potkurikoneista suihkukoneisiin ja suihkukoneista vielä isompiin suihkukoneisiin. Jättikoneisiin. Kunnes helmikuussa 2019 yksi suurimmista lentokonevalmistajasta, Airbus, ilmoitti lopettavansa superjumbomallin valmistuksen. Sen asiakkaat eli lentoyhtiöt eivät enää halua jättibensatuhlareita. Eivätkä vain lentoyhtiöt, vaan myös USA:n ilmavoimat ilmoitti äskettäin tavoitteekseen, että puolet sen koneiden polttoaineesta on uusiutuvia.

Oho, maailma muuttuukin edelleen! Lentäminen varmaan sekä kallistuu että puhdistuu. Ehkä sitä ei tarvitse kokonaan lopettaa, vain harkita aiempaa tarkemmin tarpeitaan. Ja hyvä ettei lopeteta kokonaan: muihin kansoihin tutustuminen naamakkain apostolinkyytiä nopeampaan tahtiin nimittäin edistää maailmanrauhaa ja muita hyviä asioita, joita tarvitaan maapallon pelastamiseen. Niin köyhille kuin rikkaille.

Ja mitä vähempipäästöistä lentämistä, sitä lähempänä ollaan lentämistä siten kuin Jeesus olisi sen tehnyt.


Kirjoittaja on kirjailija ja kolumnisti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.