null Maailman suurimman islamilaisen avustusjärjestön hallitus eroaa antisemitismin vuoksi

Islamic Relief Worldwide toimii eri puolilla maailmaa hädänalaisten auttamiseksi islamilaisten arvojen pohjalta.

Islamic Relief Worldwide toimii eri puolilla maailmaa hädänalaisten auttamiseksi islamilaisten arvojen pohjalta.

Ajankohtaista

Maailman suurimman islamilaisen avustusjärjestön hallitus eroaa antisemitismin vuoksi

Järjestön johtokunnan jäsenen vanhat päivitykset sosiaalisessa mediassa tulivat ilmi vasta hiljattain.

Maailman suurimman islamilaisen avustusjärjestön Islamic Relief Worldwiden hallitus on ilmoittanut eroavansa, kertoo muun muassa The Guardian. Syynä eroon on järjestön johtokunnan jäsenen Almoutaz Tayaran äskettäin ilmi tulleet antisemitistiset Facebook-päivitykset, joita hän oli julkaissut vuosina 2014 ja 2015.

Tayara oli jakanut muun muassa pilakuvan, jossa Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman polvella istui joukko shiialaisia johtajia huutamassa ”Kuolema Yhdysvalloille, kuolema Israelille”. Kuvassa Obamalla oli sinisessä kravatissa valkoinen Daavidin tähti.

Islamic Relief Worldwide kertoo tiedotteessaan, ettei antisemitismi kuulu järjestön arvoihin.

Yhdessä julkaisussaan Tayara oli ylistänyt terroristijärjestö Hamasin jäseniä, jotka ”vastaavat Muslimiveljeskunnan jumalalliseen ja pyhään kutsuun”.

Islamic Relief Worldwide kertoo tiedotteessaan, ettei antisemitismi kuulu järjestön arvoihin. Tayara oli ehtinyt olla Islamic Relief Worldwiden hallituksen jäsenenä vain vajaan kuukauden. Hän tuli valituksi, kun viime heinäkuussa Islamic Relief Worldwiden hallituksen jäsen Heshmat Khalifa oli joutunut eroamaan tehtävästään antisemitismin vuoksi. Khalifa oli kutsunut Egyptin presidenttiä Abdel Fatteh el-Sisiä ”juutalaisten parittajapojaksi”, minkä lisäksi hän oli kutsunut israelilaisia päättäjiä ”apinoiden ja sikojen lastenlapsiksi”.

Islamic Relief Worldwide on alun perin Isossa-Britanniassa vuonna 1984 perustettu avustusjärjestö, joka työskentelee ympäri yli 40 maassa hädänalaisten auttamiseksi. Eri maiden Islamic Relief -järjestöt toimivat itsenäisesti. Näitä järjestöjä on syytetty myös yhteyksistään islamistijärjestö Muslimiveljeskuntaan.

Vuonna 2019 Saksan hallitus piti Islamic Relief Deutschlandin yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan erittäin merkittävinä. 2000-luvun alussa Islamic Relief UK osallistui sheikki Jusuf al-Qaradawin johtaman Union of Good -järjestön rahankeräyskampanjaan, jossa koottiin varoja Hamas-järjestölle.

Islamic Relief Worldwide on toistuvasti kiistänyt suhteensa Muslimiveljeskuntaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.