null Monica Cleve haki oikaisua Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherranvaalista – seurakuntaneuvosto hylkäsi vaatimuksen äänin 9–2

Ajankohtaista

Monica Cleve haki oikaisua Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherranvaalista – seurakuntaneuvosto hylkäsi vaatimuksen äänin 9–2

Karl-Kristian Willisin valinnan ratkaisi kokonaisarvio. Seurakuntaneuvoston enemmistö vakuuttui Willisin visiosta seurakunnan suunnasta ja kirkkoherran roolista siinä.

Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin huhtikuussa Helsingin seurakuntien kansainvälisen työn pappi Karl-Kristian Willis. Hän sai seurakuntaneuvostolta kuusi ääntä, kun vastaehdokas Raaseporin ruotsinkielisen seurakunnan kappalainen Monica Cleve sai neljä.

Cleve ei tyytynyt seurakuntaneuvoston päätökseen, vaan haki siihen oikaisua.

Porvoon hiippakunnan tuomiokapitulin arvioinneissa molemmat hakijat olivat päteviä ja kykeneviä tehtävään. Clevellä oli arvioinnin perusteella enemmän kokemusta. Hän on toiminut pappina yhdeksän vuoden ajan ja hänellä on myös vuoden ja neljän kuukauden kokemus kirkkoherran viransijaisuuksista kolmessa seurakunnassa. Willisillä on neljän ja puolen vuoden pappiskokemus.

Seurakuntaneuvosto käsitteli Cleven oikaisuvaatimusta eilisessä kokouksessaan. Oikaisuvaatimus hylättiin äänin 9−2. Vaikka seurakuntaneuvoston arvion perusteella Clevellä oli enemmän virkaan vaadittavaa kokemusta, kokonaisarviossa vaaka kallistui Willisin puolelle. Willis vakuutti hänen puolestaan äänestäneet strategisella kokonaisnäkemyksellään ja visionäärisyydellään.

Willisillä katsottiin olevan vahva näky modernista johtajuudesta.

Willisillä katsottiin olevan vahva näky modernista johtajuudesta, joka korostaa seurakuntalaisten roolia ja vapaaehtoisten merkitystä. Työntekijät ovat tulevaisuuden kirkossa ja seurakunnassa nykyistä enemmän valmentajan roolissa ja kirkkoherra luo puitteita tälle. Tämänkaltainen ajattelu miellytti seurakuntaneuvoston enemmistöä, vaikka vaalin valmistelija ja esittelijä Tampereen ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Kim Rantala ja osa haastatteluryhmästä oli Cleven kannalla.

Clevellä on mahdollisuus valittaa päätöksestä vielä hallinto-oikeuteen. Hän kertoi Kirkko ja kaupungille, ettei ota asiaan vielä kantaa. Hän ei ollut vielä saanut virallista päätöstä. Jos Cleve ei valita, seurakuntaneuvoston päätös Willisin valinnasta jää voimaan.

Seurakunnan nykyinen kirkkoherra Martin Fagerudd jää eläkkeelle kesäkuun lopussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.