null Naatus: Kirkko instituutiona ei ole mukana Pridessä – tästä syystä se on myös oikein

Puheenvuorot

Naatus: Kirkko instituutiona ei ole mukana Pridessä – tästä syystä se on myös oikein

Kirkolla ei ole varaa pinkkipesuun, kirjoittaa Rebekka Naatus.

Olen muuttanut mieltäni. Pari vuotta sitten otin iloisena vastaan viestin kirkon näkyvästä läsnäolosta Pride-viikolla. Tänä vuonna on hiljaisempaa. Mukana on evankelisluterilaisia seurakuntia, seurakuntien luottamushenkilöitä ja työntekijöitä. Edelleen ollaan mukana Pride-viikolla, mutta kirkko ei ole mukana. Ja se on oikein.

Jos Suomen evankelis-luterilainen kirkko instituutiona olisi sateenkaariväen tukena, sen jokaisessa seurakunnassa ja kappelissa toteutuisi tasa-arvoinen avioliitto. Ja jokainen kirkon työntekijä olisi sitoutunut siihen, ettei lyö seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä Raamatulla.

Ja siksi koko evankelis-luterilaisen kirkon maalaaminen sateenkaarivärein olisi huijausta.

Nyt niin ei ole. Läpi kirkon kaiken päätöksenteon, hallinnon, toimintakulttuurin ja kielenkäytön voi törmätä asiattomuuteen ja syrjintään.

Ja siksi koko evankelis-luterilaisen kirkon maalaaminen sateenkaarivärein olisi huijausta.
Sateenkaariväen tukena seisominen ei ole ilmoitusasia, vaan se on työtä ja asioiden korjaamista. Tuki pitää voida osoittaa. Ja sen perään pitää voida kysellä. Ja tuon olen oppinut. Siksi mieleni on muuttunut.

Jos kirkon työntekijä tai seurakunta liputtaa sateenkaarivärein, sille on oltava perusteet. Mitä olet tehnyt tämän asian eteen? Miten yhteisösi toimii, jotta tasavertaiset oikeudet toteutuvat? Miten puolustat vähemmistöjä? Miten seurakunnassasi toimitaan, jos sen saarnatuoleista julistetaan vähemmistövihaa?

Myös lukemattomat kirkon työntekijät ja muut aktiivit seisovat sateenkaarilipun alla tiedostaen ja tosissaan.

Suomessa on 378 evankelisluterilaista seurakuntaa, joissa jokaisessa toimitaan kirkkoherran parhaaksi katsomalla tavalla. Moni niistä on mukana Pride-viikolla vahvoin perustein.

Myös lukemattomat kirkon työntekijät ja muut aktiivit seisovat sateenkaarilipun alla tiedostaen ja tosissaan. Moni heistä kuuluu itse vähemmistöön ja tietää omakohtaisesti, mitä kaikkea juhlahumun takaa löytyy.

Kirkossa ei ole varaa pinkkipesuun. Siitä seuraa pahaa mieltä aivan kaikille.

Kirjoittaja on viestijä, kestävyysjuoksija ja kirkon uskollinen palvelija.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.