null Harras hetki: Outi Lampiranta rukoilee hyväksikäytettyjen naisten puolesta

Rukoileminen antaa Outi Lampirannalle sisäistä rauhaa. Henkilökohtaisten rukousaiheiden jakaminen on lähentänyt rukouspiirin osallistujia toisiinsa.

Rukoileminen antaa Outi Lampirannalle sisäistä rauhaa. Henkilökohtaisten rukousaiheiden jakaminen on lähentänyt rukouspiirin osallistujia toisiinsa.

Hengellisyys

Harras hetki: Outi Lampiranta rukoilee hyväksikäytettyjen naisten puolesta

Outi Lampirantaa on elämässä kantanut lupaus, jonka mukaan Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.

"Herra, muista nuoria, isäpuolen tai muun miespuolisen sukulaisen hyväksikäyttämiä tyttöjä. Herätä äidit ja muut sukulaiset suojelemaan nuoria tyttöjä näiltä hirvittäviltä teoilta sen sijaan, että he puolustaisivat hyväksikäyttäjiä.”

Kolme naista on kokoontunut Vantaan Rekolassa asuvan Outi Lampirannan kotiin. Tarjolla on teetä ja pyöreitä pikkupullia.

Alkurukouksen ja raamatunluvun jälkeen naiset aloittavat yhteisen rukouksen, joka ­seuraa kansainvälisen Toivoa naisille -verkoston rukouskalenteria. Joku on tilannut kalenterin postissa, toinen katsoo rukouksia kännykästä.

Rukoukset kertovat naisten karuista kohtaloista maissa, joissa heillä ei ole valtaa omaan elämäänsä. Huhtikuun aikana naisverkosto rukoilee eteläisessä Afrikassa elävien naisten puolesta.

Ajatus rukous- ja lähetyspiirin perustamisesta heräsi Rekolan kirkossa lokakuussa 2016, kun Lampiranta kuuli kristillisen Trans World Radio -järjestön työstä. Piirin muut aktiivit löytyivät kirkkokahveilta saman tien.

Rukousverkoston lisäksi Toivoa naisille -työhön kuuluu radio-ohjelmia, koulutusta ja mentorointia. Ohjelmat käsittelevät naisten kohtaamia arkielämän kysymyksiä ja kristillistä opetusta.

Rukoukset kertovat naisten karuista kohtaloista maissa, joissa heillä ei ole valtaa omaan elämäänsä.

Lampirantaan vetoaa erityisesti työn perusajatus, jonka mukaan jokainen nainen on Jumalalle arvokas. Radio-ohjelmien kuuntelija saa mahdollisuuden löytää Jeesuksen vapahtajaksi ja elämän turvaksi.

Lapsuudessaan Lampiranta sairasti leukemian. Sairauden uusiutumisen jälkeen lääkärit eivät antaneet toivoa.

Kaakkoissuomalaisen kylän mummot rukoilivat kuitenkin paranemisen puolesta. Lampirantaan kokeiltiin luontaistuotetta ja USA:ssa keksittyä uutta syöpälääkettä.

Parantuminen jäi Outi Lampirannan mieleen johdatuksen ja varjeluksen kokemuksena. Rippikoulun jälkeen hän luki Raamatun läpi mietiskellen kaksi kertaa.

Lampirantaa on kantanut lupaus, jonka mukaan Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Usko Jeesukseen ei ole tuonut helppoa elämää, mutta vaikeudet ja surut ovat lähentäneet häntä Jumalaan.

Rukouspiirin kokoontumisten välillä Toivoa naisille -rukouskalenteri kulkee Lampirannan mukana työmatkoilla. Usein hän muistaa myös piiriin tuotuja henkilökohtaisia rukousaiheita.

Lampiranta uskoo, että jokainen voi olla omalla paikallaan Jumalan käytössä. Täydellisyyttä ei vaadita.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.