null Perusihmisen taidot riittävät – Vantaalla on tarjolla monia mielekkäitä vapaaehtoistehtäviä

Nataša Stambej kannustaa hakemaan sisältöä elämään ja osallistumaan vapaaehtoistyöhön.

Nataša Stambej kannustaa hakemaan sisältöä elämään ja osallistumaan vapaaehtoistyöhön.

Ajankohtaista

Perusihmisen taidot riittävät – Vantaalla on tarjolla monia mielekkäitä vapaaehtoistehtäviä

Seurakunnista löytyy erilaisia vapaaehtoistehtäviä soittajista tukihenkilöihin. Vapaaehtoistyön peruskurssi järjestetään helmikuussa.

Diakonian vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Nataša Stambej Vantaankosken seurakunnasta, mitä töitä seurakunnissa voi tehdä vapaaehtoisesti?

– Meillä Vantaankoskella voi esimerkiksi työskennellä hävikkiruokaravintolassa sekä toimia tukihenkilönä ja hoivakodeissa soittajana. Kerhonohjaajana, messuavustajana ja kuorolaisena toimiminen ovat myös vapaaehtoistehtäviä.

Miten vapaaehtoistehtäviin pääsee?

– Vapaaehtoistyöntekijäksi voi ilmoittautua seurakuntien nettisivuilla tai olla muutoin yhteydessä seurakuntaan. Tehtäviä voi etsiä myös vapaaehtoistyo.fi-sivuilta. Vapaaehtoistyöhön riittää perusihmisen taidot ja se, että haluaa tehdä jotain yhteiseksi hyväksi.

– Vapaaehtoisesti ei kannata ryhtyä mihinkään tehtävään vain sen takia, että on pakko auttaa. On tärkeää pitää siitä, mitä tekee. Ihminen, joka nauttii työstään, antaa parhaansa ja viihtyy.

Lopella järjestetään vapaaehtoistoiminnan peruskurssi. Mikä se on?

– Vapaaehtoistyössä voi aloittaa ilman kurssia, mutta järjestämme vapaaehtoistyöntekijöille perus- ja täydennyskursseja. Peruskurssilla pohditaan, mitä vapaaehtoistoiminta on. Lisäksi tutustumme toiminnan taustoihin ja periaatteisiin. Kurssilla käydään läpi myös itsetuntemusta, erilaisuuden hyväksymistä ja omia voimavaroja.

– Vapaaehtoistyöstä saa iloa ja sisältöä elämään. Se antaa enemmän kuin ottaa. Vapaaehtoistyö voimaannuttaa myös tekijää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.