null Paavalin seurakunta vetoaa piispoihin ja tuomiokapituleihin: samaa sukupuolta olevia pareja vihkineiden pappien rankaisemisen on loputtava

Paavalinkirkko on ollut käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja hääjuhliin vuodesta 2016.

Paavalinkirkko on ollut käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja hääjuhliin vuodesta 2016.

Ajankohtaista

Paavalin seurakunta vetoaa piispoihin ja tuomiokapituleihin: samaa sukupuolta olevia pareja vihkineiden pappien rankaisemisen on loputtava

Joissain Suomen hiippakunnissa samaa sukupuolta olevia pareja vihkineitä pappeja rangaistaan, mutta Helsingissä ei.

Helsinkiläisen Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto vetoaa piispainkokoukseen ja hiippakuntien tuomiokapituleihin, että samaa sukupuolta olevia pareja vihkiviä pappeja ei enää rangaistaisi.

Korkein hallinto-oikeus päätti syyskuussa, että tuomiokapituleilla on lain mukaan oikeus rangaista kyseisiä pappeja.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on ilmoittanut, että Helsingin hiippakunnassa samaa sukupuolta olevia pareja vihkineitä pappeja ei rangaista. Monissa muissa hiippakunnissa  papit sen sijaan ovat saaneet varoituksia.

Paavalin seurakuntaneuvoston tiedotteessa todetaan, että nykyinen epäselvä tilanne asettaa papit ja seurakuntalaiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikasta riippuen.

Seurakuntaneuvosto vetoaa myös piispoihin, jotta nämä toimisivat sen eteen, että ”yhdenvertaisuus ja kaikkien seurakuntalaisten kirkkojärjestyksessä määritellyt oikeudet toteutuvat tasapuolisesti kaikissa hiippakunnissa”.

Lokakuussa 2016 Paavalin seurakuntaneuvosto vetosi piispainkokoukseen ja kirkolliskokoukseen, jotta nämä aloittaisivat valmistelut samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen mahdollistamiseksi. Seurakuntaneuvosto päätti samalla, että Paavalinkirkko ja muut seurakunnan tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiin ja hääjuhliin.

Seurakuntaneuvosto vahvisti nyt tiedotteessaan, että päätös on yhä voimassa.

Seurakuntaneuvosto päätti uudesta vetoomuksestaan äänin 12–2.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.