null Päivi Räsänen saa tukea Yhdysvalloista – evankelista Franklin Grahamin mukaan saatana yrittää rajoittaa sananvapautta ja tukahduttaa uskonnonvapauden

Kansanedustaja Päivi Räsänen saa tukea evankelista Franklin Grahamilta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen saa tukea evankelista Franklin Grahamilta.

Ajankohtaista

Päivi Räsänen saa tukea Yhdysvalloista – evankelista Franklin Grahamin mukaan saatana yrittää rajoittaa sananvapautta ja tukahduttaa uskonnonvapauden

Yksi Yhdysvaltain evankelikaalien johtohahmoista, Franklin Graham, otti Twitterissä voimakkaasti kantaa kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) puolesta.

Yksi Yhdysvaltain evankelikaalien huomattavimmista johtohahmoista, evankelista Franklin Graham, otti Twitterissä vahvasti kantaa kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) ja Suomen evankelis-luterilaisen lähetyshiippakunnan tulevan piispan Juhana Pohjolan puolesta.

Franklim Graham on evankelista Billy Grahamin poika, joka johtaa isänsä perustamaa Billy Graham Evangelistic Association -järjestöä ja Samaritarian´s Purse -avustusjärjestöä.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen päätti nostaa syytteet kansanedustaja Päivi Räsästä (kd) vastaan kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteet liittyvät Räsäsen vuonna 2004 julkaisemaan pamflettiin ja sosiaalisessa mediassa sekä mediassa esittämiin kommentteihin, joiden Toiviainen katsoo olevan homoseksuaaleja halventavia. Pohjola sai syytteen, koska Luther-säätiö oli julkaissut pamfletin verkkosivuillaan.

Franklin Grahamin mukaan Päivi Räsänen on viiden lapsen äiti, joka on palvellut Suomea kansanedustajana seitsemän kauden ajan. Grahamin mukaan Räsästä uhkaa jopa vankeustuomio, koska tämä jakoi Raamatun mukaisen mielipiteen avioliitosta ja seksuaalisuudesta.

Graham kiittää Jumalaa Räsäsen halukkuudesta puolustaa totuutta ja tunnustaa uskoaan. Pohjola on hänen mukaansa syytteessä vain siksi, että julkaisi Räsäsen pamfletin. Tämä kertoo Grahamin mielestä siitä, että saatana yrittää rajoittaa sananvapautta ja tukahduttaa uskonnonvapauden.

Grahamin mukaan Räsänen on oikeassa sanoessaan, että mitä enemmän kristityt vaikenevat kiistanalaista aiheista, sitä ohuemmaksi sananvapauden tila menee. Graham kehottaa seuraajiaan rukoilemaan Räsäsen ja Pohjolan puolesta.

Graham jakaa twiittiketjussaan evankelikaalisen The Christian Post -lehden artikkelin. Siinä kerrotaan kymmenen yhdysvaltalaisen professorin avoimesta kirjeestä Yhdysvaltain kansainväliselle uskonnonvapauskomissiolle.

Huippuylipistojen, kuten Yalen, Harvardin ja Princetonin, professorit vaativat Yhdysvaltain hallitusta asettamaan valtakunnansyyttäjä Toiviaisella pakotteita. Tätä syytetään vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Kirjeen allekirjoittajat vetoavat kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin, joissa turvataan uskonnonvapaus.

Kirjeessä väitetään, että valtakunnansyyttäjä pakottaa suomalaiset papit ja uskovat valitsemaan vankilan ja uskontonsa opetusten hylkäämisen välillä. Kirjeen allekirjoittajat vetoavat Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinkeniin ja valtionvarainministeri Janet Yelleniin, jotta nämä asettaisivat Toiviaiselle ja hänen kanssaan työskenteleville taloudellisia pakotteita. Kirjeestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Seurakuntalainen.

Käräjäoikeus ei ole vielä aloittanut syytteiden käsittelyä. Tapaukseen liittyy monia ulottuvuuksia, joiden vuoksi asian käsittely ei välttämättä pääty käräjäoikeuteen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.