null Pappi Kai Sadinmaa sai jatkopestin Malmille – hän väitti aiemmin saaneensa potkut piispalta

Kai Sadinmaa on toiminut hautausmaapappina Malmin hautausmaalla.

Kai Sadinmaa on toiminut hautausmaapappina Malmin hautausmaalla.

Ajankohtaista

Pappi Kai Sadinmaa sai jatkopestin Malmille – hän väitti aiemmin saaneensa potkut piispalta

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli myönsi Kai Sadinmaalle jatkoa määräaikaisen pappisviran hoitoon Malmilla.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli myönsi pappi Kai Sadinmaalle jatkopestin Malmin seurakunnan vs. seurakuntapastorina. Viranhoitomääräys ulottuu nyt 9. joulukuuta asti.

Sadinmaa väitti aiemmin saaneensa potkut, kun hänen määräaikaisuuttaan jatkettiin aluksi vain 7.10. asti. Kyse oli kuitenkin siitä, että notaari Aappo Laitinen antoi viranhoitomääräyksen vain tuohon saakka. Kirkko ja kaupunki uutisoi asian tiistaina 6.10.

Tuomiokapituli on pyytänyt Sadinmaalta vastausta siihen, pitääkö hän voimassa julkisesti esittämänsä irtisanoutumisen piispansa kaitsennasta ja ehdottaako hän kirkon jäsenille ja työntekijöille piispojen hylkäämistä hengellisinä paimenina. Seurauksena tästä voi olla varoitus, määräaikainen erottaminen tai pysyvä pappisvirasta erottaminen.

Asiaa on tarkoitus käsitellä tuomiokapitulissa syyskauden viimeisessä kokouksessa, joka pidetään 9. joulukuuta. Sadinmaan määräaikaisuus Malmin seurakunnassa jatkuu nyt siihen asti, kun seurakunta alun perin esitti vuoden loppuun asti ulottuvaa pestiä.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli kokouksessaan muitakin aiheita. Tuomiokapituli julisti Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi 6.11. kello 15 mennessä. Nykyinen kirkkoherra Jukka Nevala on jäämässä eläkkeelle.

Tuomiokapituli määräsi myös seurakuntayhtymien yhteisten kirkkoneuvostojen puheenjohtajat vuosiksi 2021–2022. Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana jatkaa Vartiokylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Pakarinen. Vantaan seurakuntayhtymän kirkkoneuvoston puheenjohtaja vaihtuu. Tikkurilan kirkkoherran Janne Silvastin sijasta puheenjohtajana toimii vuodenvaihteen jälkeen Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen.

Tuomiokapituli totesi myös, että Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen on tullut valituksi Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessoriksi vuosiksi 2021–2023 kaudelle. Pöntinen toimii asessorina myös tällä hetkellä.

Oikaisu 8.10.2020 kello 11.44: Jutussa luki aiemmin "Kyse oli kuitenkin siitä, että notaari Aappo Laitinen pystyi antamaan viranhoitomääräyksen vain tuohon saakka." Kohta on muutettu muotoon "Aappo Laitinen antoi".

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.