null Harras hetki: Welma Mäkiö rukoilee mopatessaan työpaikkansa lattiaa

Welma Mäkiö löysi Pelastusarmeijasta hengellisen kotinsa.

Welma Mäkiö löysi Pelastusarmeijasta hengellisen kotinsa.

Hengellisyys

Harras hetki: Welma Mäkiö rukoilee mopatessaan työpaikkansa lattiaa

Pelastusarmeijalainen Welma Mäkiö ei tarvitse hiljentymiseen metsää tai muuta spesiaalipaikkaa.

Welma Mäkiö on hyvin varma siitä, että hän on töissä Pelastusarmeijassa eläkeikään asti. Hän löysi Pelastusarmeijasta hengellisen kotinsa kirpputorin kautta.

Kahden pienen lapsen äidille tokaistiin kirpputorilla, että Pelastusarmeijasta saa muuten ilmaisia lastenvaatteita. Welma otti itseensä ja vei omien lastensa pieneksi käyneitä vaatteita Pelastusarmeijaan muille annettavaksi.

Silloin hän ei vielä tiennyt, mikä paikka Pelastusarmeija oikeastaan on. Samalla reissulla Welmaa pyydettiin mukaan hartauteen. Ja sille tielle hän jäi.

Nykyisin Welma toimii avustajana Pelastusarmeijan Kouvolan osastossa, johon hänet määrättiin lähihoitajaopintojen jälkeen. Kesäloma-aikana hän on johtanut jumalanpalveluksia, saarnannut ja huolehtinut musiikista. Hänen tehtäviinsä kuuluu kotikäyntejä ja ihmisten kohtaamista kahvihetkissä.

Autolla ajaessa mieli hiljenee

Ajatus hiljentymisestä saa Welma Mäkiön mietteliääksi, sillä hän elää kiireistä aikaa. Aamuisin hän kyllä lukee Raamattua ja rukoilee. Jos jostain syystä on sellainen aamu, ettei pysähtyminen onnistu, hän tekee sen illalla.

Welma on miettinyt, että jos hiljentyminen on hiljaisuutta, silloin sitä eivät pysty tekemään muut kuin naimattomat ja eläkeläiset. Perhettä yksin pyörittävällä hiljentyminen kulkee mukana arjen keskellä. Welma ei tarvitse hiljentymiseen pitkiä kävelyitä metsässä tai tuntitolkulla meditointia spesiaalipaikassa. Hän ei halua elää sillä tavalla, että hiljentyminen suoritetaan ja sitten jatketaan elämää.

Siivotessaan työpaikalla Welma juttelee Jumalalle ja kuulostelee. Mopatessaan lattioita hän ajattelee usein tapaamiaan ihmisiä ja rukoilee heidän puolestaan.

Jos Welmalla on jotain mielen päällä, hän alkaa jutella Jumalalle myös silloin, kun ajaa autoa. Hän ei laita radiota tai soitinta päälle. Hän yrittää sulkea pois myös omat ajatuksensa. Ne, jotka aina huutavat, että tekee mieli sitä ja tekee mieli tätä. Tai että pitäisi tehdä se ja tuo. Niiden sijaan hän yrittää kuunnella, mitä Jumala tahtoo. Sen jälkeen tulee luottamus.

Upseerikoulutus alkaa syyskuussa

Pelastusarmeijassa sotilaat koulutetaan työhön, jota he osastoissaan tekevät. Welma Mäkiön elämässä alkaa uudenlainen vaihe syksyllä, kun hän aloittaa upseerikoulutuksen Pelastusarmeijan päämajassa Helsingissä. Tähän mennessä hän on tehnyt vuoden ajan käytännön työtä avustajana. Syyskuun ensimmäisestä päivästä lähtien hän on kadetti.

Upseerikoulutuksesta Welma tietää tässä vaiheessa sen verran, että sen pituus räätälöidään aikaisemman koulutuksen ja työkokemuksen mukaan yksilöllisesti ja että se kestää kahdesta neljään vuotta. Jännityksellä Welma odottaa, kuinka monta vuotta hänelle määrätään.

Kun Pelastusarmeijan upseerikoulu on käyty, valmistuu luutnantiksi. Viiden vuoden kuluttua ylennetään kapteeniksi. Majurin arvon saa 15 vuotta upseerikoulun jälkeen. Welman tavoitteena upseerikoulussa on palvella Jumalaa. Se ei ole paikka, jossa pyrkimällä pyritään saamaan ylin arvonimi. Se tulee palvelemalla.

Lähihoitaja ja kadetti

Welma Mäkiö, 28, on mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautunut lähihoitaja ja kahden lapsen äiti. Hän työskentelee tällä hetkellä Pelastusarmeijan Kouvolan osastossa.

Syyskuussa kadetti Mäkiö aloittaa Helsingissä Pelastusarmeijan upseerikoulutuksen, johon kuuluu teoriaopetusta, käytännön työtä ja etätehtäviä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.