null Puhetta urbaaneille etsijöille – Kirkko ja kaupungin Pääsiäisradio sanoittaa lempeästi kärsimyksen ja kuoleman kohtaamista

Ajankohtaista Ajankohtaista Hengellisyys

Puhetta urbaaneille etsijöille – Kirkko ja kaupungin Pääsiäisradio sanoittaa lempeästi kärsimyksen ja kuoleman kohtaamista

Pääsiäisen tunnelmaan voi syventyä kuuntelemalla voimauttavaa puhetta kärsimyksestä ja oppimalla jotain ihan uutta kananmunasta lautasella. 

Kirkko ja kaupungin julkaisema Pääsiäisradio ei ole perinteinen radiovastaanottimesta kuunneltava FM-kanava, vaan podcast-kokoelma, joka tarjoaa syvällistä ja koskettavaa sisältöä suurten kysymysten pohtijoille.

– Tämä on toinen kerta, kun Kirkko ja kaupunki -media tekee podcast-pohjaisen Pääsiäisradion. Idea tuli alunperin lukijaltamme, ja kehitimme sitä eteenpäin, kertoo päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

Tänä vuonna Pääsiäisradio tarjoilee kaksi uutta podcast-sarjaa. Pääsiäisen ytimeen johdattavat Ihmisyyden lähteillä -sarjan aiheet kärsimys, kuolema ja armo.

Katri Saarelan ja Outi Laulajaisen ensimmäinen vieras on näyttelijä Petri Poikolainen, joka on sairastamansa MS-taudin myötä sinut kärsimyksen kanssa. Hänen kanssaan pohditaan muun muassa sitä, jalostaako kärsimys ihmistä ja millä tavalla.

Kuoleman ja kuolevaisuuden äärellä ollaan saattohoitokodin johtaja, psykoterapeutti Riikka Grån kanssa. Jaksossa mietitään, miten meistä jokainen voisi niin halutessaan valmistautua kuoleman kohtaamiseen. Armo ja anteeksianto puhuttavat, kun vieraana on pastori Marjaana Toiviainen.

Neliosaisessa Mämmikourat-podcastissa päätoimittaja Jaakko Heinimäki ja Haikon kartanon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila puhuvat pääsiäisen ruuista. Aiheina on mämmin, pashan, lampaan ja kananmunan yhteys pääsiäiseen. 

– Tutuista pääsiäisruuista löytyy yllättävän paljon uskonnollistakin symboliikkaa. Jotkut jopa yhdistävät mämmin juutalaisten happamattomaan leipään, Heinimäki paljastaa.  

Pääsiäisradiosta voi kuunnella myös Kirkko ja kaupungissa julkaistuja pääsiäiseen liittyviä artikkeleja ääneen luettuina. Teksteissä muun muassa tutustutaan Jeesukseen – tai siihen, mitä hänestä tiedämme. 

Pääsiäisradion viime kauden tuotanto on myös kuunneltavissa. Viime pääsiäisenä julkaistiin  pääsiäiskertomus näyttelijä Krista Kososen lukemana sekä sykähdyttävä keskustelusarja piispa emerita Irja Askolan kanssa.

Pääsiäisradion sisällöt julkaistaan eri podcast-alustoilla (mm. Spotify, Soundcloud, Apple Podcasts). Sitä voi kuunnella ilmaiseksi aina myös kaikilla laitteilla sivulta www.kirkkojakaupunki.fi/paasiaisradio.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.