null Taikuri, konsertti vai teatteria? – Espoolaislapset pääsevät äänestämään mieleistään lastentapahtumaa omissa seurakuntavaaleissaan

Lasten omat vaalit järjestettiin Tapiolan seurakunnassa vuonna 2018. Nyt mukana ovat kaikki Espoon seurakunnat.

Lasten omat vaalit järjestettiin Tapiolan seurakunnassa vuonna 2018. Nyt mukana ovat kaikki Espoon seurakunnat.

Ajankohtaista

Taikuri, konsertti vai teatteria? – Espoolaislapset pääsevät äänestämään mieleistään lastentapahtumaa omissa seurakuntavaaleissaan

Lasten vaaleissa saavat äänestää kaikki alle 16-vuotiaat espoolaiset. Ennakkoon voi äänestää vaikka kirjastoreissulla.

Espoolaiset lapset pääsevät marraskuussa äänestämään ihan omissa seurakuntavaaleissaan. Äänestys koskee sitä, millainen lastentapahtuma järjestetään Tapiolan kirkolla 11. helmikuuta. Vaihtoehtoja on kolme: teatteriesitys, taikuri tai lastenkonsertti. Lapset pääsevät osallistumaan myös juhlan suunnitteluun, kun valinta on tehty.

Lasten omat vaalit ovat tiettävästi ihan uniikki juttu Suomessa. Ainakin Tapiolan seurakunnassa lapset saivat äänestää myös vuonna 2018, mutta nyt mukana ovat kaikki Espoon seurakunnat.

– Haluamme näin vahvistaa osallisuutta ja lisätä lasten demokratiataitoja, kasvatuksen asiantuntija Tiina Hänninen Espoon seurakuntayhtymästä kertoo.

Äänestää voivat kaikki alle 16-vuotiaat, koska varsinaisissa seurakuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

– Lasten vaaleissa emme kysy, ketkä ovat kirkon jäseniä, vaan kaikki lapset voivat tulla äänestämään, Hänninen sanoo.

Äänestäminen on tehty helpoksi myös kaikkein nuorimmille äänestäjille. Numeroa ei tarvitse osata piirtää, vaan äänestyslapussa on kuvasymbolit ja niistä voi ruksittaa mieluisimman tapahtumavaihtoehdon. Annetut äänet leimataan leimasimella, josta tulee Päkä-lampaan kuva, ja pudotetaan vaaliuurnaan.

Lapset pääsevät äänestämään osittain samoissa paikoissa kuin aikuisetkin, esimerkiksi kirkoissa, kappeleissa ja Espoon suurissa kirjastoissa Sellossa ja Entressessä. Lasten äänestyspaikka tulee myös Ison Omenan Chappleen. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.