null Tapiolan seurakunta luopuu Mankkaan seurakuntatalosta, Laajalahden kerhotila säilyy toistaiseksi

Ajankohtaista

Tapiolan seurakunta luopuu Mankkaan seurakuntatalosta, Laajalahden kerhotila säilyy toistaiseksi

Taustalla on Espoon seurakuntien säästöohjelma, joka tähtää kiinteistöistä luopumiseen ja niiden käytön tehostamiseen.

Tapiolan seurakunta luopuu kesäkuun loppuun mennessä Mankkaan liikekeskuksessa sijaitsevasta Mankkaan seurakuntakodista. Tila ei ole seurakunnan oma, vaan vuokralla. Seurakuntakodin käyttöön olisi joka tapauksessa tullut tauko, sillä kiinteistössä alkaa toukokuun puolivälissä putkiremontti. Vuokrasopimuksen irtisanomisesta päätti Tapiolan seurakuntaneuvosto 5. huhtikuuta.

260 neliön tilaa on käytetty erityisesti päiväkerhoihin, muskareihin ja varhaisnuorten kerhoihin.

– Niitä järjestetään jatkossa Tapiolan kirkolla. Pyrimme järjestemään laaja-alaista toimintaa. Päiväkerho ja avoin päiväkerho, johon ilmoittaudutaan edellisellä viikolla, ovat suunnitelmissa, ja iltapainotteista toimintaa valmistellaan, Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen sanoo. 

– Korona-aikana olemme oppineet myös verkkotyötä, erityisesti lapsiperheiden vanhempien kohtaamisessa.

Päätöksen taustalla on Espoon seurakuntien laajempi säästöohjelma. Espoon seurakunnat pyrkii luopumaan monesta seurakuntien tai seurakuntayhtymän omistamasta tai vuokraamasta tilasta vuoden 2025 loppuun mennessä. Tilojen käyttöä myös tehostetaan siten, että kaikkia seurakuntia ja seurakuntayhtymää kannustetaan tilojen yhteiskäyttöön.

Tapiolan seurakuntaneuvosto käsitteli samassa kokouksessa myös Laajalahden kerhotilan kohtaloa. Kirkkoherra Päivi Linnoinen esitti myös sen vuokrasopimuksen päättämistä kesäkuun loppuun mennessä, mutta kirkkoneuvoston jäsen Esa Malkamäki teki päätösehdotukseen muutosesityksen. Asiasta äänestettiin, ja seurakuntaneuvosto päätyi äänin 1–14 siihen, että Laajalahden kerhotilasta ei luovuta vielä.

Laajalahden kerhohuoneisto on noin 70-neliöinen tila, jossa on kokoontunut esimerkiksi perhekerho ja muutama varhaisnuorten kerho sekä yksi raamattupiiri Tapiolan kirkon remontin aikana.

Tapiolan seurakunnalla on kaksi omaa kirkkorakennusta, Tapiolan kirkko, jonka peruskorjaus on aivan loppuvaiheessa, sekä Otaniemen kappeli. Helmikuun lopusta 2022 Otaniemen kappelin käyttöä on rajoitettu sisäilmatutkimusten perusteella. Siellä voi pitää lyhyitä kirkollisia toimituksia, mutta kahvitilaisuuksia ei voi järjestää. Kappelin korjausta ja sen mahdollisia kustannuksia käsitellään myöhemmin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.