null Tasa-arvoisesta avioliitosta ilmastonmuutokseen – seurakuntavaalien liepeillä kampanjoidaan monenlaisten asioiden puolesta

Ajankohtaista

Tasa-arvoisesta avioliitosta ilmastonmuutokseen – seurakuntavaalien liepeillä kampanjoidaan monenlaisten asioiden puolesta

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy tiistaina. Erilaiset järjestöt ja kampanjat pyrkivät vaalien yhteydessä nostamaan esille omia tavoitteitaan ja saamaan ehdokkaita asettumaan niiden taakse.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy tiistaina. Vaalien virallinen slogan on #minunkirkkoni. Seurakuntavaaliehdokkailla ja valitsijayhdistyksillä on omia tavoitteitaan, mutta vaalien yhteydessä aktivoituvat myös erilaiset kirkolliset järjestöt ja kampanjat. Ne pyrkivät saamaan ehdokkaita asettumaan ajamiensa asioiden taakse ja äänestäjiä punnitsemaan äänestyspäätöstään tavoitteidensa mukaisesti.

#TAHDONKIRKOSSA on kaikkien tasa-arvoista kirkollista avioliittoon vihkimistä kannattavien valitsijayhdistysten ja yksittäisten ehdokkaiden kampanja. Tavoitteena on, että samaa sukupuolta olevien avioliiton vihkiminen tulisi kirkossa mahdolliseksi. Tulkaa kaikki -liike on asiassa aktiivinen, mutta kampanjalogoa ja hästägiä voivat käyttää kaikki listat ja ehdokkaat, jotka kannattavat tavoitetta. Kampanja järjestää keskiviikkona 7.11. klo 18–19 kirkkojen edessä eri puolilla maata hiljaisia kynttilävartioita tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta.

Kampanjaan liittyy suosikkitubettaja Joona Hellman, joka videollaan kannustaa nuoria äänestämään.

Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura kaipaavat seurakuntiin luottamushenkilöitä, jotka pitävät kirkon kansainvälistä työtä tärkeänä osana toimintaa. Järjestöillä on siksi käynnissä Globaalia kirkkoa rakentamassa -seurakuntavaalikampanja. Kampanjalla on omat verkkosivut, jossa ehdokkaat ovat voineet käydä allekirjoittamassa lupauksen globaalin kirkon puolesta. Kampanjan hästäg on #globaalikirkko.

Kirkkohallitus kehottaa ehdokkaita kertomaan äänestäjille, jos he seisovat kirkon energia- ja ilmastostrategian teesien takana. Ehdokas, joka kannattaa sitä, että kirkko vaikuttaa ilmastoystävällisen yhteiskunnan puolesta, toimii itse esimerkkinä ja vähentää ilmastopäästöjään sekä haluaa, että kotiseurakunnalla on kirkon ympäristödiplomi, voi ottaa käyttöön hästägin #ilmastokirkkoni.

Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ja Suomen NNKY-liitto tekevät yhteiskampanjaa nuorten innostamiseksi vaikuttamaan seurakuntavaaleissa. Kampanjassa ovat yhteistyökumppaneina myös kirkon sisäinen Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä eli NAVi, Nuori Kirkko ry sekä Kirkkohallitus. Kampanjaan liittyy suosikkitubettaja Joona Hellman, joka videollaan kannustaa nuoria äänestämään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.