null Tikkurilan kirkkoon voi istahtaa rauhoittumaan ennen päivän kiireitä

Pappi Annaelina Mäkilampi on huomannut, että aamulla tekee hyvää huokaista hetki.

Pappi Annaelina Mäkilampi on huomannut, että aamulla tekee hyvää huokaista hetki.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkkoon voi istahtaa rauhoittumaan ennen päivän kiireitä

Kirkossa vietetään kolmesti viikossa aamuhetkeä, joka on eräänlainen hengellinen aamupala. Muinakin aamuina ovet ovat auki rauhaa kaipaaville.

Tikkurilan kirkon ovet avataan arkiaamuisin jo kello 7.30. Pappi Annaelina Mäkilampi, mitä kirkolla on tarjolla aamuvirkuille?

– Kirkolla vietetään kolmesti viikossa aamuhetkeä, joka on eräänlainen hengellinen aamupala ja tarkoitettu kaikille, jotka sattuvat silloin olemaan liikkeellä Tikkurilan keskustassa.

– Tiistaiaamuna kirkkoon voi tulla hengähtämään oman aikataulunsa ja fiiliksensä mukaan. Taustalla soi rauhoittava musiikki, ja hiljentymisen avuksi voi valita rukouskortin tai -kiven. Keskiviikkoisin tehdään rauhallisia kehollisia harjoituksia. Torstain aamuhetki on perinteisempi hartaus. Siihen kuuluu virsiä, raamatunlukua ja rukousta.

Miksi aamuhetkiä järjestetään?

– Kun meillä on nyt uusi, hieno kirkko, olemme halunneet tuoda jotain uutta myös hartauselämään, jotta ihmiset pääsisivät olemaan pyhässä tilassa moneen eri aikaan ja eri tavoin. Toki kirkkoon voi piipahtaa itsekseen hiljentymään pitkin päivää.

Tuleeko päivästä jotenkin erilainen, jos aamunsa aloittaa hiljentymällä?

– Kyllä minä uskon, että tulee. Moni on sanonut, että näistä hetkistä jää rauhallinen, hyvä olo. Kun ottaa kiinni Jumalasta ja itsestään, rauha voi kantaa koko päivään ja antaa siihen voimaa.

– Itselläni ainakin aamut ovat monesti hektisiä, joten tekee hyvää huokaista ja vain olla hetkinen. Helpoimmin se onnistuu, kun osallistuu tällaiseen järjestettyyn juttuun.

 

Aamuhetket ti, ke ja to klo 7.45–8.15 Tikkurilan kirkossa, Asematie 12.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.