null Tikkurilan kirkossa on luvassa rentoa gospelmeininkiä – Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Jepa Lambert johtaa Sounds of Mercy -kuoroa

Jepa Lambert nähdään keväällä taustalaulajana The Voice of Finland -ohjelmassa ja Euroviisujen laulukilpailussa Malmössä.

Jepa Lambert nähdään keväällä taustalaulajana The Voice of Finland -ohjelmassa ja Euroviisujen laulukilpailussa Malmössä.

Hyvä elämä

Tikkurilan kirkossa on luvassa rentoa gospelmeininkiä – Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Jepa Lambert johtaa Sounds of Mercy -kuoroa

Sounds of Mercy -kuoron pääsiäissunnuntain konsertissa kuullaan afroamerikkalaista gospelia. Jepa Lambertin mielestä se on positiivista ja voimaannuttavaa musiikkia.

Millainen konsertti on luvassa, kuoron johtaja Jepa Lambert?

– Tämä on pitkästä aikaa täysin meidän kuoromme näköinen konsertti. Haluamme juhlistaa tärkeää kirkkopyhää, pääsiäistä, iloisella ja rennolla meiningillä.

– Konsertissa kuullaan omilla sovituksilla afroamerikkalaista gospelia, kuten amerikkalaisen Kirk Franklinin sävellyksiä. Mukana on myös yksi kuoron oma kappale. Meitä säestävät pianisti Sakari Pitkäsalo, kitaristi Aki Haarala ja perkussionisti Markku Heikkilä. Soitto on akustisempaa kuin normaalisti, mikä sopii hyvin kirkkosaliin.

Miten pitkään Sounds of Mercy on toiminut?

– Kuoro perustettiin korona-aikana kolmisen vuotta sitten. Se on siitä harvinainen kuoro, että se perusti itse itsensä. Minut sitten palkattiin kuoron taiteelliseksi johtajaksi.

– Mukana on porukkaa, jonka gospel on tuonut yhteen jo 15 vuotta sitten. Rakastamme nimenomaan afroamerikkalaista gospelia, ja haluamme tuoda tuota soundia ja perinnettä enemmän Suomeen. Se on positiivista ja voimaannuttavaa musiikkia, vaikka se on saanut alkunsa vaikeissa historiallisissa olosuhteissa.

Toista video

Missä kuoro esiintyy tänä keväänä?

– Olemme jo esiintyneet muun muassa television LOVE-ohjelmassa ja Emma-gaalassa. On hienoa, että kuoro pääsee esiin myös kevyen musiikin ohjelmissa, mutta valitsemme tarkkaan, millaisissa kappaleissa olemme niissä mukana. Toukokuussa esiinnymme Tuomasmessussa.

Oletko aiemmin johtanut kuoroa?

– Olen helluntaiseurakunnan kasvatti ja viettänyt nuoruuteni Vantaan Minttukirkolla. Siellä kannustettiin harrastamaan musiikkia, ja olin mukana kolmessa kuorossa. 14-vuotiaana sain mahdollisuuden perustaa oman kuoron, jossa oli jo tämä afroamerikkalainen tyylilaji. Lukioikäisenä kävin vielä ammentamassa lauluoppia pastori David Wilkersonin kuuluisassa gospelkirkossa New Yorkissa.

Mitä keikkoja sinulla on tiedossa omalla laulajanurallasi?

– Esiinnyn taustalaulajana huhtikuussa The Voice of Finland -ohjelmassa ja toukokuussa Euroviisujen laulukilpailussa Malmössä. Viime joulukuussa sain toteuttaa suuren haaveeni ja tehdä oman joulukonserttikiertueen. Konsertit vetivät sen verran hyvin, että saatan tehdä kiertueen myös ensi jouluna.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.